Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
Пиши им на мејл, јави им се, не би требало да те заебат така.
Ете видов во електронската пријава не треба да се прикажуваат тие приходи што се од плата во пријавата од УЈП туку само од месец Октомври за оваа година така да мислам нема да имам проблем..најверојатно од УЈП му е битно само другите приходи а платата ја гледаат спрема поптрврдата од фирмата..
2. Приходите по член 14 и 14-а што се впишани во образецот од УЈП не се впишуваат во електронската апликација.

Разбрав дека можело да се скрие некој предмет/оценка, како неположен, бидејќи нели, потребно е минимум 90% да се положени.
Ај некој нека објасни како оди тоа, дали кај предвидени и положени испити се пишат помалку, исто дали се рачунаат кредитите од предметот, дали се внесува воопшто во тој уппи образецот итн.

Moра сите оценки да ги имаш земено за да аплицираш?

Што ако еден од родителите е подолго време на боледување ? Треба потврда за последната примена плата пред боледувањето или ??

Колку се плаќа и на која сметка за да го заверат УППИ образецот на УГД???

Сакам да прашам дали тие што уплатиле за апсолвентски стаж ќе можат да аплицираат да стипендија, иако и претходно земале? Така слушнав дека можело...

Колку се плаќа и на која сметка за да го заверат УППИ образецот на УГД???
Не се плаќа ништо, при земањето на уверението за положени испити однеси го и УППИ образецот, ќе ти го заверат под ист број.

Не се плаќа ништо, при земањето на уверението за положени испити однеси го и УППИ образецот, ќе ти го заверат под ист број.
Треба и образецот и уверение од факс нели??? Од прееска се расправаме со еден колега и не можам да го убедам дека е така :)
--- надополнето: 15 декември 2012 во 23:00 ---
Moра сите оценки да ги имаш земено за да аплицираш?
да, пошто ти бараат индекс на увид.

Треба и образецот и уверение од факс нели??? Од прееска се расправаме со еден колега и не можам да го убедам дека е така :)
--- надополнето: 15 декември 2012 во 23:00 ---

да, пошто ти бараат индекс на увид.
Ти бараат индекс за да видат кој семестар имаш запишано, тоа со оценките нема врска. Оценките ти се напишани на званичен документ со печат, во индекс секој можи да лажира оценки ;)

Ти бараат индекс за да видат кој семестар имаш запишано, тоа со оценките нема врска. Оценките ти се напишани на званичен документ со печат, во индекс секој можи да лажира оценки ;)
Хммм, можда си у право, не помислив на тоа. Од друга страна пак, на истиот тој документ ти пишува и кој семестар имаш запишано...Зашто им е воопшто тогаш индексот? :confused:

Дали некој е со разведени родители? Како оди постапката?

Хммм, можда си у право, не помислив на тоа. Од друга страна пак, на истиот тој документ ти пишува и кој семестар имаш запишано...Зашто им е воопшто тогаш индексот? :confused:
Види вака, кај нас има еден професор кој ти пишува во индекс оценка која шо че му речиш, не проверува ни список, ни ништо. Ако ми речат дека не ми се земени сите оценки, че ги задавам, секако му вријам од лани оти ми ги заебаја документите :mad:

Дали некој е со разведени родители? Како оди постапката?
Мислам дека пишуваш приходи само од старателот, а доколку е премажена/преженет и од новиот сопруг/а.
--- надополнето: 16 декември 2012 во 11:52 ---
Види вака, кај нас има еден професор кој ти пишува во индекс оценка која шо че му речиш, не проверува ни список, ни ништо. Ако ми речат дека не ми се земени сите оценки, че ги задавам, секако му вријам од лани оти ми ги заебаја документите :mad:
Не знам што да ти кажам, ја за секој случај си ги собрав оценките, нема да ми се на одмет... јесда малку се изнатрчав по професори деновиве, ама бар мирна ми е сега главата...

Дали има шанси да ми прават проблеми бидејќи последната плата на татко ми е од август и е под 8000 (најниската плата во МК) бидејќи работеше со скратено работно време? а во УЈП за 2011 му покажува бруто плата од околу 20000 ден месечно...

Мислам дека пишуваш приходи само од старателот, а доколку е премажена/преженет и од новиот сопруг/а.
--- надополнето: 16 декември 2012 во 11:52 ---

Не знам што да ти кажам, ја за секој случај си ги собрав оценките, нема да ми се на одмет... јесда малку се изнатрчав по професори деновиве, ама бар мирна ми е сега главата...
Мене 2-3 професори ми се во пензија, кај да ги барам за оценки?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom