Секој телевизор со вграден медиа плеер подржува фул хд, само што имаш некои кои не пуштаат mkv фајлови, но и ДТС звук, па мораш претходно да го претвориш од DTS vo AC3.Ке каже некој искуства од вграден медиа плеер на телевизор што резолуции подржува. Сакам да знам дали поддржуваат ХД или па FULL HD.Нека каже некој што модел има и какво искусто има од истите .
Молба до членовите за коментар за овие модели . Се мислам и највероватно ќе биде првиот...Цената е иста, 25,000 . Со оглед на тоа дека немам техничко познавање, би бил благодарен доколку добијам некои информации окулу користење на интернет преку ТВ
LED LG 32 LS 570 S
http://www.amc.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=34518&id=56&l=3&q=&SupplierArticleID=&Action=
- 32" Full HD LED TV, 1920x1080p
- Refresh Rate 200 Hz
- SMART TV
- HDMI x4, PC Input, USB 2.0 (DiVX HD, photos, music)
- Wi-Fi Dongle
- DVB-T, DVB-C, DVB-S, MPEG4
и
LED SAMSUNG UE32EH5300W
http://www.amc.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=33676&id=56&l=3&q=&SupplierArticleID=84039481&Action=
- 32" Full HD LED Smart TV, 1920x1080p
- Samsung Smart TV
- Mega Dynamic Contrast
- Clear MOtion Rate 100 Hz
- HDMI x3, PC Input, 2x USB 2.0
- Ethernet LAN
- DVB-T, DVB-C, MPEG4
Бев во Нептун кај Бриколаж пред 3 дена, немаше некој попуст, дали 2-3 вида на промоција, но не ги заприметив кои и што пари беа бидејќи бев конкретно еден телевизор да видам.Горе-долу ти се исти, а и фирмите ти се практично близначки па кој и да го земиш нема да згрешиш...е сега која фирма/боја повеќе те влече? ЛГ/црвено или Самсунг/плаво ?
Него...немате бе луѓе видено негде некакви акции, попусти за Нова Година?
DVB-T значи terrestrial т.е. земски предавател, односно нашки кажано ТВ од кабловска...за дримбокс мислам дека треба да имаш DVB-S т.е. сателитски тјунер. Ако грешам некој нека ме поправи.Бев во Нептун кај Бриколаж пред 3 дена, немаше некој попуст, дали 2-3 вида на промоција, но не ги заприметив кои и што пари беа бидејќи бев конкретно еден телевизор да видам.
АЈ едно прашање, Digital: DVB-T Analog: B/G, D/K, I,L,M, дали со ова би можело да се приклучи дримбокс, нешто сте пишувале поназад, али не ми е јасно. И уште еднаш, некој со мислење за овој телевизор, 30к е.
Јас разбрав дека може и преку HDMI, али ај нека објасни некој за сигурно.DVB-T значи terrestrial т.е. земски предавател, односно нашки кажано ТВ од кабловска...за дримбокс мислам дека треба да имаш DVB-S т.е. сателитски тјунер. Ако грешам некој нека ме поправи.
Хммм...не би рекол...можда ќе ти треба така дополнителен тјунер али не знам сигурно, сепак почекај и други мислења.Јас разбрав дека може и преку HDMI, али ај нека објасни некој за сигурно.
За да приклучиш дримбокс не ти требит ни DVB-T ни DVB-S, туку требит да имат телевизорот HDMI приклучок. Самиот дримбокс имат тунер кој е DVB-S или DVB-S2 во зависност од моделот. Ознаката DVB значит digital video broadcast, а буквата после ознаката е Т за терестријално (земски), С за кабловски и Ѕ за сателитски. Е сега ознаката Т2 или Ѕ2 значит дека се од втора генерација, т.е. дека брзината на проток на информации е поголема, со самото то и HD канали, со долби дигитал звук, 5.1 или 7.1 итн. итн. Чим прашвиш за со дримбокс тогаш препорака за истиот е 500-HD евентуално VU+ solo.Бев во Нептун кај Бриколаж пред 3 дена, немаше некој попуст, дали 2-3 вида на промоција, но не ги заприметив кои и што пари беа бидејќи бев конкретно еден телевизор да видам.
АЈ едно прашање, Digital: DVB-T Analog: B/G, D/K, I,L,M, дали со ова би можело да се приклучи дримбокс, нешто сте пишувале поназад, али не ми е јасно. И уште еднаш, некој со мислење за овој телевизор, 30к е.
Искрено, ништо посебно...Што мислите за телевизоров, поздрав
Јас на мојот LG смарт тв користам најмногу за домашната видео колекција зашто програмот ми ги подредува филмовите и сериите посебно, бара превод ако е потребно, додава омот и кратка содржина, многу прегледно и добро изгледа. Чат-пат гледам од јутуб чуда со друштво и толку. Другите миљон опции не ми се потребни.Значи вака сега...конечно и за мене дојде “Денот Д“Утре конечно ќе се оди за конкретно гледање и купување, зависно шо имаат на лагер и дали може нешто дополнително да порачаат ако имаат во другиве градови..
Изборот се врти околу:
1. LG 32LS5600 за 22 000 (прашањето таму ќе биди дали ќе може да обезбедат 37-инчна верзија на овој модел) кој има се што ми треба освен Смарт ТВ...
2. Еквивалентниот модел на Самсунг кој е за 1000-ка поефтин
и од овие шо имаат Смарт ТВ:
1. LG 32 LS 570S за 25 000 (од овој 37-инчи би бил сигурно 30 000)
2. Samsung 32 EH5450 ( исто и овде самсунгов е за 1000-ка поефтин)
Финтата е шо се думам дали да земам најстандарден со common опции и евентуално 37 инчи (28 000, има можност и за попуст за во готово) или пак 32 инчи ама со сите оние смарт тв џиџи-миџи додатоци кои звучат и изгледаат супер ама не знам колку би бимал корист кога немам некој јак интернет, а за тоа се знае, ти користи компјутер, а не тв. 37 инчи со смарт тв не доаѓа во предвид поради цената...30 000+
Има ли некој земено од овие со Смарт тв да сподели тука да кажи дали стварно се корисни и потребни да се имаат или е џабе фрлање пари...и дали го даваат онај фенси далечински управувач?
Панасоник немаат некои понуди ко за мене, а Филипс и остали не ме интересираат![]()