Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    995

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Јас не ни знам кој е тој Патанјали...
Знам за ПатанЏали :D
Сонце... дебата... ц ц ц
Ти се срони бисерот на форумов и сега трчаш по луѓето ко загар за да ти обрнуваат внимание?
Немој така... дури и мене ме срамуваш, не само себе си...

Држи си се до темите... доволно си кажувавме...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Абе брат..мислам дека е јасно.
јас не бегам од дебати...тие бегаат.
А ќе ти кажам и зашто.
Знаат дека ќе ги ставам во магарешката клупа да седат.
Па не се тие на форумот од вчера, знаат со кого си имаат работа.Со други зборови...ми се плашат брат.
Некој будала да дојде на форумот и да ми каже дека комуницира со Бог, а да го видам дека не разбира што збори, јас ќе го рендам до сабајле.
А тие немаат муда зошто не ја знаат Вистината,и нема со што да ме победат.
Хепта не знае што е битие кај човекот, нити како и на кој начин се јакне вољата кај истиот, пропагира јога, е не го разбира Патанјали......на негови аргументи ќе го рендам...
Атеист е тенка работа...само инает кај него...исто како DBack.....можеби и нешто знаат, ама од биологија и од гуглање...од религија поим си немаат.
Овој последниот те праша дали имам 16г....:facepalm:...интелигенција брат....

Хмм. Мошне дискутабилно е се ова Гурџи.

Наброја 4-5 сумњиви типчиња (без Исус и Тесла секако) и бараш да се дискутира за нив, односно за нивните дела.

За двајцата од заградата доволно ти беше укажано кај си и што си во однос на тие личности. И како што бива, после таков дебакл не зуцна за нив двајца. И то го поштуем.

Јас лично, не можам да зборувам за другите шо си ги набројал, оти нит знам кој се, освен од општа култура нели, нит ги бендисуем нивните дела.

Но, глеам дека Атеист и Хепта имаат сознанија за нив, па не чекај да они ти започнат, туку почни со одреден дел од нивните животни дела, и ќе видиш до кај си.

Мислам дека си површен на тоа поле, така да би ја загубил дискусијата со нив.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Темава е дали постои Бог.
Јас велам дека Бог е мирисот на тревата додека расте.

Еве што вели Тесла за Бог.
Tesla:
"Во внатрешноста на Земјата постојат енергии на Ведрина, Мир и Љубов, нивните изрази се цвет кој расте од земјата,храна која ја добиваме од неа и сè она што ја прави човекова татковина. Јас со години барав начин на кој тие енергии би можеле да влијаат на луѓето. Убавината и мирисот на ружата можат да се земаат како лек, а сончевите зраци како храна. Животот има бесконечен број на видови, а должност на научникот е да ги пронаоѓа во сите облици на материја."

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Tesla:
"Во внатрешноста на Земјата постојат енергии на Ведрина, Мир и Љубов, нивните изрази се цвет кој расте од земјата,храна која ја добиваме од неа и сè она што ја прави човекова татковина. Јас со години барав начин на кој тие енергии би можеле да влијаат на луѓето. Убавината и мирисот на ружата можат да се земаат како лек, а сончевите зраци како храна. Животот има бесконечен број на видови, а должност на научникот е да ги пронаоѓа во сите облици на материја."
Ама пак бегаш ти, и се задскриваш зад наводен офтопик, и демек се држиш до темата.

Па чоек ти побара дуел со Атеист и Хепта за наведените 4-5 ликови. Почни го тој дуел.

Батали ти шо велиш за Бог.

Батали шо вели Тесла за Бог.

Респект и за твоето и за мислењето на Тесла, како и за сите други мислења по ова прашање.

Но ти се истопори и фрли ракавица за дуел. Па почни наведи ги правилата, кажо за што ќе дискутираш, вака е смешно.

А колку се сеќавам они и почнаа те прашаа нешто, ти пак не одговори.

Што воопшто за тебе е дискусија?

W

Werther

Гостин

Tesla:
Еве јас за Исус ќе ве кажам што велам,а истото и Ниче го вели:Безгрижен идиот,но искрен идиот.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ама пак бегаш ти, и се задскриваш зад наводен офтопик, и демек се држиш до темата.

Па чоек ти побара дуел со Атеист и Хепта за наведените 4-5 ликови. Почни го тој дуел.

Батали ти шо велиш за Бог.

Батали шо вели Тесла за Бог.

Респект и за твоето и за мислењето на Тесла, како и за сите други мислења по ова прашање.

Но ти се истопори и фрли ракавица за дуел. Па почни наведи ги правилата, кажо за што ќе дискутираш, вака е смешно.

А колку се сеќавам они и почнаа те прашаа нешто, ти пак не одговори.

Што воопшто за тебе е дискусија?
Те мислев поинтелигентен...извини вака.

Јас не само што ги предизвикав, него како предизвикувач и дадов шанса и да бираат кого сакаат од сите што ги набројав, да не испадне после, еве ти си го избрал тој затоа што си го проучил добро.Атеистот ме нападна дека не ги разбирам, иако тој поима нема за што зборуваат сите тие. Исто и Хепта, на почетокот се правеше препотентен и полека сега си легна на брашното.....:pos:
Значи, пак ќе ти појаснам, оти требе стално да ти цртам, јас како предизвикувач на јавна дебата, им дадов шанса да си изберат кого сакаат. Ама и тие како тебе, само гуглале за тие личности, а не дека научиле нешто повеќе за нивното учење и разбирање.Е на гугл нема да разбереш што е Бог, требе многу фурни леб прво да изедеш и да се помачиш малку.
А гледам дека ни на тебе не ти е јасно кои се тие (сите се експерти за религија)
Него брат, еден како тебе, што ја разбира математиката, мада не го најде решението со 49 квадрати, да не продлабочи малку околу тој тип на учење.....ме загрижува.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Те мислев поинтелигентен...извини вака.

Јас не само што ги предизвикав, него како предизвикувач и дадов шанса и да бираат кого сакаат од сите што ги набројав, да не испадне после, еве ти си го избрал тој затоа што си го проучил добро.Атеистот ме нападна дека не ги разбирам, иако тој поима нема за што зборуваат сите тие. Исто и Хепта, на почетокот се правеше препотентен и полека сега си легна на брашното.....:pos:
Значи, пак ќе ти појаснам, оти требе стално да ти цртам, јас како предизвикувач на јавна дебата, им дадов шанса да си изберат кого сакаат. Ама и тие како тебе, само гуглале за тие личности, а не дека научиле нешто повеќе за нивното учење и разбирање.Е на гугл нема да разбереш што е Бог, требе многу фурни леб прво да изедеш и да се помачиш малку.
А гледам дека ни на тебе не ти е јасно кои се тие (сите се експерти за религија)
Него брат, еден како тебе, што ја разбира математиката, мада не го најде решението со 49 квадрати, да не продлабочи малку околу тој тип на учење.....ме загрижува.
Види Гурџи, ја никаде и не споменав дека знам нешто појќе околу набројаните персони, нели? Тоа шо го знам од општа култура за нив ми дава потполно право да заклучам дека се класични лузери, и дека немам потреба да губам време за нив.

Но, другите двајца шо ги предизвика покажаа дека знаат нешто појќе за нив од тебе.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Еве јас за Исус ќе ве кажам што велам,а истото и Ниче го вели:Безгрижен идиот,но искрен идиот.
И јас на 20 г го читав Ниче....и се заебав.
Него што бидна со твојот Маестро.:cuc:...беше сигурен дека ќе го прифати предизвикот.....:pos:

W

Werther

Гостин
Види Гурџи, ја никаде и не споменав дека знам нешто појќе околу набројаните персони, нели? Тоа шо го знам од општа култура за нив ми дава потполно право да заклучам дека се класични лузери, и дека немам потреба да губам време за нив.

Но, другите двајца шо ги предизвика покажаа дека знаат нешто појќе за нив од тебе.
Што се расправаш со Ѓурџо тој нема никогаш да разбере дека црквата која му ја интерпретира религијата на нејзин начин предизвикува последици како апатичност и робовски морал.

:)

Христијанчиња бидете малку како Кјекегор седете пред црква и одвраќајте ги луѓето кои го посетуваат тоа кобно место по мозокот на човекот.

--- надополнето: 14 декември 2012 во 20:57 ---
И јас на 20 г го читав Ниче....и се заебав.
Него што бидна со твојот Маестро.:cuc:...беше сигурен дека ќе го прифати предизвикот.....:pos:
Кој маестро бе Џурџо,пак ли си пиел,срам да ти е.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Што се расправаш со Ѓурџо тој нема никогаш да разбере дека црквата која му ја интерпретира религијата на нејзин начин предизвикува последици како апатичност и робовски морал.

Христијанчиња бидете малку како Кјекегор седете пред црква и одвраќајте ги луѓето кои го посетуваат тоа кобно место по мозокот на човекот.

Не бе Гурџи не е по црквата. Тој е по се уствари и по црква и по џамија и по синагога и по шо уште не.

Од сите религии собирал искуства и се му се напраило каша попара, и на крај како финален продукт го гледаме тука сите ние:P

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264

Еве малку да ти ја освежам една од 5те функции на мозокот,меморијата, која кај тебе изгледа е закржлавена....

Хепта искрено мислам дека нема да си ја подвитка опашката.
Почекај нека види што си пишал па матирај.

;)

W

Werther

Гостин
Не бе Гурџи не е по црквата. Тој е по се уствари и по црква и по џамија и по синагога и по шо уште не.

Од сите религии собирал искуства и се му се напраило каша попара, и на крај како финален продукт го гледаме тука сите ние:P
Не бе по црквата е тој само,во секој пост нас Атеистите не тера во црква да не носел.

:LOL:
--- надополнето: 14 декември 2012 во 21:03 ---
Еве малку да ти ја освежам една од 5те функции на мозокот,меморијата, која кај тебе изгледа е закржлавена....
Ѓурџи добро признавам,гледам си пиел пак,ќе те оставам.

Инаку знам што сум пишал,но во мислењето постеше доза колебливост,сомнеж не сум јас Нострадамус.

;)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264

Запознај се себеси, ќе го запознаеш универзумот- Сократ.
Тоа не е турлитава брат.....жалосно, искрено те мислев поинтелигентен.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не бе по црквата е тој само,во секој пост нас Атеистите не тера во црква да не носел.

:LOL:
Не бе, тоа ги дупи атеистите, на нему својствен начин:)

Инаку ако не си знаел, атеистите за Гурџи се уствари само лоши верници, загубени у простор и време.

W

Werther

Гостин
Не бе, тоа ги дупи атеистите, на нему својствен начин:)

Инаку ако не си знаел, атеистите за Гурџи се уствари само лоши верници, загубени у простор и време.
А така ли било?
Многу пие,не е убаво,стварно.
Да кажел за Агностиците дека се лоши верници да разберев,ама Атеисти.

What the Fuc*!

:vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom