Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.906
Поени од реакции
11.247
Количински колку испаѓа, а и после колку време после шејкот можеш да имаш солиден богат оброк?

Sent from my LT22i
Како количински? Ако мислиш на волуменски доаѓа негде пола литро, абе како гејнер нема голема разлика. А ако мислиш колку заситува, па држи саат ипол-два негде

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Еве еден брз и ефтин шејк за оние кои тешко качуваат мускулна маса.

300 мл млеко.
4 цели јајца.
1 банана.
50 гр декстроза/шеќер.
2 големи лажици какао/чоколадо во прав.

Ги кршите јајцата во сад за матење, го додавате млекото, шеќерот и какаото, ја сецкате бананата на парчиња и матите додека смесата не ферментира.

Шејкот има ~850 калории, ~45 грама протеин, ~85 грама јаглехидрати, ~35 грама масти.

24гр протеин од јајцата и да речеме 10гр од млекото тоа се 34гр протеин..ме интересира од каде доаѓаат останатите 11гр?Или можеби е грешка?

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.906
Поени од реакции
11.247
Во една лажица какaо и во една банана ако има 11гр протеин јас сум Елвис Пресли :icon_lol: :icon_lol:
Прелистај ја претходната страна, грубо се пишани нутритивните вредности, може да има 40 грама може да има 45 грама протеин, 5гр нема да ти го променат животот. Исто и со калориите немора да значи дека се точно 850 ;)

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Прелистај ја претходната страна, грубо се пишани нутритивните вредности, може да има 40 грама може да има 45 грама протеин, 5гр нема да ти го променат животот. Исто и со калориите немора да значи дека се точно 850 ;)
Од грубо пресметување во овој спорт/хоби нема најдобри резултати.И не е работата дека ќе ми сменат многу во еден оброк или нешто друго,сакам точно да знам кој оброк што ми содржи,но пример од 3-4 оброци одземи по 10гр протеин испаѓа 40гр протеин помалку дневно што е многу,се надевам се разбираме :)

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Од грубо пресметување во овој спорт/хоби нема најдобри резултати.И не е работата дека ќе ми сменат многу во еден оброк или нешто друго,сакам точно да знам кој оброк што ми содржи,но пример од 3-4 оброци одземи по 10гр протеин испаѓа 40гр протеин помалку дневно што е многу,се надевам се разбираме :)

Знакот кој е поставен пред бројката (~) значи приближно тој број.

Секој користи различна големина на јајца, јас тие што ги купувам се над 75 грама, а тоа значи 75 x 4 = 300 грама.

Според табеливе за нутритивна вредност на интернетов, на 300 грама raw eggs некаде дава 34 грама, некаде 37 грама протеин + млекото = ~45 грама протеин.

Се надевам се разбираме :)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.608
Поени од реакции
6.391
Од понеделник почнувам после пауза од 2 месеци. Пред тоа вежбав 5-6 месеци редовно.
Планирам сега да земам и некој протеин па кој би ми го препорачале вие, што цена и од каде можам да го набавам. :)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
До кога трае акцијава?Во сите тинекси,да не е само во твојот ?
До 20.12 трае акцијата и мислам дека за сите Тинекси важи затоа што им е издадено во рекламните флаери.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Како количински? Ако мислиш на волуменски доаѓа негде пола литро, абе како гејнер нема голема разлика. А ако мислиш колку заситува, па држи саат ипол-два негде
Се разбравме, јас истата комбинација само со едно до две јајца, банана, млеко и мед па после добри два саата не ми се става ништо во мене :)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Знае ли некој колку калории / протеини / јх / масти има во варен лупен грашок. никако да најдам o_O

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Еве еден брз и ефтин шејк за оние кои тешко качуваат мускулна маса.

300 мл млеко.
4 цели јајца.
1 банана.
50 гр декстроза/шеќер.
2 големи лажици какао/чоколадо во прав.

Ги кршите јајцата во сад за матење, го додавате млекото, шеќерот и какаото, ја сецкате бананата на парчиња и матите додека смесата не ферментира.

Шејкот има ~850 калории, ~45 грама протеин, ~85 грама јаглехидрати, ~35 грама масти.

Кога е најдобро да се пие шејков ?

S

Stef Bachatero

Гостин
Zavisi kolku voda ima vo grasokot,dali e mandza i sto drugi sostojki ima.
generalno 2 pati sobira poveke os svojata tezina vo voda a moze i poveke: )

Kajgana Shop

На врв Bottom