Република Унгарија и официјално го призна уставното име на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата HITCH
  • Време на започнување Време на започнување
H

HITCH

Гостин
42a4c360-5a85-4bd0-9ec6-2fad36930b16

Министерот за надворешни работи Никола Попоски во четвртокот упати писмо до неговиот унгарски колега Јанош Мартоњи, во кое се поздравува најновата одлука на Унгарија да ја потврди и официјализира досегашната пракса на обраќање кон Македонија со нејзиното уставно име во билатералната комуникација.
Во писмото, меѓу другото, министерот Попоски нагласува дека Македонија високо ја цени отворената и гласна поддршка што ја дава Унгарија кон нашата земја од осамостојувањето.

Особено се поздравува поддршката во рамките на Европската унија, каде Унгарија е гласен поборник и поддржувач за што поскоро започнување на преговорите за членство на Република Македонија во Европската Унија.

„И најновата одлука, претставува уште еден доказ за исклучително добрите односи меѓу Република Македонија и Унгарија, и своевиден пријателски гест во насока на продлабочување на довербата и пријателството меѓу двете земји", велат од МНР. /крај/мф/ач

П. С. Не знаев каде да ја сместам темава, а не е за дијаспора. Доколку сметате дека не е за овде слободно преместете ја.

Браво за Унгарија, една по една ќе дојде време и кога скоро (сите) ќе не признаат. Köszönöm Magyarország!

еве една вест да ми го разубави денот
браво за Унгарија
утре пак ќе ја отворам темава и утре убав да ми е денот....

И што?Кога пак Грците ќе ни го блкоираат влезот во ЕУ и НАТО.
Сепак ја поздравувам одлуката на Унгарците.

За мене не ми игра голема улога ако не блокирале во ЕУ и НАТО секако не сакам Македонија да влезе таму, сепак има голема разлика ако не имаат признаено 50 држави под уставното име и тоа да не имаат признаено пример 250 држави под уставното име... позициите на јужниве цигани слабеат од ден во ден се повеќе и мило ми е што се повеќе и повеќе држави го признаваат нашето уставно име Република Македонија.

Ова е контра удар за Грција затоа што ЕУ не ни даде почеток на преговори поради Јужните. Ја поздравувам одлуката на Унгарците да не признаат под уставното име!

И што?Кога пак Грците ќе ни го блкоираат влезот во ЕУ и НАТО.
Сепак ја поздравувам одлуката на Унгарците.:)

Грците не не` блокираат никаде, тие немаат моќ. Погледни ја изјавата на Меркел, таа вели дека не било време за проширување.
Унгарсково признавање не е како гром од ведро небо, ако се видат претходните активности кои Унгарија ги презема и поддршката која ни ја дава во изминативе години.

За мене не ми игра голема улога ако не блокирале во ЕУ и НАТО секако не сакам Македонија да влезе таму, сепак има голема разлика ако не имаат признаено 50 држави под уставното име и тоа да не имаат признаено пример 250 држави под уставното име... позициите на јужниве цигани слабеат од ден во ден се повеќе и мило ми е што се повеќе и повеќе држави го признаваат нашето уставно име Република Македонија.
Важно ли е твоето мислење за или не во ЕУ и НАТО?
Нели се стреми владата за влез во ЕУ и НАТО?

Сепак во право си им слабеат позициите,но сепак мислам дека нема да ја истераме работава со Грците заради неспособноста на политичарите наши.

:)

Важно ли е твоето мислење за или не во ЕУ и НАТО?
Нели се стреми владата за влез во ЕУ и НАТО?
Сепак во право си им слабеат позициите,но сепак мислам дека нема да ја истераме работава со Грците заради неспособноста на политичарите наши.

Па јас сум дел од народот, а добра бројка од народот (која секојдневно се зголемува) е против ЕУ и НАТО, засега да владата и во минатото владите наши биле про ЕУ/НАТО ориентирани ама и тоа се менува. Плус само да те потсетам дека во Хрватска имаше референдумско прашање за граѓаните дали сакаат да влезат во ЕУ или не, епа може и кај нас ќе има некој ден каде што моето, твоето и мислењето на др-те ќе биде важно.

Сепак да не одиме предалеку од темава, да се задржиме на неа :)

Браос за цинцарите :D

Ајде сега една навала од нордиските и скандинавските земји да не признаат!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom