БУГАРИЈА = ЕУ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.615
Како кажуваш општопознато ко демек сите го знаат , тие учеле во грчки училишта , биле Македонци кои се чувствувале како Бугари . Миладинов во никој случај не е Влав по татко , прашај потомци ќе ти кажат. Да беа Власи , јас ќе потврдев, тие не знаеле ни збор влашки . Жинзифов е Влав , за тоа си во право , мој превид кога ги наброив. Инаку претходно напишав , иако има информации дека мајката на Миладиновци е Влаинка , сепак името Султана воопшто не укажува на тоа.
--- надополнето: 12 декември 2012 во 23:49 ---

Прличев бил учител по грчки јазик а потоа на бугарски и се изјаснувал како Бугарин исто како и Миладиновци. Такво било времето ,тоа не значи дека треба да се откажеш од нив ;)
Ај среди се малку, и помисли пред да постираш.
Никој од ништо не се откажува.

Муабетот беше нивото на благонадежното провокаторче, кое не е способно ни саглам провокација да направи овде.

Зашто тие тогаш ќе треба да се откажуваат од многу нивни кои се декларирале за Грци, итн.
Процесите и националните пропаганди се интерсни феномени, ама за тие што имаат барем малку нешто меѓу ушите.

K

King_Stone

Гостин
Ај среди се малку, и помисли пред да постираш.
Никој од ништо не се откажува.

Муабетот беше нивото на благонадежното провокаторче, кое не е способно ни саглам провокација да направи овде.

Зашто тие тогаш ќе треба да се откажуваат од многу нивни кои се декларирале за Грци, итн.
Процесите и националните пропаганди се интерсни феномени, ама за тие што имаат барем малку нешто меѓу ушите.
Како можам да дискутирам со тебе кога континуирано ми го бришеш постовите.Целта не ми беше да правам провокација,но кога ти ме сведуваш и ме споредуваш со некојси таму во Чувашија,редно е да признаеш дека и во 19 век,тука во Македонија,можеби не сите жители,ама еден добар дел биле свесни за блгарштината.Додека останатите биле под српска пропаганда,школовани во Белград.Не сакав да завлегувам во детаљи,дали тие биле Власи,Шопи,или Егејци.Тоа е не значи многу.
--- надополнето: 13 декември 2012 во 13:43 ---
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0b/Ustavmakodr.jpg

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.615
Како можам да дискутирам со тебе кога континуирано ми го бришеш постовите.
Ниеден пост не сум ти избришал, немој да лажеш и цмиздриш како и секое второ благонадежно блгарче овде.

King_Stone напиша:
Целта не ми беше да правам провокација,но кога ти ме сведуваш и ме споредуваш со некојси таму во Чувашија
Сам си се сведуваш и подведуваш да бидеш ист со тие од Татарстан и Чувашија.
Сакаш да бидеш "горд Бугар", ОК нема проблем = тоа ти се роднините.
Немој мене да ми се жалиш тука.

King_Stone напиша:
Не сакав да завлегувам во детаљи,дали тие биле Власи,Шопи,или Егејци.Тоа е не значи многу.
Аха, така ли?
Важно ти е само да ти "бугар".

Штом е така, нареди си се во редот со браќата и сестрите ти и бугарајте си заедно во век и веков.

King_Stone напиша:
Хехее, гадна работа е да си благонадежен блгарски стипендист, а да немаш поим од ништо.

Ова можеш да си го испечатиш на мекичка хартија и да си го користиш за забришување кога одиш во клозет, зашто друга вредност нема.

Веќе ти реков, и не мислам да се повторувам.

Или покажи оригинално писмо или било каков документ од македонските револуционери, членови на организацијата во кое ќе има потврда дека тоа било првичното име на организацијата, ИЛИ сиктер од тука!

Член од
4 септември 2012
Мислења
180
Поени од реакции
105
Никој од тројцата не се Власи , освен тоа недокажано е дали мајката на Миладиновци била воопшто Влаинка , Султана апсолутно не е влашко име.
Ако Султана било влашко име то и Гоце бил полувлав.
--- надополнето: 14 декември 2012 во 12:04 ---
Прличев бил учител по грчки јазик а потоа на бугарски и се изјаснувал како Бугарин исто како и Миладиновци. Такво било времето ,тоа не значи дека треба да се откажеш од нив ;)
Прав си не треба. Треба само да ги дефинира како татари и предавници. Такво дефинирање најдобре ќе одговара на неговото разбирање за историјата.

K

King_Stone

Гостин
Ниеден пост не сум ти избришал, немој да лажеш и цмиздриш како и секое второ благонадежно блгарче овде.

Сам си се сведуваш и подведуваш да бидеш ист со тие од Татарстан и Чувашија.
Сакаш да бидеш "горд Бугар", ОК нема проблем = тоа ти се роднините.
Немој мене да ми се жалиш тука.

Аха, така ли?
Важно ти е само да ти "буга".

Штом е така, нареди си се во редот со браќата и сестрите ти и бугајте си заедно во век и веков.

Хехее, гадна работа е да си благонадежен блгарски стипендист, а да немаш поим од ништо.

Ова можеш да си го испечатиш на мекичка хартија и да си го користиш за забришување кога одиш во клозет, зашто друга вредност нема.

Веќе ти реков, и не мислам да се повторувам.
Или покажи оригинално писмо или било каков документ од македонските револуционери, членови на организацијата во кое ќе има потврда дека тоа било првичното име на организацијата, ИЛИ ај избриши си ги мрсулите и сиктер од тука!
Еве си ми ги избришал претходните постови,лека полека се ми избриша.Ако нешто не ти одговара,пиши ми контрааргумент.Тоа јас како се чуствувам мој проблем,а не ти да ме прикриваш.За навредите ништо не ти викам,на твоја совест нека биде.

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.615
Никој од тројцата не се Власи , освен тоа недокажано е дали мајката на Миладиновци била воопшто Влаинка , Султана апсолутно не е влашко име.
Ако Султана било влашко име то и Гоце бил полувлав.
Ај, смени си диоптер, или напиј се од терапијата пред да коментираш друг пат.
--- надополнето: 14 декември 2012 во 23:10 ---
Еве си ми ги избришал претходните постови,лека полека се ми избриша.Ако нешто не ти одговара,пиши ми контрааргумент.Тоа јас како се чуствувам мој проблем,а не ти да ме прикриваш.За навредите ништо не ти викам,на твоја совест нека биде.
1. Јас НЕ СУМ МОДЕРАТОР НА ОВОЈ ПОДФОРУМ, и според тоа ниту можам, ниту сум ти избришал твој пост тука.

2. Јас во континуитет ти поставувам аргументи, ама тие тебе не ти одговараат па сакаш да си живееш во светот на бајките. Затоа не ми цмиздри, туку бркај си работа кога си рењшил да бидеш "Алиса во земјата на чудата"

3. Абе ти можеш да се чувствуваш како ти сака душичето, твое право. Ама редно е да го извадиш главчето до песокот во кој си го закопал и да си ја дознаеш вистината за тоа што си решил да станеш. А кога ќе решиш да мрчиш овде за чувствата на другите со ЛАЖГИ и глупости за македонската историја, тогаш ќе си имаш проблем.

4. Покажи ми каде и со што јас сум те "навредил" тебе?
Вистината ли те боли и навредува?
Епа жалам, ама јас не сум биро за жалби и поплаки.
--- надополнето: 14 декември 2012 во 23:17 ---
Ченто, доста со фашисткото твое однесуванье.
Васил, доста со наци-шовинистичкото идиотско твое однесување.
И тебе ли те боли вистината?

Шмучиш ли ти коњска крв? (од 3:05 мин.) :icon_lol:

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.615
Блгарската турбо-фолк (којашто тие ја викаат "чалга") медиумска компанија Пајнер, чијшто сопственик е член на владејачката ГЕРБ и нејзината турбо-фолкерска шунд телевизија Планета добиваат 2 милиона лева помош од фондовите на ЕУ. :tapp:

http://inews.bg/Бизнес/Брјуксел-подпомага-роднија-поп-фолк-с-2-млн-лева_l.a_c.382_i.252680.html

http://btvnews.bg/bulgaria/painer-populyarizira-pop-folka-s-evrosubsidiya-za-blizo-2-miliona-leva.html

Еве имаат и за гласање блгарите

http://btvnews.bg/bulgaria/obshtestvo/da-poluchava-li-popfolkat-pari-ot-es.html

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
:) А откаде ли доjде този чалга по бугарските ширини?

Член од
21 април 2012
Мислења
366
Поени од реакции
186
Што са, Македонците да не завидувате дека ни дават пари за турбофолк :icon_lol: ?

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.615
Не бре, таман работа.
Темава е нели "БУГАРИЈА=ЕУ"

И ете информација дека ЕУ ви дава пари за турбо-фолк.
Не сум ја измислил јас... или од целодневното висење по задача на македонски форум немате време да видите што ви се случува дома?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom