Бугарија испорача три услови на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Square One
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам Кул за какво враќање .
не ти текнува- гледам, :)
ама по ПП ќе те потсетам( а източните с'седи -сички до един много добре си припомнјават- заштото това е за тјах болна точка):pos:

jugoslavia%20100%20dinari%201986%20%28p-90c%29.jpg

Веке требе да се гледа што да се направи за да може скоро Македониjа да добие датум.
Има 3 услови:
1. Реформи. Тие ќе се одржуваат допрва, во моментов најважно е да се покаже подготвеност за тоа. Колку сум запознат тоа нема да е проблем.
2. Добрососедски односи. Внимание - не мислете дека ова се однесува само за односите со Бугарија!
За мене работите со Бугариjа може да се решат многу лесно, но не гледам како ќе се случи поради една основна причина - добри односи со Бугарија за вас се равни со закана за националниот идентитет.
3. Останува условот за решавање на спорот со името. Не сум оптимист за брзо решавање на овој проблем. Во секој случај овој проблем речиси не ни однесува нас Бугарите.

P.S. Пред малку гледачите во Бугарија квалификуваа двајцата Македонци меѓу петмината финалисти во бугарскиот "Големиот брат". Ова не зборува за лош однос и мислене спремо Македонците ;)
Значи никакви реформи и добрососедски односи, само треба името да го смениме, кажано е тоа одамна! Не знам на кого му мачкаат очи со наводното спроведување на реформи кои ЕУ ги бара итн итн, сето тоа ќе падне во вода, доколку го смениме името верувам дека за 2 години максимум преговарање ќе влеземе во Унијата...ама тоа што нема да го смениме е друга работа, така да све што ни преостанува е да вадиме бугарски пасоши....Лично јас би прифатил такво нешто но само доколку доаѓа во пакет со 5 напалени бугарки :) т.е 2 може 5 многу ќе ми дојдат :)) мала шала секако.

Веке требе да се гледа што да се направи за да може скоро Македониjа да добие датум.
Има 3 услови:
1. Реформи. Тие ќе се одржуваат допрва, во моментов најважно е да се покаже подготвеност за тоа. Колку сум запознат тоа нема да е проблем.
2. Добрососедски односи. Внимание - не мислете дека ова се однесува само за односите со Бугарија!
За мене работите со Бугариjа може да се решат многу лесно, но не гледам како ќе се случи поради една основна причина - добри односи со Бугарија за вас се равни со закана за националниот идентитет.
3. Останува условот за решавање на спорот со името. Не сум оптимист за брзо решавање на овој проблем. Во секој случај овој проблем речиси не ни однесува нас Бугарите.

P.S. Пред малку гледачите во Бугарија квалификуваа двајцата Македонци меѓу петмината финалисти во бугарскиот "Големиот брат". Ова не зборува за лош однос и мислене спремо Македонците ;)

Комшија, да се повторам од вчера - не сте битни во приказнава :). Така стојат работите, кратко и јасно. Едноставно начекавте вашите 5 минути и пробувате да ќарите нешто за без пари од моментов и тоа е се. Ама нема љутиш, политиката си е занаетчика од времето и не сте единствените што го прават тоа.

Така да слободно тргни ги првите 2 предуслови, тие во принцип никогаш и не биле услови за отварање преговори.

П.С. Кога викаме бугари (барем јас) се подразбира официјална Бугарија, секако не мислам да частам со епитети некое чиче од Варна или било која индивидуа (ова не важи за „новоосвестените„желатини).Така да големиот брат ти е вишок во муабетов.

Жалам за обичните македонци, но после Трето полувреме, случаjот со Спаска Митрова, навреди како: татари, фашисти, гнасни бугари, гниди и слични, што очекувате???
Ако сте мислили че с едно писмо може да се поправи политиката на МК кон БГ во последните години, се лажите.
Започнува филмот Четварто полувреме.

Жалам за обичните македонци, но после Трето полувреме, случаjот со Спаска Митрова, навреди како: татари, фашисти, гнасни бугари, гниди и слични, што очекувате???
Ако сте мислили че с едно писмо може да се поправи политиката на МК кон БГ во последните години, се лажите.
Трето полувреме е филм бе глуп, како супермен. и после се чудиш оти така ве нарекуваме. Јас само ке додадам и глупи , прости и заостанати. Има уште ама ај да не должам, сигурно ме свати ГЛУП ЕДЕН.
П.с Македонци се пишува со голема буква глупо бугарче, за бугарите точно си напишал со мала.

o_O
1. Случајот Спаска самите го исцениравте и режиравте .
2. Трето полувреме е филм во кој меѓу другото е прикажана депортација на Евреите од бугарските окупатори -ФАКТ
3. Навреди од кого ? Од форум ? Никој носител на државна функција не ви се обратил со тие називи.
4.Четврто полувреме :eek::eek::eek::eek:

. . . Не знам на кого му мачкаат очи со наводното спроведување на реформи кои ЕУ ги бара итн итн, сето тоа ќе падне во вода, доколку го смениме името верувам дека за 2 години максимум преговарање ќе влеземе во Унијата....

Не помалко од 7-8 години. Тоа за 2-те години го збореха и Хрватите во 2005. Реално 2 години са потребни само за ратификациjа на договорот од сите земjи.
Има поглавjа кои ке имат потреба од време. Да не ви плаша, но има поглавjа като "Наука и истражување", "Образование и обука", "Економски и монетарна унија", "Сообраќајна политика" . . .
--- надополнето: 12 декември 2012 во 22:01 ---
Комшија, да се повторам од вчера - не сте битни во приказнава :). .

Штефан Фуле ли ви го рече тоа? ;)

3. Навреди од кого ? Од форум ? Никој носител на државна функција не ви се обратил со тие називи.

Пази боже и тоа да станеше!
Факт е - во Македонската jавност е правило за Бугариjа и Бугарите да се збори со навреди и понижувачки. Едно дете од малко се учи на тоа - преко телевизиите, преко учебниците, филмите, потоа од весниците и т.н.
Доволно е да се види как лидерот на МПЦ збори за луге кои имат бугарска самосвест - "изроди" и "предавници". Тоа са думи на христиjанин.
Провладините медии са посебна тема. Кога глашатаи на владата са Латас и Мирка (за коjа Бугарите са диви племинjа) - за што повеке да зборим?

Не да се фалам, ама уште лани гласно предвидував дека дури и да се наѕре било какво поместување во спорот со Грција и можност за почеток на преговори, дури и Грција да биде притисната, нашите мили и драги (кажано со иронија, се разбира) источни соседи ќе ни испорачаат нови и бесконечни услови.

Најголемата иронија е кога ве блокира земја која и ден денес не исполнува некои од Копенхашките критериуми, а е член во ЕУ веќе 5 години, а постојано минативе години и друга земја (и двете со „добрососедски“ намери) која „на глава-на нос станала членка и цело време си го брише газот со сите критериуми за членство.... Тешка иронија, тешка...

Јас искрено ќе се израдувам ако дојде момент (иако искрено се сомневам дека ќе дојде во догледно време) кога ние ќе ја повлечеме апликацијата за членство во ЕУ...

ЕУ ни стана некој критериум за одржлив развој и соработка, а од друга страна, бирократското чудовиште на дело ги побива и своето мото, и својата идеја-водилка и она за што не прозива цело време (развој и соработка)...

Катастрофа.... ова се однесува на ЕУ. Не знам зошто поддршката меѓу македонските граѓани сеуште е над 80%, можеби е време и ние да испратиме порака ?!

Пази боже и тоа да станеше!
Факт е - во Македонската jавност е правило за Бугариjа и Бугарите да се збори со навреди и понижувачки. Едно дете од малко се учи на тоа - преко телевизиите, преко учебниците, филмите, потоа од весниците и т.н.
Доволно е да се види как лидерот на МПЦ збори за луге кои имат бугарска самосвест - "изроди" и "предавници". Тоа са думи на христиjанин.
Провладините медии са посебна тема. Кога глашатаи на владата са Латас и Мирка (за коjа Бугарите са диви племинjа) - за што повеке да зборим?

А што мислите за ставот на Жељу Желев дека ова што го правите е погрешно , или толку сте обземени од најнеинтелегентниот премиер ваш Бојко Борисов ?

Не поМоемалко од 7-8 години. Тоа за 2-те години го збореха и Хрватите во 2005. Реално 2 години са потребни само за ратификациjа на договорот од сите земjи.
Има поглавjа кои ке имат потреба од време. Да не ви плаша, но има поглавjа като "Наука и истражување", "Образование и обука", "Економски и монетарна унија", "Сообраќајна политика" . . .
--- надополнето: 12 декември 2012 во 22:01 ---

Штефан Фуле ли ви го рече тоа? ;)
А мислиш дека тој не го знае тоа?;). Човек, вие сте ЕУ. Може да си ИСКАЖЕТЕ мислење таму, некогаш ќе ви се прифати, некогаш не. Ама не може да НАМЕТНЕТЕ мислење таму, ја сфаќаш ли разликата?
Наметнуваат Франција, Германија, В. Британија. Тоа се играчите. Полска нешто пробува ама „трудна„ работа. Се друго е втора лига (среќа нема Португалци, Шпанци на форумов, и тие ќе скокаа и ќе се курчеа како некои од твоиве:D ). И кога некој од второлигашиве ќе се прокурчи, тоа е во име и со амин на некоја од овие три.

Ете така стојат работите. Може да фаќате сеир и да подебавате „на комшиска база„ има денес материјал за тоа. Ама немој бе човек да ми глумите лудило и да ми кажувате што и како се бара во ЕУ.

Еве ти една бесплатен час - тоа што ти си го напишал во принцип НЕ СЕ предуслови за отпочнување на преговори туку СЕ за влез во ЕУ. Само нашиот случај е исклучок и тие станаа нешто што не се. Погоди зошто.

Пак ти викам - заебавај се, фаќај ни сеир, тепај време. Немој да држиш предавања за ЕУ, бидејќи немаш никакви аргументи за тоа. Или како што иде вицот - „не се курчи кога не знаеш да леташ„;)
;)

и денеска се беда , секогаш биле на погрешната страна и ко ќе видат густо одма кај појаките им го лижат таквото ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom