Исламот ќе стане доминантна религија за 50-тина години?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Да не се убива невини персони е божји закон не само во куранот,туку и во предходните Аллахови книги(инџилот и тевратот).
Членот на кој му го кажуваш ова е Геј (хомосексуалец), дали тој според исламот е "невина персона"?

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Членот на кој му го кажуваш ова е Геј (хомосексуалец), дали тој според исламот е "невина персона"?
Моментално сум гостин во држава во која не постои шеријатско право.Во исламска држава хомосексуализмот е строго забранет.Аллах џ.ш во многу наврати во куранот го спомнува народот на Лут и што станало со него кога ја предизвикале Аллаховата лутина со тоа што го практицирале хомосексуализмот.
Зборот ми е,јас како муслиман нема да го одобрам хомосексуализмот.Казна за хомосексуализам можиш да добиеш и да се спроведе во шеријатска држава(каде јас како муслиман сум домаќин) но во држави кои не се во шеријат ти немаш ништо со тоа.Ако едноставно неможиш да поднесеш како муслиман Аллах џ.ш те обавестува да се иселиш во некое подобро место.

Затоа тој геј не е невина персона,тој е ист како убиците на невини персони,како блудницата,лоповот....т.е еднакво не го респектира божјиот закон во кој е забранет хомосексуализмот.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Моментално сум гостин во држава во која не постои шеријатско право.Во исламска држава хомосексуализмот е строго забранет.Аллах џ.ш во многу наврати во куранот го спомнува народот на Лут и што станало со него кога ја предизвикале Аллаховата лутина со тоа што го практицирале хомосексуализмот.
Зборот ми е,јас како муслиман нема да го одобрам хомосексуализмот.Казна за хомосексуализам можиш да добиеш и да се спроведе во шеријатска држава(каде јас како муслиман сум домаќин) но во држави кои не се во шеријат ти немаш ништо со тоа.Ако едноставно неможиш да поднесеш како муслиман Аллах џ.ш те обавестува да се иселиш во некое подобро место.

Затоа тој геј не е невина персона,тој е ист како убиците на невини персони,како блудницата,лоповот....т.е еднакво не го респектира божјиот закон во кој е забранет хомосексуализмот.
Ти благодарам што ја потврди мојата поента.

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Нема ама баш толку многу огромни разлики,како што велиш ти,освен во некои догми кои ги спомена самиот во потточките.
Во врска со детето и грозоморната снимка,јас убаво ти пишав дека некој таму верува дека тоа го прави во име на Алах.Истотака и шахидот,кој се разнесува себеси и уште 50 цивили околу него верува дека тоа го прави во името и честа на својот Бог и дека местото во Рајот му се гарантира со таа постапка.Не навлегувам во тоа дали Исламот е таков и дали повикува на тоа(иако има стихови во Куранот кој јасно повикуваат на убивање на неверниците и слично)туку само ти ги презентирам неговите плодови.А тоа се илјадници невини жртви,кои животите го изгубија поради тоа што некој решил се да дигне у ваздух во име на Алах.Јас те разбирам дека ти тоа како нормален човек,со грам емпатија,совест и морал во себе го осудуваш тоа,но што правиме со тие што не размислуваат како тебе?Има ли решение за тој проблем?
Заборавив само да одговорам дали постои решение,моментално имам изгубена секаква надеж да бидам искрен.Значи,изгубено надеж од институции кои суптилно повеќе поттикнуваат на национализам отколку на информираност и будење на исламот како религија.Луѓе заслепени кои се родиле само со муслиманско име а немаат грижа на совест за самиот ислам,нивните постапки...
Информирам колку што можам,се трудам да упростам и да се спуштам на нивно “ниво“(многу често) со цел да бидам разбран и сватен,но малку е зезнато со вакви персони(премногу се заслепени од национализмот,исламот го сватиле само како џамија,име,циркумцизија и најтрагично национализам).Тешко е бидејќи се поголема маса луѓе,игнорантно грото,ароганција....но тоа е.Надежта последна умира(Ако сака бог ќе ги упути).
--- надополнето: 12 декември 2012 во 00:33 ---
Ти благодарам што ја потврди мојата поента.
Пази една работа,говориме за шеријатска држава.Е сега,можи тебе не ти одговара да се класифицираат како виновници.Ако не педерот не му одговара такво право,можи да си се исели.
Дома се работи по моите принципи,домати по твоите..и.т.н

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Пази една работа,говориме за шеријатска држава.Е сега,можи тебе не ти одговара да се класифицираат како виновници.Ако не педерот не му одговара такво право,можи да си се исели.
Дома се работи по моите принципи,домати по твоите..и.т.н
„ Allah vam ne zabranjuje da činite dobro i da budete pravedni prema onima koji ne ratuju protiv vas zbog vjere i koji vas iz zavičaja vašeg ne izgone - Allah, zaista, voli one koji su pravični - ali vam zabranjuje da prijateljujete sa onima koji ratuju protiv vas zbog vjere i koji vas iz zavičaja vašeg izgone i koji pomažu da budete prognani. Oni koji s njima prijateljuju sami sabi čine nepravdu.“(60:8-9)
два цитата ти ставив и би сакал одговор. како прво, против хомосексуализмот сум, но ...... ај ќе ме сватиш.
викаш дека ако не му одговара на некој, може да се исели? нели толеранција? не повредува никого?ако не се исели што ќе му се случи?
и како второ, како треба да се однесува прав муслиман ако за непријател му е муслиман?
и како трето, дали во шеријатската држава се толерира друга вера?

Член од
24 октомври 2012
Мислења
812
Поени од реакции
510
Во некои земји христијански морали и против абортуси и сл сеуште ни ги бутаат у уста...кога тоа треба да биде личен избор.
Ова за абортусов не си у право... што не користат заштита пред секс... кога веќе е оплодена односно носи нечиј живот, не треба да прави абортус т.е. да му го скратува животот на оној кој не е виновен за ништо...
--- надополнето: 12 декември 2012 во 00:54 ---
Како и секогаш Доналд Сикрет збунет,неинформиран,а штит му се софизмите.

Само напред!

Само за тебе изгубен.;)
Со ова видео се докажува дека Исламот е креиран/создаден од Католиците, додека пак Католиците (т.е. Христијаните) се следбеници на Сатаната?!?

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Ова за абортусов не си у право... што не користат заштита пред секс... кога веќе е оплодена односно носи нечиј живот, не треба да прави абортус т.е. да му го скратува животот на оној кој не е виновен за ништо...
Тоа е ничија туѓа одлука него само на онаа која забременила. Толку. Твое не е ти да кажеш шо не праела ова или она.

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174

Со ова видео се докажува дека Исламот е креиран/создаден од Католиците, додека пак Католиците (т.е. Христијаните) се следбеници на Сатаната?!?
Детенце малецко од 15 годинки,има едно под-форумче игрички посетувај го додека не подостареш малкуцка.;)

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963

А сатаната чив следбеник е ?

Член од
24 октомври 2012
Мислења
812
Поени од реакции
510
Никогаш тоа нема да се деси иако на тоа целат муслиманите. Ќе ги земам фактите дека повеќе од 2/3 од популацијата не е од исламот
Кина, Јапонија, Америка, Русија и добар дел од Европа,Австралија....али ќе видиме како викаат србите '' ко преживи прича че.... '' :)
Кина... мораат да имаат т.е. да немаат повеќе од 1 дете по фамилија и со самото тоа населението се намалува... Русите... гинат како мамутите... не може ништо да ги спаси и 20 посто во Русија се муслимани... Европа и Австралија... тие пак у полоша ситуација се... Јапонците не се замараат со муслиманите, освен ако не им дојдат до врата... Америка... таму муслиманите брзо напредуваат во поглед на население додека пак другите пополека но сигурно изумираат... врти сучи ќе победат на крајот... освен ако не ни дојде памет...
--- надополнето: 12 декември 2012 во 01:00 ---
Детенце малецко од 15 годинки,има едно под-форумче игрички посетувај го додека не подостареш малкуцка.;)
Викај ме дете... ама доколку се споредам сега со тоа што ти си знаел на 15 години... ќе си ја затнеш муцката...

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Кина... мораат да имаат т.е. да немаат повеќе од 1 дете по фамилија и со самото тоа населението се намалува... Русите... гинат како мамутите... не може ништо да ги спаси и 20 посто во Русија се муслимани... Европа и Австралија... тие пак у полоша ситуација се... Јапонците не се замараат со муслиманите, освен ако не им дојдат до врата... Америка... таму муслиманите брзо напредуваат во поглед на население додека пак другите пополека но сигурно изумираат... врти сучи ќе победат на крајот... освен ако не ни дојде памет...
--- надополнето: 12 декември 2012 во 01:00 ---

Викај ме дете... ама доколку се споредам сега со тоа што ти си знаел на 15 години... ќе си ја затнеш муцката...
Доказ колку знаеш ти е последниов пост што објаснуваш како било во Кина,Европа и останатиот свет.

И те молам без глупости од типот јас сега да се споредам со тебе...

И на крај краева такви ти се годините,хормоните ти работат,мислиш дека се знаеш.
:)

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
„ Allah vam ne zabranjuje da činite dobro i da budete pravedni prema onima koji ne ratuju protiv vas zbog vjere i koji vas iz zavičaja vašeg ne izgone - Allah, zaista, voli one koji su pravični - ali vam zabranjuje da prijateljujete sa onima koji ratuju protiv vas zbog vjere i koji vas iz zavičaja vašeg izgone i koji pomažu da budete prognani. Oni koji s njima prijateljuju sami sabi čine nepravdu.“(60:8-9)
два цитата ти ставив и би сакал одговор. како прво, против хомосексуализмот сум, но ...... ај ќе ме сватиш.
викаш дека ако не му одговара на некој, може да се исели? нели толеранција? не повредува никого?ако не се исели што ќе му се случи?
и како второ, како треба да се однесува прав муслиман ако за непријател му е муслиман?
1)Таков е шеријатот.Ако не сакаш да го прифатиш Аллаховиот говор ти не си муслиман(одпаднуваш од вера од старт).Аллах џ.ш ти забрани хомосексуалност а ти сакаш да бидеш хомо во таква држава со такво уредување,тоа е невозможно.Исламот не вели дека не повредува никого,повредува виновници.Пр:На лоповот му се сече раката,блудницата се каменува до смрт,хомосексуалците се убиваат,тоа е казната.
2)Муслиман со муслиманот е брат по вера.Непријател не можи да ти биди човек кој е ист како тебе во неговото верување.Ако алудираш на луѓето што се припишуваат на ислам а не го практицираат онака како бог бара од нив,тогаш тие не се верници.Односот со нив,поучлив и благ но и умерен.Тие што сакаат да учат за ислам,се трудам да им го пренесам тоа што знам.Тие што не сакаат да учат,нивна одлука.Се трудам понекогаш ако видам дека грешат,тогаш им објаснувам дека тоа и тоа е забрането во исламот,се трудам некако да им го доближам исламот до нив(во онаква форма каква што треба да биде)
3)Во шеријатска држава не се толерира друга вера:
Вака оди принципот
1-Му го предаваш исламот како вера,доброволно.Ако сака ќе прифати ако не
2-Ако не прифати,мора да плаќа данок во таа држава
3-Ако не плаќа данок,го обавестуваш да се исели
4-Ако не сака да се исели,тогаш се убива

Поз

Член од
24 октомври 2012
Мислења
812
Поени од реакции
510
Доказ колку знаеш ти е последниов пост што објаснуваш како било во Кина,Европа и останатиот свет.

И те молам без глупости од типот јас сега да се споредам со тебе...

И на крај краева такви ти се годините,хормоните ти работат,мислиш дека се знаеш.
Не "мислам" туку сум сигурен :)

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Јас ќе ти одговорам,нема потреба од небулозностите на Муслиманиве.

1.Ако не се исели ќе биде казнет со камшикување,каменување по законите на Шеријатот.

2.Воопшто не е важно од која религија е непријателот на Муслиманот,тој до крајот на својот живот ќе му посакува смрт.Впрочем дозволена е крвна освета во Куранот,доволно јасен показател ако некој ти убие близок роднина.

3.Категорично не.Не се толерира друга религија.
Во Либан Христијанското население живее под репресија,своите молитви,обреди ги вршат тајно бидеќи им се заканува протерување,затвор,смрт.

--- надополнето: 12 декември 2012 во 01:11 ---
Не "мислам" туку сум сигурен :)
По која основа мало детенце си сигурен.
Ме познаваш лично,само месец и неколку дена си на форумов,а тврдиш.

Детенце мало си за овде.;)

Член од
24 октомври 2012
Мислења
812
Поени од реакции
510
1)Таков е шеријатот.Ако не сакаш да го прифатиш Аллаховиот говор ти не си муслиман(одпаднуваш од вера од старт).Аллах џ.ш ти забрани хомосексуалност а ти сакаш да бидеш хомо во таква држава со такво уредување,тоа е невозможно.Исламот не вели дека не повредува никого,повредува виновници.Пр:На лоповот му се сече раката,блудницата се каменува до смрт,хомосексуалците се убиваат,тоа е казната.
2)Муслиман со муслиманот е брат по вера.Непријател не можи да ти биди човек кој е ист како тебе во неговото верување.Ако алудираш на луѓето што се припишуваат на ислам а не го практицираат онака како бог бара од нив,тогаш тие не се верници.Односот со нив,поучлив и благ но и умерен.Тие што сакаат да учат за ислам,се трудам да им го пренесам тоа што знам.Тие што не сакаат да учат,нивна одлука.Се трудам понекогаш ако видам дека грешат,тогаш им објаснувам дека тоа и тоа е забрането во исламот,се трудам некако да им го доближам исламот до нив(во онаква форма каква што треба да биде)
3)Во шеријатска држава не се толерира друга вера:
Вака оди принципот
1-Му го предаваш исламот како вера,доброволно.Ако сака ќе прифати ако не
2-Ако не прифати,мора да плаќа данок во таа држава
3-Ако не плаќа данок,го обавестуваш да се исели
4-Ако не сака да се исели,тогаш се убива

Поз
Ако некој направил грев, Бог ќе го казни, нема потреба да се мешаш во туѓи гревови...

Kajgana Shop

На врв Bottom