Атеизам vs Религија

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
Ај не ме копирај... биди оригинален...:D Пример како дечково над тебе... го опнал крстон а ни сам не знае што преставува симболиката негова... битно да се припаѓа во некое стадо...

Ај не ме копирај... биди оригинален...:D Пример како дечково над тебе... го опнал крстон а ни сам не знае што преставува симболиката негова... битно да се припаѓа во некое стадо...
Да ни имаш авторски права за facepalm-от?
Од каде знаеш дека не го знае значењето членот?
Проблемот е кај тебе што не знаеш ти каде припаѓаш.
:)

Да ни имаш авторски права за facepalm-от?
Од каде знаеш дека не го знае значењето членот?
Проблемот е кај тебе што не знаеш ти каде припаѓаш.
Немам...
Одкаде знам, знам мој проблем... а ти го знаеш ли...?
Јас нигде не припаѓам, од сегде ме избркаа... никој не ме сака... се од љубомора...
А инаку припаѓам овде и сега...каде на друго место и време би припајџал(ако ме разбираш ама тешко...) Повели:facepalm:

Немам...
Јас нигде не припаѓам, од сегде ме избркаа... никој не ме сака... се од љубомора...
А инаку припаѓам овде и сега...каде на друго место и време би припајџал(ако ме разбираш ама тешко...) Повели:facepalm:
Епа што тврдиш дека членот незнае што претставува крстот?
Ошо ти си еден многу контрадикторен,изгубен во просторот и времето човек.
Тресеш зелени само.
Незнаеш во што веруваш,но битно да се каже нешто,да се влезе во муабет не за друго покус да не останеш.

Епа што тврдиш дека членот незнае што претставува крстот?
Ошо ти си еден многу контрадикторен,изгубен во просторот и времето човек.
Тресеш зелени само.
Незнаеш во што веруваш,но битно да се каже нешто,да се влезе во муабет не за друго покус да не останеш.
Абе ти да не си психолог или нешто слично... доброто е што јас знам дека сум изгубен во просторвремето(т.е. според Ајнштајн 4димензија) а ти бе баче знаеш ли, свесен ли си дека си изгубен и заборавен...?
Во зависно од соговорникот... заземам прикладен облик...;)
Не верувам во ништо... т.е. верувањето ко такво не го користам во мојот вокабулар и речник... или знам нешто или незнам... а покус сигурно не ќе останам...

Неколку прашања имам за вернициве

1.Зошто се молите?
2.Дали ви се исполнуваат молитвите?
3.Од каде потекнува религијата и зошто сте толку сигурни дека постоел Исус или Мухамед или Буда.

Ако ве научиле мама и тато (испрале мозокот) дали значи треба да продолжиме со таа верба или треба да застанеме и да се запрашаме дали има вистина во тоа?

1.Зошто се молите?
3.Од каде потекнува религијата и зошто сте толку сигурни дека постоел Исус или Мухамед или Буда.

Ако ве научиле мама и тато (испрале мозокот) дали значи треба да продолжиме со таа верба или треба да застанеме и да се запрашаме дали има вистина во тоа?
Едно обично прашање нема да заврши работа......цел живот треба да го насочиш кон барање на одговори, затоа што замрсена е работата до максимум.

Немам...
Доста бе Ошоист еден...:P
Како не припаѓаш...на тоа Ошо сектата си.....само што човекот не знае кој и што е Ошо.:pos:..уште мисли дека тоа е океан...:facepalm:
Вашата секта е најзаебана....се вика СЕГА и ОВДЕ..(y). а тоа атеистите ги збунува.....таа религија не им е позната...

Едно обично прашање нема да заврши работа......цел живот треба да го насочиш кон барање на одговори, затоа што замрсена е работата до максимум.
Боди, тука и сега, важи праволиниски секој момент.

Не бе, едноставна е, само оне дете и уште нејасно му е.

1.Зошто се молите?

1. Не се молиме, веруваме.
2 Бог слуша. Внатрешен мир и мисла. Не молитва со празни ладања. Внатрешните мисли.
Премисите ти се детски и погрешни.
3. Сигурни сме бидејќи покрај духовни има и историски показатели и докази.

Тате и Мама тебе нека те учат. Но, сам со своја глава просуди. Ако си оф вотинг ејџ.
И преформулирај го последниот постулат бидејќи е конфузен.

Џурџо бега од мене како вампир од крст.:pos:
(сеа ќе изникне од негде и ќе каже:кој бега бе)
Брат...јаки аргументи имаш...не смеам со тебе да влезам во дискусија...нози ми се тресат....:pos:
Ти реков еднаш и по втор пат ќе повторам...со деца не одам на плажа....
Научи прво некои основни поими од религија....па после ми се јави и ме цитирам за да ти објаснам што не ти е јасно....
--- надополнето: 10 декември 2012 во 09:25 ---

1.Зошто се молите?

Нема одговори на овие прашања....многу се комплицирани...:pos:...не збуни тоа религиозните, не знаеме на каде да се завртиме.

Одма да одат во атеистички мудрости...

Гледам дека за брзо време че ојде и оваа тема под кЉуч...:D После само уште атеистички мудрости и за теле-мата темите остануваат да ги затвориме и мисијата ќе биде успешно завршена...:icon_lol:
Да и иронијата е во тоа што после животи пројдени во потрага по одговорите сваќаш дека уствари нема одговори ниту пак прашања... едино што останува е овој момент и ти во него присутен... ама за тоа мора да се пројдат многу животи во барање на одговори кои не постојата на прашања кои се илузорни...:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom