Мачки (општи дискусии)

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Рис е бе пријателе :D :D
Да да да да, рис е, сега и јас се сетив. Не знам како напишав тигар еј, ај шо напишав, напишав, ама ич не ми текна каде е грешката.... :pos:

Еве шо ти прајт дрогава... :D

Член од
3 ноември 2012
Мислења
43
Поени од реакции
4
Имам домашна мачка само дома ја чувам и ја хранам со мачешка храна стара е неполни 5 месеци дали има потреба од апче за глисти и како се дава дали цело или половинка??

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Имам домашна мачка само дома ја чувам и ја хранам со мачешка храна стара е неполни 5 месеци дали има потреба од апче за глисти и како се дава дали цело или половинка??
Дај му го само доколку ти рекол доктор да му го дајш. Иначе откажи се од давањето.. А ако ти има кажано доктор да му дајш, ваљда ќе ти кажеше дали да му дајш цело или половина. А ако прашањето ти беше како да ја убедиш да го изејт, ќе земиш ќе го пределиш на 4 парчиња, и ќе ја земиш таа мачешката храна од конзерва, и во секое едно мевце ќе му пикниш по едно делче од апчето, и воопшто немат да го осетит. Доколку ја храниш со сува храна земи од фрижидер малце салама пресечи едно парче исецкај го и во секое парче исто по една половина.

Член од
3 ноември 2012
Мислења
43
Поени од реакции
4
На некој пост низ форумот прочитав дека имало некој апчина што делувале на спречување на делување на хормоните кај мачките во период кога се за парење, дали има некој информација како се викат тие апчина, дали ги има во аптеките ветеринарни ако некој досега имал земано за својата мачка. поздрав

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
На некој пост низ форумот прочитав дека имало некој апчина што делувале на спречување на делување на хормоните кај мачките во период кога се за парење, дали има некој информација како се викат тие апчина, дали ги има во аптеките ветеринарни ако некој досега имал земано за својата мачка. поздрав
Колку што знам јас апчиња немат, ама имат вакцина шо требало на секој 6 месеци да се редит. Фактички 2 вакцини ќе те коштет колку една кастракција. Мојава пак ми гледат ко трудна, ако се породит пак, уште истиот ден ќе ја однесам да ја кастрираат, иако се противев и не скав, ама стварно не мојш на крај да излезиш со 5 мачки плус греота е кога гледам како ја мачат и и го скратвет животот. Доволно се до сеа имат преку 20 потомци мојава.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.879
Поени од реакции
23.280
Си имам една мака , уствари не. Над десет маки се моментално.
Комшивката си чува мачки и тоа не една две како што е ред туку колку што ги избројав над 10 се моментално.
И се тоа би било во ред доколку не го одбраја мојот двор да им служи како поле за серачки натпревар помеѓу мачките. Се такмичат која повеќе ке се испосери во еден ден. Неможеш ни пет чекори да направиш а да не нацапаш на некоја бомба.
Е сега пошто сум хуман човек и не ги малтретирам животните, уште помалце ги трујам прашувам тука на форумот некој да не има идеја како да ги одвикнам од натпреварот пошто не се трпи повеќе.
Да не има некое средство да го испрскам дворот па да им мириса и да го заобиколуваат, или нешто слично.
Инаку готови се, ке ги електрифицирам ( не се умира од тоа ама ужасно боли).

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Си имам една мака , уствари не. Над десет маки се моментално.
Комшивката си чува мачки и тоа не една две како што е ред туку колку што ги избројав над 10 се моментално.
И се тоа би било во ред доколку не го одбраја мојот двор да им служи како поле за серачки натпревар помеѓу мачките. Се такмичат која повеќе ке се испосери во еден ден. Неможеш ни пет чекори да направиш а да не нацапаш на некоја бомба.
Е сега пошто сум хуман човек и не ги малтретирам животните, уште помалце ги трујам прашувам тука на форумот некој да не има идеја како да ги одвикнам од натпреварот пошто не се трпи повеќе.
Да не има некое средство да го испрскам дворот па да им мириса и да го заобиколуваат, или нешто слично.
Инаку готови се, ке ги електрифицирам ( не се умира од тоа ама ужасно боли).
Ххахаха, како си ме изнасмеал со болдираново хахах..
Чаре? Па незнам, земи и ти чувај мачка, за 7-8 месеци ко ќе пораснит ќе си обележит териотирја, и немат да сакат ни една друга мачка да влезит тука :).. Сем ако не знамиш женка и тогаш дворот од серачки натпревар ќе ти се претворит во ебачки.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.879
Поени од реакции
23.280
Ххахаха, како си ме изнасмеал со болдираново хахах..
Чаре? Па незнам, земи и ти чувај мачка, за 7-8 месеци ко ќе пораснит ќе си обележит териотирја, и немат да сакат ни една друга мачка да влезит тука :).. Сем ако не знамиш женка и тогаш дворот од серачки натпревар ќе ти се претворит во ебачки.
Си имав јас куче специјално за таа намена ама направи погрешна процена и се запознај со едно тркало од кола:(.
Инаку уште мачор ми фали. Општа борба е ко ке им дојди време за парење. Мачори од комшите колку да сакаш, и да тогаш како што велиш не серачки туку и ебачки натпревар ми е во дворот.
Си велам да не има некое хемиско средство како најбезболно решение( нормално не отров пошто и тоа ми го предложија), за да не морам да превземам некои порадикални решенија на техничка база пошто имам при рака не за друго.
Ке им пуштам 20 киловолти има весело да биди дури сватат дека тука имаат забранет пристап;).

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.879
Поени од реакции
23.280
Тешко дека ќе најш нешто што не е отров а ќе ги брка. Незнам распрашај се добро, едино нешто што знам дека мачките мразат е вода.
Ништо ко така одиме на план Б :D

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Ништо ко така одиме на план Б :D
хаха, јако ова, ама не знам колку ќе ти успејт.. Дан испаднит идејнето кај тебе в двор да му е авантура т.е да му го напрајш уште по интересно, зошто мачка си е мачка ѕид ѕидосано-вар варосано, ама ќе најт дупка.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.879
Поени од реакции
23.280
хаха, јако ова, ама не знам колку ќе ти успејт.. Дан испаднит идејнето кај тебе в двор да му е авантура т.е да му го напрајш уште по интересно, зошто мачка си е мачка ѕид ѕидосано-вар варосано, ама ќе најт дупка.
Па немам баш намера да го оградувам дворот, туку со малце храна и нека се наредат по ред една по една. Таман на муцето да ги спржи. Ако се и малце паметни ке сватат дека тука не им е местото.
Ако не делува тогаш преку цел периметар на дворот.
Баш сега го пробвав дали боли и кај го пробав кај си ебав матер.
БОЛИ КОРНИ
Уште раката ми се треси у пичку матер:)

Kajgana Shop

На врв Bottom