Што сакаат (бараат) жените?

L

Luki Junior

Гостин
Луки ај вака размисли, може ли воопшто маж да биде подобар во манипулација од жена? И каков ќе биде исходот.
Нема шанси маж да биде подобар у манипулација со жена. Едноставно нема. Признавам.
Исходите са повеќе: закани, уцени, кавга, ќотек, раскинувајне. (по интензитет са наредени)
И да, на крајо ергенчето ќе е криво оти почнало игра шо не може да ја заврше.
Точно оти сам инфериорен у таа смисла, јас си питам отворено.Ама нешто слабо одговори..:unsure:

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.149
Поени од реакции
6.165
Aj aj сега,да не се правиме на Тошо :D Секој што има малце повише пари е у предност кај жена,има еден голем плус...тука може она и малце да прогледа низ прсти некои работи..пример не и се свиѓа многу ,ама парите ќе го допунат тој минус. За провод може и да не се толку битни парите,ама за поозбилно и те како.Никоја не би сакала да се затвори дома со него и да дреме у 4 ѕида само од љубов,кога тогаш ќе и дојде момент кога ќе сака да прошета,да искача,да троши пари на луксузи и ако мажот неможе тоа да го обезбеди,големи се шансите да ја закачи некој друг...
Пази не е исто да сакаш да шеташ и да се луксузираш.Тоа се две различни работи.Јас да речеме сум мераклија за шетање посебно по европските држави.Но картата,спиењето во поевтино место колку да преспиеш, разгледувањето на знаменитостите таму каде што си отишол и нормално пари за јадење не се луксуз туку најосновни минимални потреби за да можеш да опстанеш тоа време а за тоа не ти требаат бог знае колку пари.Луксуз е кога си таму да одиш по елитни бутици и да купуваш скапа гардероба а за тоа богами ке ти требаат доста што сум целосно против бидејки мода никогаш не сум прател и не ме интересира затоа што е еден вид перење на мозок исто како и телевизијата.
--- надополнето: 9 декември 2012 во 11:49 ---
Луки ај вака размисли, може ли воопшто маж да биде подобар во манипулација од жена? И каков ќе биде исходот.
--- надополнето: 9 декември 2012 во 11:46 ---

Одлично, не те гледаат во пари. Тогаш од кај знаеш дека гледаат во пари?
Секогаш на прво место е оној што носи скапа гардероба и вози добра кола а тоа не се крие од очите.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.354
Поени од реакции
7.116
Секогаш на прво место е оној што носи скапа гардероба и вози добра кола а тоа не се крие од очите.
познавам луѓе што купувале/позајмувале да легнат некоја сељанка

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Тогаш очите ти гледаат во девојки кој тебе не те перцепираат. Лош избор, погледни подобро.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.149
Поени од реакции
6.165
познавам луѓе што купувале/позајмувале да легнат некоја сељанка
Не само тоа.А колку случаеви кажаа на телевизија дека фраери купувале нови коли на лизинг и плакале само една до две рати колку само да ќарат некоја и после тоа не плаќаат туку ја оставаат колата лизинг компанијата да им ја земе.По тоа ќе видиш колку процентуално од модерниве девојки имаат барем 1 грам памет.
--- надополнето: 9 декември 2012 во 11:57 ---
Тогаш очите ти гледаат во девојки кој тебе не те перцепираат. Лош избор, погледни подобро.
Многу добро јас знам во што гледам само многу од нив што ги гледам се изгорени и повлечени па морам да ги викам на планина било да е Водно,Кораб,Титов Врв,Љуботен и слично за да ги опуштам малку.
--- надополнето: 9 декември 2012 во 12:00 ---
Баба лаже трап не лаже:
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=8B9D43441EDC124BA8370F8B2B3DFFAF

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Нема шанси маж да биде подобар у манипулација со жена. Едноставно нема. Признавам.
Исходите са повеќе: закани, уцени, кавга, ќотек, раскинувајне. (по интензитет са наредени)
И да, на крајо ергенчето ќе е криво оти почнало игра шо не може да ја заврше.
Точно оти сам инфериорен у таа смисла, јас си питам отворено.Ама нешто слабо одговори..:unsure:
Кога веќе знаете дека нема шанси со манипулација да надмудрите жена, зошто завземате став дека ќе играте игри во која резултатот е пред време познат.
Те интересира што сакаат жените генерално. Незнам кој би го знаел одговорот на тоа прашање, бидејќи што и да се каже нема да биде апсолутна вистина. 1000 луѓе, 1000 карактери, да имаше некоја шема ќе беше лесно. Јас едно ќе кажам, друга по мене друго, трета трето. Ете некоја на Стеф може да падне, јас лично такво нешто органски не поднесувам. Нема дефиниција.
--- надополнето: 9 декември 2012 во 12:04 ---
Не само тоа.А колку случаеви кажаа на телевизија дека фраери купувале нови коли на лизинг и плакале само една до две рати колку само да ќарат некоја и после тоа не плаќаат туку ја оставаат колата лизинг компанијата да им ја земе.По тоа ќе видиш колку процентуално од модерниве девојки имаат барем 1 грам памет.
--- надополнето: 9 декември 2012 во 11:57 ---

Многу добро јас знам во што гледам само многу од нив што ги гледам се изгорени и повлечени па морам да ги викам на планина било да е Водно,Кораб,Титов Врв,Љуботен и слично за да ги опуштам малку.
--- надополнето: 9 декември 2012 во 12:00 ---
Баба лаже трап не лаже:
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=8B9D43441EDC124BA8370F8B2B3DFFAF
Кој е глуп во приказнава, ајде најискрено одговори ми? Земал на лизинг кола да фати женска и тоа покажувало дека жената нема 1 грам памет :pos:

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.149
Поени од реакции
6.165
Кога веќе знаете дека нема шанси со манипулација да надмудрите жена, зошто завземате став дека ќе играте игри во која резултатот е пред време познат.
Те интересира што сакаат жените генерално. Незнам кој би го знаел одговорот на тоа прашање, бидејќи што и да се каже нема да биде апсолутна вистина. 1000 луѓе, 1000 карактери, да имаше некоја шема ќе беше лесно. Јас едно ќе кажам, друга по мене друго, трета трето. Ете некоја на Стеф може да падне, јас лично такво нешто органски не поднесувам. Нема дефиниција.

Кој е глуп во приказнава, ајде најискрено одговори ми? Земал на лизинг кола да фати женска и тоа покажувало дека жената нема 1 грам памет :pos:
Они биле 100% сигурни дека повеќето женски се палат на нови коли и затоа жртвувале 2 до 3 рати.Зар мислиш дека е некој будала да ризикува неколку стотина евра ако женските беа толку продуховени да нови коли или пари сеедно е не ги привлекуваат.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Они биле 100% сигурни дека повеќето женски се палат на нови коли и затоа жртвувале 2 до 3 рати.Зар мислиш дека е некој будала да ризикува неколку стотина евра ако женските беа толку продуховени да нови коли или пари сеедно е не ги привлекуваат.
Следниот пат јас им советувам да остават и под хипотека се што имаат за да си фатат женска. Немој да браниш никад глупи особи смешно изгледа :)

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.149
Поени од реакции
6.165
Следниот пат јас им советувам да остават и под хипотека се што имаат за да си фатат женска. Немој да браниш никад глупи особи смешно изгледа :)
Имаше и такви случаеви.Некој женет се заљубил во некоја од Австралија преку интернет и решил да се разведе од женаму и да ги остави децата ставајки го станот под хипотека за да си обезбеди пари за почеток со надеж дека ке се ожени со таа таму.Арно ама на крај од што многу барал останал со прстот во уста.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.354
Поени од реакции
7.116
Имаше и такви случаеви.Некој женет се заљубил во некоја од Австралија преку интернет и решил да се разведе од женаму и да ги остави децата ставајки го станот под хипотека за да си обезбеди пари за почеток со надеж дека ке се ожени со таа таму.Арно ама на крај од што многу барал останал со прстот во уста.
тоа е друга тема - знаел што сака а не му се исполнило :ROFLMAO: :pos:

жените не бараат,ами го чекаат принцот на бел коњ кој ќе им ги исполнува сите услови и ултиматуми што ќе ги постават.....ај не мора до толку,нека има 5-6 бутици да си биде горда газдарица,а не да шие по текстилни(звучи поразумно,зарем не)........а уствари шо зборам јас,АБЕ ЖЕНИ КАЈ СТЕ ДА КАЖИТЕ ШО САКАТЕ АААА ?? :pipi:

L

Luki Junior

Гостин
КОј колку е глуп, колку не е глуп, не знам. Секој има глава, нека мисле со неа, не е само за стрижејне таа глава.

Да речеме ајде јас не пробувам да манипулирам. Нема манипулации, нема скриени цели, нема глупости, нема психолошки масажи. Јас сам мистер најс гај... И сам фанал некаква средностатистичка мома. И сега јас ако сам фер, отворен, арен, разбирлив, праведен, внимателен, дали тава доволно ли ќе е да момата да биде истите тија нешта у реципроцитет и у никој случај (ама ни под разно) да почне да ме манипулира (ни од најмала работа, до најголема работа)? Дали нема на крајо да се демонстрира некаква супериорност (оти веќе имате фактичка супериорност у манипулациите), и дали ќе биде таа средностатистичка мома толку доблестна, да не го искористе најопасното супериорно оружје?

Јас мислам оти ќе ме изманипулира до степен да ми иде да се фрлам од зграда, ако ја има таа можност. Сите до сега мои бивши са ја имале, и са ја злоупотребиле. Една дури сакаше да ме раскара и разделе со роденио брат. Денеска она е бивша, а брат ми оште ми е брат.

Генерален одговор не може да се даде. Точно. Ама секоја може да си каже искрено барем нешто. Капка по капка, вирче.. И ако се препоклопуват повеќето дадени нешта со повеќе моми шо пишат тука, некакви правила можат да се извлечат.. Ама за жал, ни толку нема напишано... :(

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.354
Поени од реакции
7.116
Luki Junior докажано е - колку што си подобар со луѓето,толку повеќе те газат брате........само не сме се родиле да бидеме тие што газат,треба да бидеш од таков ков

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.139
Поени од реакции
25.698
Ај сега размисли логички со главата што не ти е за стрижење само :icon_lol:. Што уствари очекуваш ти? Да дојде некоја и на форум да каже-Да Луки во право си, да можам и душата да ти ја извадам, ќе ти ја извадам , ако сакаш биди најубав, најпаметен, најкултрен на свет кога ќе чујам дека говореш на Подарешки уште од старт те множам со нула, нормално дека ќе ми сфетнат очињата ако видам дека возиш БМВ.
Нормално е да се претстават како најфини, најлиберални, ние те сакаме поради кој си а не поради тоа од каде си и што поседуваш и така натаму. Јас многу пати имам кажано кога ги читам жениве на форумов имам дојам дека сум во Дизниленд и се чудам како 7 пати не сум се оженил до сега. А кога го разотркивам тоа цело лицемерие, не се штеди да се мава по мене. Нит сум излажал, нит сум заебал некој, ни на некој сум му згрешил нешто. Само кажувам како што е. И види како одма си го вадат целото лице, видиш како од фини мили душички се претвораат во хиени. Многу на пример почитував една што на своите дечковци буквално вака им викаше-Слушај да си знаеш, прва прилика да можам да те изварам ќе те изварам. Па ти сега очеш-нечеш. Не можеш после да се жалиш и да ја колнеш и тоа е апсолутно нејзино право се додека е ситуацијата чиста. Ама најчесто не е, и тука е целиот проблем.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Даваш прст, грабаат рака?
Не знам дали само жените се такви. Човечката природа е око ненаситно.

L

Luki Junior

Гостин
Ај сега размисли логички со главата што не ти е за стрижење само :icon_lol:. Што уствари очекуваш ти? Да дојде некоја и на форум да каже-Да Луки во право си, да можам и душата да ти ја извадам, ќе ти ја извадам , ако сакаш биди најубав, најпаметен, најкултрен на свет кога ќе чујам дека говореш на Подарешки уште од старт те множам со нула, нормално дека ќе ми сфетнат очињата ако видам дека возиш БМВ.
Нормално е да се претстават како најфини, најлиберални, ние те сакаме поради кој си а не поради тоа од каде си и што поседуваш и така натаму. Јас многу пати имам кажано кога ги читам жениве на форумов имам дојам дека сум во Дизниленд и се чудам како 7 пати не сум се оженил до сега. А кога го разотркивам тоа цело лицемерие, не се штеди да се мава по мене. Нит сум излажал, нит сум заебал некој, ни на некој сум му згрешил нешто. Само кажувам како што е. И види како одма си го вадат целото лице, видиш како од фини мили душички се претвораат во хиени. Многу на пример почитував една што на своите дечковци буквално вака им викаше-Слушај да си знаеш, прва прилика да можам да те изварам ќе те изварам. Па ти сега очеш-нечеш. Не можеш после да се жалиш и да ја колнеш и тоа е апсолутно нејзино право се додека е ситуацијата чиста. Ама најчесто не е, и тука е целиот проблем.
Не сам толкав позитивен оптимист да очекувам да дојдат тука момите да ми се поклонуват (Тава никојпат нема да биде, жена не си признава директно и искрено па шо сака нека е... Мош не е секојпат у право, ама никогаш не е грешка и крива)... Знам оти ќе ми фрлат некој удар под појас, некој цитат од некаде, некаква генерализациска бљувотина, шо половично праа смисла само заради можноста за дуална интерпретација и интерконекција со лично искуство, филувано со изјавата дека не можам да генерализирам.

Јас суси возих бмв скоро 3 години, и точно знам како и светнуват очите... Прво те множат со нула (заради подарешкио, опинците и земјоделието), ама после некак праат бектрекинг на равенката откоа видат црни ѕвер на паркинг како притаено светнува со очичките коа го откључам со даљинско, и јас као прав џенлтмен врата отварам на сувозачко (и се праам на Тошо дека ништо не забележувам)...
Јас одам чекор поназад од тебе (со разобличувајнето), јас искрено питам, давам дури прст плус дека ајде може и не е така, дека секоја е различна, давам простор да се изјаснат.
пс. Јас и зад аватар тука, и у реален живот ги питам истите прашања.. И тука и у реален живот добивам ја истата дипломатија.
--- надополнето: 9 декември 2012 во 13:39 ---
Даваш прст, грабаат рака?
Не знам дали само жените се такви. Човечката природа е око ненаситно.
Има и еден куп машки со истите особини... Тава за мене не е маж, без никаква самопочит..

Kajgana Shop

На врв Bottom