Какво однесување ги привлекува жените? (или: Sussaro-style против Шкорпион-style)

Какво однесување ги привлекува жените?

• Sussaro-style

Гласови: 86 69,9%
  • Шкорпион-style

Гласови: 13 10,6%
  • Друг-style - ќе наведам во мислење

Гласови: 24 19,5%

• Вкупно гласачи
    123
N

NikolaMKD91

Гостин
А ти? Суптилен сељак си?
Гледам меѓу машките членови правиш анкета дали се суптилни сељаци.Ајде да дадам и јас придонес. Се познаваме лично кажи ми дали сум суптилен сељак ? :pos: Не дека јас не си го знам одговорот . :)

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Гледам меѓу машките членови правиш анкета дали се суптилни сељаци.Ајде да дадам и јас придонес. Се познаваме лично кажи ми дали сум суптилен сељак ? :pos: Не дека јас не си го знам одговорот . :)
Ti si suptilno seljanche :LOL:

R

Randy

Гостин
Де бре Мажишта, бетер сте од женска дипломатија.. Кажи си, дали си или не си, да го е*ам... И да си, нема свето да се распадне...
Eве јас не се кријам. Јас сум вистински старомоден сељак. Имам тенок кожен каиш за секој случај ако ми притреба да мавнам со него, мустаци, споена веѓа, отпозади косата ми е со бесна џигерица, а отстрана сум кец ишишан. Обавезно носам црно бела лакирана ципела, панталони од штоф со раб на средина и карирано волнено сако. Обавезно иам бела спортска чарапа за кога ќе седнам и пантолите ми се поткренат да се види знакче од најк. Да знаат жените дека имам кеш. Освен тоа знак за кеш ми се и дебел позлатен ланец и дебел саат. Возам џиш црвено беемве алпина. Пијам само ракија, освен во посебни прилики може и мастика. Со жените сум фин дур се понашаат како што треба, ама знам и шамар да запукам. Треба да се знае кој е муж и да се пресече мушки. Тоа е тоа.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Види сеа, правиот суптилен сељак никогаш не признава дека е суптилен сељак . Еве на пример јас, не сум суптилен сељак . :pos:
Моно-фразата која се преферира врз тој суптилен стил на понашање автоматски се лепи се маркира одма на сељакот , и така се доаѓа до еден заклучок за суптилниот сељак или сељанче во зависност од делата и и старосната граница :D

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
Све супер, само правете разлика во ќарување пичиња и одржавање врска.
Тоа се два различни процеси кои захтеваат различен методолошки пристап затоа што и самите имаат различна насока и цел кон која се движат.
Ќарување пичиња/шармирање/освајање или као сакаш, има за цел да ја иницира таа првична искра на атракција која Mnemozina веќе ја спомна. Со постигнување на целта, односно воспоставување на силна атракција меѓу соговорниците, процесот завршува, а односот еволуира зависно потребите.
Одржавање врска/maintaining the equilibrium e веќе уметност... боречка вештина. Има за цел да ја одржува институцијата на моногамија како решение за регулирање на природната полигамна природна состојба. Овој процес еднаш започнат, нема крај освен ако целта повеќе не изгледа толку примамлива па свесно се откажеме од идејата за потрага по истата.
Мислам дека Sussaro многу добро знае за што збори но заборави дека соговорничките врска немаат за дистинкцијата на овие два процеси, всушност врска немаат при билокакво теоретско излагање на овие проблематики затоа што и немаат потреба разумски и свесно да ја обработат оваа материја како би просперирале на "љубовно" поле (кај нас, мажите, случајот е тотално спротивен). Ова "знаење" кај нив е инстинктивно, a priori, што јасно говори и за феноменот на немање никаква кореспондеција меѓу она што го говорат и она што го прават во пракса. Што може да се закључи по пат обзервација и експериментација, а не дискусија, што е сосема погрешен метод in the first place.
Eнивеј, субјектот Трајче, кој Суси го даде како пример извлечен од закључоците добиени врз база на женски одговори, пати од хроничен неебитис затоа што Тајче поседува квалитети за одржување врска, но нема врска од ќарување пичиња или шмекање, што како што веќе објаснив, се две сосема различни работи кои захтеваат сосема различен skill set и mind set.
Всушност, и целата дискусија се одвива на 50 страни затоа што Суси зборува за освајање, а не одржавање, што е поле во кое жената нема еволутивно мрднато од место милион години (читај го погоре шабан) па кога Суси ќе почне да камшикува со вистината ја враќа жената у пештерско доба, време кое едноставно... им буди лоши спомени. Кога Суси ќе спомне арогантност, заборава дека тоа е еден од методите со кои се користи ловецот при првиот процес (како и игнорирање, мочање од ќерамиди, итд..) и метод кој треба градационо да изчезнува како односот глатко би транзитирал од првиот процес кон вториот. Во вториот процес пак, владее друг филм... оној за кој збори Мнемозина.. (муабети дека сакаат другарство, почит, внимание, нежност, кур по чело и храна на маса..) што Е тачно, и Е процес за кои они милуваат да зборуваат затоа што жената во тој поглед еволуира од ден за ден, за што е доказ самиот прогрес на човештвото (Се што глеаш околу тебе е измислено и креирано од маж, желен за пичка). Самиот тој парадокс кај жената, потребата за луксус е она што ја ствара таа perpetual cat & mouse chase игра, што пак, не бутка напред.
Балансот е дисбаланс, ако прогресот е добар. Да ни даваа жениве колку што сакаме, немаше ништо да правиме освен да ебеме.
Мојата порака за крај е, мажи, ако неможете без пари да фатите пиче, напрајте пари.
Жени... suck a bag of dicks.
Се согласувам со делот дека има разлика во пристапот при ќарување за една ноќ(намена) и за врска...

Инаку навистина за делот со рационализација на процесот во право си, тешко би го разбрале, малтене на ниво на квантна физика е, а жените нАли не се по науката ;)...

Зошто да не навреди делот враќање кон пештерите :confused:? Јас одговорно тврдам дека и не сме се оддалечиле многу од нив, само сега имаме нови играчки - софистицирани гаџети наместо камени алатки со зашилен врв, ама основата останува, пак сме си истите животинки, па ако примарните нагони од прирамидата на Маслов ни се незадоволени, нема одење на погорните левели, ез симпл ез дет... :) Види во бронзено доба постоел и матријархатот кај одредени племиња, иако и тоа сега некои машки дејци се обидуваат да го оспорат, нејсе се гледа кој се чувствува позагрозен тука... Има една интересна серија, составена од повеќе книги, предисториска фикција со наслов - Децата на земјата http://en.wikipedia.org/wiki/Earth's_Children, јас на англиски ги имам читано првите 3 книги... Главната хероина е ловец и припитомувач на животни... Знам дека е фикција, ама ајде да размислиме малку... Кога мажите (како физички супериорни во однос на жените) тргнувале на лов на мамути да речеме, тие имале успех бидејќи напаѓале во група, со помош на примитивно изработени алатки за напад, ама со цел и стартегија, значи со употреба на мозокот го совладувале огромниот мамут, не со физичка сила... После толку векови и векови во кои жените се држат во неукост, неписменост, надвор од сите политички и општествени текови, денес нема студија која покажува дека интелектуално се инфериорни :)... Значи вашите доминантни гени, изложени на сите научни и технички достигнувања со илјадници години, не даваат подобар исход од нашите на прости домаќинки... Која иронија, не :icon_lol:???

Тука лежи одговорот, убедена сум дека да им се даделе услови и можности и жените би биле и ловци и креатори на предмети, ама фактите велат друго, право на глас им се дава на светско ниво почеток и средина на 20 век, во бивша Југославија 1946, Швајцарија 1971, значи нема ни 100 години кај повеќето земји, и затоа не, воопшто не ми е срам што предметите околу мене ги создале мажи напротив ни го должеле тоа како оние на кои знаењето им било дадено, не ускратено, и искрено, воопшто не се сметам за инфериорна интелектуално во однос на најголемиот дел од нивниве современи претставници, напротив обратно е ;)...

И за последната твоја порака упатена кон жените, знаеш дека во скечот е создадена од маж за маж, зошто да и‘ ја намалуваме убавината на првобитната намена :D?!

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
И на крај ќе сфатиш дека ни Sussaro ни Шкорпион style не функционираат во практиката.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
Не постои такво нешто како-Жена на својот живот. Во животот постојат само жени кои ти се помалку или повеќе компатибилни. Според тоа ќе ти одговорам како да се работи за овие вториве. Ако таква налета, нема да има потреба ни да почнам со такво однесување, а не па да терам така трајно. Ако самата си знае што треба а што не, ако не се обидува да ми се курташачи, ако си ги има принципите, образот и стандрадот зошто да се однесувам према неа арогантно без причина? Таквата се носи на матично. И со таквата градиш семејство. Ама таквите се 1 на 10 000. Не само јас, и другите на темата го пишаа тоа, согласно нивните искуства и/или согледувања.
Мило ми е што беше искрен околу овој дел :), останатото наше несогласување за машко-женските односи во голема мера го разјаснивме на претходната тема :)...

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.018
Поени од реакции
24.577
Мило ми е што беше искрен околу овој дел :), останатото наше несогласување за машко-женските односи во голема мера го разјаснивме на претходната тема :)...
Пак половично ќе се согласам, мислам дека го полуразјаснивме, јас не сакав повеќе да натегам од што ептен ме бендиса дискусијата, тоа не значи дека немаше уште што да кажам. По секако треба да ти одгворам и на вториот цитат на темава па после ти одлучи дали ќе реплицираш или не.

R

Randy

Гостин
Се согласувам со делот дека има разлика во пристапот при ќарување за една ноќ(намена) и за врска...

Инаку навистина за делот со рационализација на процесот во право си, тешко би го разбрале, малтене на ниво на квантна физика е, а жените нАли не се по науката ;)...

Зошто да не навреди делот враќање кон пештерите :confused:? Јас одговорно тврдам дека и не сме се оддалечиле многу од нив, само сега имаме нови играчки - софистицирани гаџети наместо камени алатки со зашилен врв, ама основата останува, пак сме си истите животинки, па ако примарните нагони од прирамидата на Маслов ни се незадоволени, нема одење на погорните левели, ез симпл ез дет... :) Види во бронзено доба постоел и матријархатот кај одредени племиња, иако и тоа сега некои машки дејци се обидуваат да го оспорат, нејсе се гледа кој се чувствува позагрозен тука... Има една интересна серија, составена од повеќе книги, предисториска фикција со наслов - Децата на земјата http://en.wikipedia.org/wiki/Earth's_Children, јас на англиски ги имам читано првите 3 книги... Главната хероина е ловец и припитомувач на животни... Знам дека е фикција, ама ајде да размислиме малку... Кога мажите (како физички супериорни во однос на жените) тргнувале на лов на мамути да речеме, тие имале успех бидејќи напаѓале во група, со помош на примитивно изработени алатки за напад, ама со цел и стартегија, значи со употреба на мозокот го совладувале огромниот мамут, не со физичка сила... После толку векови и векови во кои жените се држат во неукост, неписменост, надвор од сите политички и општествени текови, денес нема студија која покажува дека интелектуално се инфериорни :)... Значи вашите доминантни гени, изложени на сите научни и технички достигнувања со илјадници години, не даваат подобар исход од нашите на прости домаќинки... Која иронија, не :icon_lol:???

Тука лежи одговорот, убедена сум дека да им се даделе услови и можности и жените би биле и ловци и креатори на предмети, ама фактите велат друго, право на глас им се дава на светско ниво почеток и средина на 20 век, во бивша Југославија 1946, Швајцарија 1971, значи нема ни 100 години кај повеќето земји, и затоа не, воопшто не ми е срам што предметите околу мене ги создале мажи напротив ни го должеле тоа како оние на кои знаењето им било дадено, не ускратено, и искрено, воопшто не се сметам за инфериорна интелектуално во однос на најголемиот дел од нивниве современи претставници, напротив обратно е ;)...

И за последната твоја порака упатена кон жените, знаеш дека во скечот е создадена од маж за маж, зошто да и‘ ја намалуваме убавината на првобитната намена :D?!
Не ме личи да ви се мешам во муабет ама треба да укажам на еден мал детаљ кој го забораваш. Да објаснам зошто повеќето работи ги направиле и ќе ги прават и во иднина мажите. Финтата е што жените раѓаат деца, ги гледаат децата, и нормално дури и судовите им ги доделуваат на жените. И тоа е се убаво и во тоа нема ништо лошо. Но децата за мажите не се воопшто важни, ниту се некаква радост ниту ништо. Обично орудие со кое кога си стар и ја намалуваш цената на жената да не ја земе некој друг. Не велам дека сте интелектуално инфериорни имаме еднаков капацитет. Работата е што вие не сте наградени за претерана работа, напор и слично. Жена која по е цел ден на работа (по свој избор) ја запоставува фамилијата. А тоа е казна. Додека пак мажјакот прави кеш за да може да си приушти поубава девојка или други работи ако не му е умот по девојки. Ес симпл ес тхет.

L

Luki Junior

Гостин
И на крај ќе сфатиш дека ни Sussaro ни Шкорпион style не функционираат во практиката.
Ако мислеш оти ако следеш од збор до збор нешто без разлика од кој е напишано, ќе биде работа...
Нем да уклучеш сивата маса...

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Ако мислеш оти ако следеш од збор до збор нешто без разлика од кој е напишано, ќе биде работа...
Нем да уклучеш сивата маса...
Друже те разбирам, само сакам да кажам колку и да е точно тоа што они го пишуваат, не успева секогаш.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
Не ме личи да ви се мешам во муабет ама треба да укажам на еден мал детаљ кој го забораваш. Финтата е што жените раѓаат деца, ги гледаат децата, и нормално дури и судовите им ги доделуваат на жените. И тоа е се убаво и во тоа нема ништо лошо. Но децата за мажите не се воопшто важни, ниту се некаква радост ниту ништо. Обично орудие со кое кога си стар и ја намалуваш цената на жената да не ја земе некој друг. Не велам дека сте интелектуално инфериорни имаме еднаков капацитет. Работата е што вие не сте наградени за претерана работа, напор и слично. Жена која по е цел ден на работа (по свој избор) ја запоставува фамилијата. А тоа е казна. Додека пак мажјакот прави кеш за да може да си приушти поубава девојка или други работи ако не му е умот по девојки. Ес симпл ес тхет.
Не се согласувам дека децата се подеднакво неважни за сите мажи, има татковци кои се подобри родители од доста мајки, од повеќе аспекти :)...

Исто, не се согласувам и дека жената со работен ангажман, неминовно го запоставува семејството и обврските во него... Индивидуално е колку секој (не)умее да си го организира сопственото време ;) ...

За тоа, кој на што ја троши сопствената заработка, не се мешам :D...

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Но децата за мажите не се воопшто важни, ниту се некаква радост ниту ништо. Обично орудие со кое кога си стар и ја намалуваш цената на жената да не ја земе некој друг.
Ова може важи за тебе но во никој случај кај сите. Кај мене е баш обратно.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.018
Поени од реакции
24.577
Друже те разбирам, само сакам да кажам колку и да е точно тоа што они го пишуваат, не успева секогаш.
Пак ќе кажам по не знам кој пат. Збориме за општествена тематика. Не е ова математика каде што два и два се четири нити пак физика каде што вода врие на сто степени (ако нема промени во атмосферски притисок). Сите општествени науки се темелат на генерализации ама баш сите. Нормално дека не успева секогаш, меѓутоа ако успева повеќето пати тогаш е прифатено како правило тоа е така дури и во академските и научните студии од општествената сфера.

Kajgana Shop

На врв Bottom