Какво однесување ги привлекува жените? (или: Sussaro-style против Шкорпион-style)

Какво однесување ги привлекува жените?

• Sussaro-style

Гласови: 86 69,9%
  • Шкорпион-style

Гласови: 13 10,6%
  • Друг-style - ќе наведам во мислење

Гласови: 24 19,5%

• Вкупно гласачи
    123
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.379
Поени од реакции
1.968
Фино сте ја разглобиле дискусијава :icon_lol:

Да резимираме,дечково што ја отворил темава има три опции :
1.Да продолжи како и досега
2.Да ја напушти
3.Да се обиде да го смени односот

Мој совет за дечкото е -"Иди и не окречи се,сине".
Тоа е најбезболното решение,пошто ако продолжи како и досега крајот секако ќе биде ист(она него ќе го напушти),само со многу повеќе мачење додека конечно дојде до тоа.

Е сега,ако и покрај се дечкото сака да се обиде да ја зачува врската и да го смени односот на девојката спрема него,тогаш мора јасно да и стави на знаење дека веќе не може да поднесе да биде третиран као гомно и дека така веќе нема да може.
Ова,по мое мислење,е многу тешко и може да се постигне само со шок терапија.
Еве како тоа во пракса би изгледало Визкалифа

Ја викаш кај тебе и почнуваш муабет за нејзиниот однос спрема тебе.Јасно и ставаш на знаење дека ти нејзе ја третираш као царица а она се понаша као магарица.Наведуваш конкретни примери и притоа објаснуваш како си се чувствувал во тие моменти.
Додека тоа го правиш дозволуваш емоциите да надвладеат со тебе,го повишуваш тонот и не дозволуваш да те прекинува.Тука некаде може да очекуваш да ти се избаци со некој саркастичен коментар,порекнување или омаловажување,на што веднаш треба да реагираш со васпитен шамар,ако има потреба и 2-3 последователни.
После васпитниот продолжуваш каде што си запрал,и обавезно и кажуваш дека иако ја сакаш највеќе на светов,дека иако се би дал за неа,така веќе едноставно не можеш да продолжиш...
После тоа најверојатно ќе следи плачење,зошто-како,ова-она и на крај ќе заврши со една добра ебачина после која и викаш дека некое време сакаш да бидеш сам.
Недела,две,месец,како сакаш, ни да се слушаш,ни да се гледаш со неа тој период.
Ако после тој период пак бидете заедно ќе имаш реална шанса да го смениш нејзиниот однос спрема тебе и вашата врска.Ако не,првиот болд не ти бега.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Суси се зачитав, стигнав до трета страна...и јасно ми е.

Прво честитки затоа што веќе длабоко навлезе во аналите а богами и вагините на кајгана форум.

он-топик:

Со жени мора да балансираш, ако си фин и трпиш каприците има душата да ти ја исцица.
Ти третирај ја ко принцеза ама ко ќе претера пресечи ладнокрвно исто као кога сечеш селски леб.

Жената е привезок (лампион-затоа се убави и сакаат да се дотеруваат) на мажот и како ќе се поставиш таква ќе биде. Ако ти рекла дека и викаш многу а ти збориш нормално само фино лепо....ај чао прај шо сакаш зврцни ко ќе пораснеш...ако не адио бела. Неколку дена а може и недели ќе тера инает после има на колена да те бара и да ти го цица истовремено...траст ми.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.115
Поени од реакции
30.182
Суси се зачитав, стигнав до трета страна...и јасно ми е.

Прво честитки затоа што веќе длабоко навлезе во аналите а богами и вагините на кајгана форум.

он-топик:

Со жени мора да балансираш, ако си фин и трпиш каприците има душата да ти ја исцица.
Ти третирај ја ко принцеза ама ко ќе претера пресечи ладнокрвно исто као кога сечеш селски леб.

Жената е привезок (лампион-затоа се убави и сакаат да се дотеруваат) на мажот и како ќе се поставиш таква ќе биде. Ако ти рекла дека и викаш многу а ти збориш нормално само фино лепо....ај чао прај шо сакаш зврцни ко ќе пораснеш...ако не адио бела. Неколку дена а може и недели ќе тера инает после има на колена да те бара и да ти го цица истовремено...траст ми.
брао. Ти сметај ги жените за приверзоци. Заслужуваш да бидеш изгорен.

F

FARANG

Гостин
Па нели се користи со манипулација и тактики, не ебе 2% и трга од себе? Ај договорете се и одговорете ми :)
Стеф е субтилен сељак според дефиницјата на Суси... Заедно со 99.99% од машката популација ама тоа е веќе друг муабет.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Стеф е субтилен сељак според дефиницјата на Суси... Заедно со 99.99% од машката популација ама тоа е веќе друг муабет.
Онда драги мои го гледате бенефитот од таа стратегија и како тоа изгледа од страна и нема потреба веќе да дебатираме на темава :D

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Па нели се користи со манипулација и тактики, не ебе 2% и трга од себе? Ај договорете се и одговорете ми :)
Тоа он така си мисли дека не ебе 2%, он се труди да е лош но слабо му иде, Стеф е добро дете и неможе тоа да го промени преку ноќ :D
Стеф е одличен пример за добро момче :D

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Тоа он така си мисли дека не ебе 2%, он се труди да е лош но слабо му иде, Стеф е добро дете и неможе тоа да го промени преку ноќ :D
Стеф е одличен пример за добро момче :D
Типичен машки одговор, кога нешто не ви одговара. Бетер од жени сте знаете?

F

FARANG

Гостин
Онда драги мои го гледате бенефитот од таа стратегија и како тоа изгледа од страна и нема потреба веќе да дебатираме на темава :D
Стратегијата на суси е добра за една вечер ако ти е или за несериозни врски, да добиеш секс. Тоа е факт. Работи секаде мање више со мали измени. Она силеџиското и со пари напред претежно во банана републики. На запад треба малку да се адаптира ама и таму тие што знаат како се постават успеваат. Суси пишува за Арапите у шведска ама тука има грешка, односно он ја видел шведска или европа мегу балканци па му се чини дека арапите или некој други етнички гето фраери растураат. Некој работи не се баш така ама у глобала си е во право.

Стратегијата на Шкорпион е за тие што сакаат здрава врска мислам дека и суси тоа до некаде го признава. Она што суси треба да го размисли е дали ако народ те памти ко субтилен сељак понатака некоја ќе те свати сериозно?

Пошто често патувам јас немам ни желба ни време за сериозна врска па не се ни трудам. Све ми е некако у лет и секогаш гледам да го извлечам максимумот од девојката. Не ги лажам (кај што сум не ни морам) секогаш отворено кажувам дека не сум заинтересиран за врска. Оваа година изгубив девојка која ја знам 2год и така се дружевме. Едноставно ми кажа дека не сум доволно сериозен и дека сака нормален живот и врска што не верува дека јас можам да и ја пружам. Во право е. Тоа не значи дека не боли. To each his own.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Од такви неиживеани персони како Стеф меф и слични кои бараат внимание од другите да бидат забележани кои едноставно се трудат да ја ексопнираат својата интимат , да ја презентираат надвор од себе доведува до оние педофилија и сексуални злоставувања , а најчесто и се појавуваат во агресивна форма тоест силувачи :tapp:

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Типичен машки одговор, кога нешто не ви одговара. Бетер од жени сте знаете?
Па, колку што се сеќавам, карактеристиката човек да се бори за врската, да се труди да му направи на партнерот да му биде поубаво и слично на времето беше резервирана за жените. Тие беа тие што се трудеа да ја очуваат хармонијата во врската, мирот во куќата, ако така сакате, т.е. да бидат „коректори“ на насоката во којашто мажите ќе ги поведат.

Се сменија времињата, жените почнаа да се однесуваат подоминантно и, меѓу другото, да прават грешки што и мажите ги прават, т.е. да ги третираат партнерите како ресурси, без да им биде гајле за нивните емоции и слично. Како резултат на тоа, дел од чувствата и дејствата на добрина, угодување, смирување, нежност и слично мораа да бидат превземени од мажите и тие, меѓу другото, почнаа да размислуваат интроспективно („Што ако не ѝ се допаѓам?“ „Леле, не можам веќе без неа, ќе се отепам ако ме погледне попреку“, „Брат, те молам прашај што рекла за мене, јас не можам да се соочам со нејзиниот поглед“ итн).

Затоа, ако важи дека „мажите се бетер од жените“, важи и „жените се бетер од мажите“, на пример во оставање на скршени срца зад себе. Можеби најточно би било да се каже: од поглед на општествено прифатена норма за однесување, што е „машко“, а што „женско“ однесување во денешно време? Постои ли такво нешто?

Според мене - не. Според мене е - кој како си ја наредил. Сè е дозволено и баш поради тоа човек не треба да има ниту малку срам да го направи она што го сака, бидејќи сите тоа го прават и никому за никого не му е гајле. А најлогично однесување е секој да си го прави најдоброто за себе, без да се грижи како тоа другите ќе го почувствуваат (повторно, сите така прават).

Во поглед на ова, мојот став е ист како на Sussaro: сè е интерес, па и изборот на партнери од двата пола.

Kajgana Shop

На врв Bottom