Какво однесување ги привлекува жените? (или: Sussaro-style против Шкорпион-style)

Какво однесување ги привлекува жените?

• Sussaro-style

Гласови: 86 69,9%
  • Шкорпион-style

Гласови: 13 10,6%
  • Друг-style - ќе наведам во мислење

Гласови: 24 19,5%

• Вкупно гласачи
    123
R

Rigel Kent

Гостин
Дали кога зборуваш за девојката што си ја сакал/третирал како принцеза, зборуваш за девојка која можеби повеќе физички ти се допаднала од некоја која се трудела околу тебе, а ти си ја одјебал за да ја фатиш поубавава, да те изгори и после да кењаш за женскиот пол кај ќе стигнеш?

Ако е така, можеме да позборуваме малку за површноста.
Конечно некој ја погоди суштината , кога ќе добиеме одговор на ова прашање тогаш ќе стане се' многу појасно .

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Туф туф, ама сте све толку осетливи.

По се изгледа машкиот и женскиот пол имаат некакво недоразбирање со лоша комуникација.
--- надополнето: 7 декември 2012 во 22:28 ---
Така е! Сељачката, покажи што е мУж... Како така она има да ти реплицира, мочла егоистична, има да ќути!!!
И кај виде дека сум 28, 35 имам!
Деееее, кај виде сељачко? Охооооо да знаеш само шо е вистински сељак хаххаа

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Може и да има, не викам не, едноставно се‘ е можно!Но, реалноста е една а тоа е дека и да постојат тие случаи се многу ретки и дека не се од некаква голема важност, зошто они во овој случај, во оваа област не се движечката сила, и кога-тогаш ќе станат и они жртви на мнозинството што претставуваат движечката сила во оваа област, нема вечито да им трае таа среќа и кога-тогаш и они ќе бидат жртви; тука се пишува за еден проблем којшто е присутен во секојдневието на релацијата помеѓу мажите и жените, и е раширен како рак нажалост.
Не негирам дека постои тој проблем. Правото прашање е - што го предизвикува?

Инаку добро, барем ти за разлика од некои не живееш под стаклено ѕвоно, и препознаваш дека има такви случаи. Инаку барем што се однесува до жените, да беа толку ретки, немаше да напоменам претходно дека можам лесно да фатам таква (не сум некој шармер, нити некој со некоја јака харизма, секако дека нема да и се допаднам на секоја, ама чим ми успевало доста пати, очигледно ги има во доволно голем број за сите). Тоа ми беше зборот.

А да те прашам сега тебе нешто, дали ти си се запрашал што Сусаро го натерало да пишува вака за жените?И зошто повеќето мажи се согласуваат со него на темава?Дали воопшто се имате запрашано малку за тоа?
Некоја кучка го пецнала јако, повеќе пати (или биле различни девојки кои тоа го сториле). Јас сум имал исто така лоши искуства. Зар ми дава право на мене тоа да почнам да генерализирам? Ако се водам исклучиво по личното искуство и тоа на пријатели, ќе го правев истиот муабет како Сус. Дали за жени или за мажи (кои се позасегната тема кога се работи за мене). Не би сакал да бидеш генерализиран, нели? Без разлика кој те генерализира и за што.

Да ти одговорам и во кратка верзија на прашањето - Ако сакате солидна девојка, истата нема да ја најдете да се вртка постојано по кафани, елитни кафичи, и дискотеки / клубови. Грото изгорени машки, се изгориле зошто зеле таков тип девојка под рака.

There are always other venues to find what you are looking for :). А суштински е и да се знае што се бара. Под ризик да звучам предавнички за мојов пол, ама доста често ние мажите и не знаеме точно што сакаме. Знаеме само што точно сакаме во одреден период од времето. Затоа и голем број мажи шантраат на страна иако имаат девојка "за стално". Колку порано раскрстите сами со себе што сакате и очекувате од некоја девојка, подобро. Се после тоа е лесно, ова е најтешкиот дел.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Да ти одговорам и во кратка верзија на прашањето - Ако сакате солидна девојка, истата нема да ја најдете да се вртка постоојано по кафани, елитни кафичи, и дискотеки / клубови. Грото изгорени машки, се изгориле зошто зеле таков тип девојка под рака.
Тука лежи зајакот, брат.

Имаме другар што све некои заебани жени ги наоѓа....стриптизети најчесто. И само лае како сите жени во Мичиген се курви, ќе се селел во Тексас, не чинеле овде ниедна....амммммм, а кај ги наоѓаш? На интернет дејтинг и во стрип бар. :tapp:

А

Атомската мравка

Гостин
Сусаро напишал одличен пост за какво однесување ги привлекува жените ама не сите туку оние потпросечно интелегентни жени кои за жал ги има повеќе секаде во светов, значи примеров е 100% вистина и баш добро однесување за привлекување на такви жени и тоа го потврдува еден мој познаник. Значи додека го читав постов одма ми текна на него и баш така се однесува користи некои си сељачки изрази што мене ме фаќа срам и чуствувам како да ми се „смалува“ интелегенцијата со самото слушање на истите зборови а не пак да испаднат од моја уста.. лаже претерано и се фали за се и сешто иако дел од тоа што се фали уопште не го поседува али битно на збор го кажува и погодете што ? И сега навидум да он има најдобар љубовен живот али за кратки авантури и никако не може да одржи врска повеќе од пола месец/месец па сега видете дали ваквиот е материјал за долга врска или пак брак. Инаку неговиве фори обично фаќаат кај едно добри 60% проценти од Македонскиве девојки што се палат на бе-ем-ве, на ликови од странски серии, книга не прочитале у живот а најголем успех им е тоа што на фејсбук имаат 200 лајкови и 30 коментари од рандом напалени машки глупи фаци кои им ја дигаат вредноста беспотребно на некоја што не вреди ич. Сега да не испадне дека кај нас само девојките се такви бидејки не се согласувам со тоа, околу мене гледам еден куп очајни а млади машки со никаква иднина ниту пак желба да направат нешто повеќе во животот и да се оделат од безидејната маса што ја има и мене никако не ми оди тоа и баш овие им ги дигаат акциите на оние просечни девојки плус големо влијание пак ќе кажам имаат светските трендови и глобализацијата за да бмв/мерцедес смета нешто ептен важно во животот без кое не се може потоа со модните марки се натпреваруваат која повеќе ќе смени во месецот и секоја од овие што се добар процент тежнее кон тоа да најде некој кој ќе може да и го обезбеди тоа наместо сама да се потруди, да се образува и здравје еден ден самата да го заработи тоа притоа да не мора да трпи можни омаловажувања, навреди итн зошто дел (значи дел неможе сите да ги ставаме во ист кош поради некои) од тие што ги имаат овие работи сметаат дека тоа им дава право да го прават.

Значи доаѓаме до тоа дека оние машки и женски што “не ги бива“ бар според мене немора да значи дека е така се мнозинство секаде не само кај нас и затоа потоа дел според мене непотребно генерализираат.. а дека огромен плус ти се финансиите кај скоро секоја девојка (па и оние најпаметните) тоа никој не може да ми го негира, знам како гледаат женски очи кога те гледа скромен кога си и “непознат“ а знам како изгледа кога ќе дознае каде живееш, од каква фамилија си бил па што имале, што возиш итн колку е коректно тоа сами проценете не коментирам. Инаку баш за темава немам сретнато паметна (во кои има огромен дел и стварно убави) да оди со некој кој користи сељачки фори/пристапи.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Тука лежи зајакот, брат.

Имаме другар што све некои заебани жени ги наоѓа....стриптизети најчесто. И само лае како сите жени во Мичиген се курви, ќе се селел во Тексас, не чинеле овде ниедна....амммммм, а кај ги наоѓаш? На интернет дејтинг и во стрип бар. :tapp:
Дали било дејтинг сајт воопшто. Да е дејтинг сајт, ќе наиде не нешто квалитетно, според барања и преференции. Он сигурно дремел на hook up сајт, барајќи нешто од псериозна природа.

Инаку да, се согласувам.

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Дали било дејтинг сајт воопшто. Да е дејтинг сајт, ќе наиде не нешто квалитетно, според барања и преференции. Он сигурно дремел на hook up сајт, барајќи нешто од псериозна природа.

Инаку да, се согласувам.
Шкорпион моментално губиш во дискусијава,а ти си меѓу главните што треба да разубедува.По мое мислење,но сепак постои шанса да се вратиш.
Без навреда.:D

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702

Инаку да, се согласувам.
Ма кузнае шо...не е од оние најпопуларни дејтинг кајшто повеќето се сериозни...не сите, ама добри 80%.

R

Rigel Kent

Гостин
Шкорпион моментално губиш во дискусијава,а ти си меѓу главните што треба да разубедува.По мое мислење,но сепак постои шанса да се вратиш.
Не е точно , повеќето покажаа скептицизам за ставот на Сусаро .

B

Borg_Drone

Гостин

Инаку да, се согласувам.
Не знам дали се однесува за мене коментарот, но ќе ти напишам дека сега ти генерализираш, нешто за што ти лично во претходните твои коментари пишуваше дека си најстрого против тоа.Од кај знаеш каков тип на луѓе се вртат во такви кафичи?
Друго, кога веќе тука говориш за таквите личности (ако се однесува коментаров на мене) јас немам време за барбики а и самите барбики не би ме погледнале мене, зошто тие девојки кои ги споменуваш ти, се познати под името „спонзоруши“ и тие можат (и тоа подобро од нас) да намирисаат кои луѓе имаат пари а кои немаат.И тие кои немаат едноставно не си ни го трошат времето тие личности со овие кои немаат пари.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Не се вреѓам друже, и во ред е ако така мислиш (може и да си во право - со оглед на тоа дека јас бев земен како пример во насловот, а не некој стрејт дечко, кој би бил спротивен пример од тоа што го предлагаше Сусаро, што доведува некои автоматски да го подржат него).

Еве, наместо да разубедувам, засегнатите лица нека ги применат ставовите на Сусаро во пракса да видам колку ќе им се исплати на подолг план. Да не биде дека само зборам на празно.

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Не се вреѓам друже, и во ред е ако така мислиш (може и да си во право - со оглед на тоа дека јас бев земен како пример во насловот, а не некој стрејт дечко, кој би бил спротивен пример од тоа што го предлагаше Сусаро, што доведува некои автоматски да го подржат него).

Еве, наместо да разубедувам, засегнатите лица нека ги применат ставовите на Сусаро во пракса да видам колку ќе им се исплати на подолг план. Да не биде дека само зборам на празно.
Не не,напротив тоа што си геј тргни го настрана.
Темата е за однесувањето,за каков став треба да се има спрема понежниот пол.
Тука те чепнав малце,па ме интересира што ќе кажеш.
Инаку јас сум да се има некој баланс помеѓу двете,но да не навлагам.:)

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Не знам дали се однесува за мене коментарот, но ќе ти напишам дека сега ти генерализираш, нешто за што ти лично во претходните твои коментари пишуваше дека си најстрого против тоа.Од кај знаеш каков тип на луѓе се вртат во такви кафичи?
Друго, кога веќе тука говориш за таквите личности (ако се однесува коментаров на мене) јас немам време за барбики а и самите барбики не би ме погледнале мене, зошто тие девојки кои ги споменуваш ти, се познати под името „спонзоруши“ и тие можат (и тоа подобро од нас) да намирисаат кои луѓе имаат пари а кои немаат.И тие кои немаат едноставно не си ни го трошат времето тие личности со овие кои немаат пари.
Борг друже, не, цитираниот пост не се однесува на тебе, туку на пријателот од Америка на Almala.

Звучи како генерализација, ама сум бил скоро низ сите клубови и кафани низ градов, и знам дека такви луѓе сочинуваат 95% од присутните таму. Тие 5% се нашле таму поради други Х-причини, често поради другари/пријатели, или дека немале подобра опција за провод таа вечер. Ама за да наидеш на тие 5% луѓе таму ќе треба да ги пројдеш сите присутни. Нема теоретски шанси тоа да се изведе.

Едноставно на други места ќе побараш поскрасена и зрела девојка. Интелигентен човек си, звучиш како добро изграден карактер, не гледам зошто не би ќарил некоја по твој вкус, доколку ги избегнуваш вообичаените места или начини на кои наоѓаш девојки.
--- надополнето: 7 декември 2012 во 23:27 ---
Не не,напротив тоа што си геј тргни го настрана.
Темата е за однесувањето,за каков став треба да се има спрема понежниот пол.
Тука те чепнав малце,па ме интересира што ќе кажеш.
Инаку јас сум да се има некој баланс помеѓу двете,но да не навлагам.:)
Па и јас. Баш тоа го напоменав во мојот воведен пост на темава, дека не разбирам зошто сум поставен како екстрема (контра-екстрема на тоа што го поставиј акако Сусаро стајл). Баш се согласувам дека треба да има еден вид средина, каде некој нема да изиграва потрчко или папучар, нити да биде првокласен сељак и шовинист.

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Па и јас. Баш тоа го напоменав во мојот воведен пост на темава, дека не разбирам зошто сум поставен како екстрема (контра-екстрема на тоа што го поставиј акако Сусаро стајл). Баш се согласувам дека треба да има еден вид средина, каде некој нема да изиграва потрчко или папучар, нити да биде првокласен сељак и шовинист.
Тоа што е претставено како Шкорпион-стајл во темава и како треба еден маж да се однесува наоѓа негирање во темава бидејќи во пракса не функционира,а додека пак Сусаро-стајл функционира и те како.
:)

Kajgana Shop

На врв Bottom