The Walking Dead

Дури не го гледав видеото, појма немав дека Andrew Lincoln бил англичанец. Секоја чест, перфектно го изведува тој јужњачки акцент. А и глумата е перфектна. Заедно со David Morrisey, тие се најталентирани во цела серија.

Speaking of which... и Гувернерот и Rick подеднакво ми се допаѓаат, ама ми се чини дека Гувернерот е подобар лидер. Викајте го убиец, ова-она, ама пак ќе повторам: Да не беше тој, сите оние 70 луѓе ќе беа walker food.

A за spoilers од стрипот шо бараше, ти пишав ПП. :)

Ај прати и кај мене.

Иначе да, се согласувам дека Гувернерот е подобар лидер, ама не го сакам. :D

Oјдоја двајца to the dark side. Не ги лажи бе ти со стриповите. :P :D

Oјдоја двајца to the dark side. Не ги лажи бе ти со стриповите. :P :D

Па и нема баш некоја битна информација/спојлер кој би ми ја расипал серијата. А и како што имаат кажано, серијата доста се оттргна од стриповите па воопшто не е сигурно дали ќе се случи нешто што има во стриповите. :)

Па и нема баш некоја битна информација/спојлер кој би ми ја расипал серијата. А и како што имаат кажано, серијата доста се оттргна од стриповите па воопшто не е сигурно дали ќе се случи нешто што има во стриповите. :)

Абе се оттргнале, ама не знајш дали пак нема да искористат некој елемент од стрипот, ќе ти се уништи изненадувањето.

KFEtr.jpg

:D

И во приватниот живот изгледа го има тој подмукол и намќорест поглед со поднаведнатата муцка, а јас пак мислев дека тоа и` е само стил на „глумење“.

Ми се чини дека Рик за некоја епизода ќе ја опне Мишон:)

Инаку дефинитивно и мене Дерил ми е најсимпатичен лик, бидејќи некако најмногу одговара на претпоставен лик во таква претпоставена зомби апокалипса.
Навидум егоист и сурвајвор, но со елементи да помогне и на тие околу него.

Мислам дека Рик е премногу гуд гај за такво сценарио, и како актер и фаца не е баш за тој лик. Шејн повеќе личеше дека е лидер на таква група преживеани во една таква апокалипса.
Доколку сценариот не беше да биде заљубен у Лори и да го загуби паметот, по мене е далеку понормално претставен лика отколку РИк.

Гувернерот е класика. Алал да им е. За некого одвратен, за некого интригантен, за некого д бест гај во серијава. Го постигнаа токму тоа што го сакаа, со изборот на актерот за овој лик.

Мислам дека Карл не е на ниво.

Сума сумарум, одлична серија. По мој вкус и критериуми си ја рангирам на второ место, зад ЛОСТ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom