Добродојдовте во Албанија?! - Не, сепак во Северен Епир!

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Епа може они така учат и мислат дека и Турците се бела раса.:P
B.T.W. Turcite i se bela rasa(kavkazoidi) .......... zboram za Turcite(Turskite narodi) koi ziveat zapadno od planinata Ural i zapadno od Kaspiskoto more... Turci, Azerbejdzanci, Chuvashi, Tatari, Cherkezi i.t.n. toa se se dominantno belorasni Turski narodi i site tie ziveat zapadno od planinata Ural i zapadno od Kaspiskoto more, a pak onie Turci/Turski narodi koi ziveat istocno od planinata Ural i istocno od Kaspiskoto more se pretezno mongoloidi i tuka spagjaat Kazaci, Uzbeci, Turkmeni, Kirgizi, Ujguri i.t.n. i vsushnost tie se i pravite Turci, bidejkji pratatkovina na Turcite/Turanite e centralna Azija, a onie Turski narodi koi ziveat istocno od gorespomenatite teritorii niz vekovite tolku mnogu se meshale so Evropjani/Evropski narodi(koi se prava bela rasa) i zatoa deneska imaat pretezno kavkazoiden/bel/evropski lik !!!
Za ova imam dosta citano po internetov, bidejkji duri i mi beshe cudno porano kako toa Turcite se Aziski narod so poteklo od centralna Azija, a povekjeto Turci koi licno gi poznavam vo drzavava se beli/bela rasa/Evropjani, a mnogumina od niv i imaat sini oci i svetla kosa, a Turci se, jas na pr. sum Makedonec(znaci Sloven:icon_mrgr:) a imam crna kosa i temno-kafeavi oci ............. dosta interesna e genetikata na ovie prostori !

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Турција е друга држава, таму сме протерани, не е наша татковина........
Македонија е, а истовремено сакам да сум албанец........
dobro e znaeme deka kaj sto vi se pokazuvaat zabi ne e vase kako sega momentalno vo grcija sto e
a kaj sto ne vi se pokazuva sila e vase isto kako sto kazavte ke napravite za 10 god vo grcija preku potplatuvanje na nekoi politicari nezadovolni od zarabotkata

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
ne znaeme kako IZGLEDA jazikot a?
ti si klasicen primer na gzolizec, si nemas nekoj od tvoja sorta okolu sebe i im go lizes na makedoncite, da ziveese vo tetovo sakav da gledam kakvi mislenja ke imase za albancite i makedoncite, cisto sumnjam
А што демек у Тетово вие сте газди ли:pos:

Абе со такво племенско размислување нигде не стигате. Брзо ќе го јадете стапот, ако не ви дое паметот и се соберете.

Член од
20 ноември 2012
Мислења
451
Поени од реакции
125
B.T.W. Turcite i se bela rasa(kavkazoidi) .......... zboram za Turcite(Turskite narodi) koi ziveat zapadno od planinata Ural i zapadno od Kaspiskoto more... Turci, Azerbejdzanci, Chuvashi, Tatari, Cherkezi i.t.n. toa se se dominantno belorasni Turski narodi i site tie ziveat zapadno od planinata Ural i zapadno od Kaspiskoto more, a pak onie Turci/Turski narodi koi ziveat istocno od planinata Ural i istocno od Kaspiskoto more se pretezno mongoloidi i tuka spagjaat Kazaci, Uzbeci, Turkmeni, Kirgizi, Ujguri i.t.n. i vsushnost tie se i pravite Turci, bidejkji pratatkovina na Turcite/Turanite e centralna Azija, a onie Turski narodi koi ziveat istocno od gorespomenatite teritorii niz vekovite tolku mnogu se meshale so Evropjani/Evropski narodi(koi se prava bela rasa) i zatoa deneska imaat pretezno kavkazoiden/bel/evropski lik !!!
Za ova imam dosta citano po internetov, bidejkji duri i mi beshe cudno porano kako toa Turcite se Aziski narod so poteklo od centralna Azija, a povekjeto Turci koi licno gi poznavam vo drzavava se beli/bela rasa/Evropjani, a mnogumina od niv i imaat sini oci i svetla kosa, a Turci se, jas na pr. sum Makedonec(znaci Sloven:icon_mrgr:) a imam crna kosa i temno-kafeavi oci ............. dosta interesna e genetikata na ovie prostori !
spored dogovorot koj se sklucil togas golem broj na albanci i bosnjaci gi premestele vo turcija (etnicko cistenje) za da im ja pravat rasata pobela, inaku nema cist turcin bel, da odis vo istanbul, bursa pa i antalija malce da, tamu ima deka se mesani, ne slucajno ima iljada maali koi se sostaveni od albanci,(turcite koi imaat albansko poteklo gordo go pokazuvaat toa) no odi malku po dlaboko niz turcija, tamu kaj sto nema dopreno albanecot i bosanecot, tamu go imas praviot turcin, a toj ne e bela rasa
--- надополнето: 6 декември 2012 во 22:14 ---
А што демек у Тетово вие сте газди ли:pos:

Абе со такво племенско размислување нигде не стигате. Брзо ќе го јадете стапот, ако не ви дое паметот и се соберете.
ne spomnav koj kade e gazda, mislam deka covekot rece deka zivee vo bitola, pa spored tvojava logika gazdi tamu se makedoncite i normalno ne moze tamu da kaze deka albancite se ok oti go jade stapot, no da ziveese vo tetovo istoto sto zboruva sega za albancite, istoto ke go kazese za albancite

M

Muranyi

Гостин
Читајќи ги албанските членови на подфорумов,поточно на темава,многу ме потсетуваат на Србија и Србите во 90-тите години на минатиот век.
Јалови се сите обиди да се претстават како културни,цивилизирани и wannabe соживот подржувачи,самите нивни тези и муабети за тоа кој прв се населил на Балканот,кој живеел на овие простори пред 8 000 години,цинизмот дека Македонците никогаш не војувале за ова парче земја низ историјата,колкава држава ќе била Албанија ако не биле Турците(Албанија до Токија) ти мава шлаканица и те враќа назад да се соочиш со реалноста.А се доста еманципирани во однос на мнозинството,кое реално културолошки и цивилизациски живее сеуште во 19.век(немам намера да навредувам,сакам да бидам искрен).Размислете малку во врска со ова.
--- надополнето: 6 декември 2012 во 23:47 ---
spored dogovorot koj se sklucil togas golem broj na albanci i bosnjaci gi premestele vo turcija (etnicko cistenje) za da im ja pravat rasata pobela
Кој ти го кажа ова со секира во глава да го мавнеш:facepalm:

Член од
20 ноември 2012
Мислења
451
Поени од реакции
125
Читајќи ги албанските членови на подфорумов,поточно на темава,многу ме потсетуваат на Србија и Србите во 90-тите години на минатиот век.
Јалови се сите обиди да се претстават како културни,цивилизирани и wannabe соживот подржувачи,самите нивни тези и муабети за тоа кој прв се населил на Балканот,кој живеел на овие простори пред 8 000 години,цинизмот дека Македонците никогаш не војувале за ова парче земја низ историјата,колкава држава ќе била Албанија ако не биле Турците(Албанија до Токија) ти мава шлаканица и те враќа назад да се соочиш со реалноста.А се доста еманципирани во однос на мнозинството,кое реално културолошки и цивилизациски живее сеуште во 19.век(немам намера да навредувам,сакам да бидам искрен).Размислете малку во врска со ова.

ako imas protiv argument poveli, ne mi glumiraj seznajko

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123

Pa vie ne utepavte pisuvajki istoriski knigi protiv nas , duri i vo osnovnoto trebaa decata-Albanci da ucat kako naseto poteklo e od romite , poloso e sto vasite istoricari go pisuvaat istoto , a uste poloso e sto duri i od vasite akademci dovaga istoto (citaj Enciklopedija) .
Dodeka nekes da navreduvas nikogo (kako sto napisa) i dokolku si tolku realen , togas zimaj gi i goronavedenite kako primer , zosto Albancite ?
Nie ne pisuvame knigi za vas , barem ne provokativni , pa ne sme u XIX vek ;)

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Со еден *примерок* да знаеш дека далеку си од вистината......Размислувањето на еден турчин особено овој е далеку е од вообичаенотто турско мислење за албанците....
не велам дека не обожават како етникум, но заради истата вера сме поблиски...............
Сите турци во Македонија плачат за рамковно вработување, на тој начин се подржачи на 2001, ако не барем добивката од неа..........
--- надополнето: 6 декември 2012 во 12:36 ---

Ако чекаш благодарам да ти кажам за донесување на исламот кај албанците, се лажеш............
Баш исламот не заеба нас........убаво почна Скендербег кога стана католик, низа албански револуционери, последните години Ибрахим Ругова итн,
Да бевме ние католици ќе видевте вие турците, и сите соседи на балканот каква ќе беше Албанија, Хрватска ќе не гледаше со завист..........
Но исламот не заеба, не подели на муслимани и христијани...............

Од кого сте ја земале со КРВ таа курдска територија???????????
И балканот сте ја зеле со крв ама моравте да ја пуштите СИЛУМ.........
Тамам работа да барате независнот во Македонија, но се лигавите за придобивките од рамковниот, и србите истотака иако беа процентуално по застапени дури од Македонците............
За ромите да не зборуваме, 2001 се бореа против тие уставни промени, а денеска чекаат рамковни вработувања, зошто да е лош турчинот и ромот, кога се готово земаат,.............

Ти ја палеле џамијата во Битола, што е поважно од куќата, а се правиш овде муслиман........
Турците муслимани???????:pos:

Ти си остаток на 500 год. окупатор а се осмелуваш да се повикуваш на рамк. вработувања, а јас живеам во мојата татковина и да ќутам и дачекам колку ќе ми даваат...........
:pos:хахах колку ми сте интересни ооооо лугееее освестесе бре ејјј турците се нај големи националисти,нема по големи шовинисти од нив, тие мразат се живо и диво,освен самите турци со турци.. Во Турција одете со македонско,албанско,или со друго знаме па да видите што ќе ве најде,таму можат и да те убијат, така да пазате се од клетите турци..:tapp: Кај нив владее турскиот радикален национализам.. Во блиска иднина Балканот ќе има многу големи проблеми со Турција...

M

Muranyi

Гостин
Pa vie ne utepavte pisuvajki istoriski knigi protiv nas , duri i vo osnovnoto trebaa decata-Albanci da ucat kako naseto poteklo e od romite , poloso e sto vasite istoricari go pisuvaat istoto a uste poloso e sto duri i od vasite akadamci dovaga istoto (citaj Enciklopedija) .
Dodeka nekes da navreduvas nikogo (kako sto napisa) i dokolku si tolku realen , togas zimaj gi i goronavedenite kako primer , zosto Albancite ?
Nie ne pisuvame knigi za vas , barem ne provokativni , pa ne sme u XIX vek ;)
Искрено да ти кажам,ме заболе мене што пишале академиците или било кој таму сезнајко,јас од тоа немам никаков бенефит и тоа сигурно не влијае врз квалитетот на мојот живот,а сигурно нема ни попаметен да ме направи.Затоа и историјата и никогаш не ме привлекувала како наука,затоа што секој може да каже и да тврди што сака и е причина за раздор и ништо повеќе од тоа.Глупаво и имбецилно е во 21.век човекот да се замара со тоа кој прв се населил на Балканот,дали мајмуните или Албанците или Македонците или Марсовците,додека целиот свет оди напред и културно и технолошки,ние ќе се испотепаме тука за една педа земја која и не знаеме што да и правиме,зашто за к.р не не бива.Во истиот филм беа и Србите како вас,како резултат на тоа згаснаа многу човечки животи а вие касните со национализмот по нивен терк едно добри 20 години,тој беше во мода во 90-тите.
Дали пишувате или не не знам,очигледно пишувате штом такви тези вадите на форум дека пола Балкан и пола Турција носи ваши гени,тоа сигурно не ви паднало тукутака од ведро небо.
Не би рекол дека не сте штом се замарате со тоа со што се замарате,се палите на говор на омраза,се палите на некои мегаломански квазиистории(како пример ќе ти кажам дека мене не ме боли стап што бил Александар Македонски и не се идентификувам со него),браните осомничени за масакр и излегувате 5000 души на улица и скандирате смрт за каури,тепате каури,сквернавите цркви и ред други глупости.
Но веќе касно е за било каква доверба кон вас,колку и да сум пацифист и хипик и било што за вас имам една слика како колектив и не гледам Албанец индивидуа,сите сте ми исти.

Член од
20 ноември 2012
Мислења
451
Поени од реакции
125
Противаргументи на што?На твоите расистички небулози?Ај повели ти постави аргумент дека преселбата била направена за да ја обелат расата Турците,ти го тврдиш тоа.
kako sto pisav pred toa, odi vo turcija i ke gledas, jas imam kontakti so turci i znam kakov mentalitet imaat, se gordeat so toa ako imaat nekoj predci od balkanot (albanci ili bosanci), vazno evropejci da se, kon toa celat.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
kako sto pisav pred toa, odi vo turcija i ke gledas, jas imam kontakti so turci i znam kakov mentalitet imaat, se gordeat so toa ako imaat nekoj predci od balkanot (albanci ili bosanci), vazno evropejci da se, kon toa celat.
:pos:

Велиш целат да изнајдат дека потекнуваат од вас:pos:

Ах у гроб се превртуват сега Осман, Мехмет, Сулејман и останатите турски султани.

Член од
20 ноември 2012
Мислења
451
Поени од реакции
125
:pos:

Велиш целат да изнајдат дека потекнуваат од вас:pos:

Ах у гроб се превртуват сега Осман, Мехмет, Сулејман и останатите турски султани.
ne, nikade ne go rekov toa, mislata mi bese celat kon evropa, im se vozdusevuvaat na evropejcive za razlika od drugite islamski drzavi

Kajgana Shop

На врв Bottom