Реинкарнација

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување

Верувате ли во реинкарнација?

• Да

Гласови: 274 58,4%
  • Не

Гласови: 128 27,3%
  • Не сум размислувал/а ...

Гласови: 67 14,3%

• Вкупно гласачи
    469
Takae bidi siguren nikoj nese vratil nema nidase vrati.Treba dati bide jasno deka sme potrosen matrijal nisto poveke.Potocno sme pametno zivotno koj jademe sve ozivaj dodeka si ziv jadi pij setaj :drk:itd?
Не е можно еднократно уживање.....само што и ти не си толку сигурен у тоа што го напиша, иначе ќе си ја окончал работата од поодамна.

Imasli broj na tel od toj sto se vratil reinkarnacija e cista glupost.postoi smrt i kraj...:pos:
А што ако некој ти рекол еве јас имам сеќавање на неколку минати мои животи дали би му поверувал?

Ednostavno e sve ali treba da znaes kako.
Додека ти гледаш една боја, една димензија и еден пат јас гледам милиони бои, димензии и патишта. Не знам кој е во право но повеќе сакам да жиеам во уметност отколку во монотонија

А што ако некој ти рекол еве јас имам сеќавање на неколку минати мои животи дали би му поверувал?
Nema damu veruvam ijas mozam dati kazam deka pred mnogu godini sum bil buba svaba kemi veruvas?Sve sto se raga umira ikraj.taka se vrti vo krug potrosen matrijal brato.ovae moeto mislenje:vozbud:
--- надополнето: 5 декември 2012 во 10:15 ---
Додека ти гледаш една боја, една димензија и еден пат јас гледам милиони бои, димензии и патишта. Не знам кој е во право но повеќе сакам да жиеам во уметност отколку во монотонија
Jas gledam prirodno i uzivam ziveam kako sakam jas ako gledas taka obidise objasnimu na buba svaba nesto i kazimi sto ti rekol:pos:

Nema damu veruvam ijas mozam dati kazam deka pred mnogu godini sum bil buba svaba kemi veruvas?Sve sto se raga umira ikraj.taka se vrti vo krug potrosen matrijal brato.ovae moeto mislenje:vozbud:

Е пак затоа таков човек не се ни замара со тебе да ти објаснува :icon_lol:.

--- надополнето: 5 декември 2012 во 10:15 ---

Jas gledam prirodno i uzivam ziveam kako sakam jas ako gledas taka obidise objasnimu na buba svaba nesto i kazimi sto ti rekol:pos:
Бaш....потрошен материјал ова твоево програмирано "мислење".
Не ми е јасно што се замараш да објаснуваш ако е тоа така како што ти е испрано мозочето.
Да кажеше не знам...тогаш ок, вака ми изгледаш на циркузант.

Бaш....потрошен материјал ова твоево програмирано "мислење".
Не ми е јасно што се замараш да објаснуваш ако е тоа така како што ти е испрано мозочето.
Да кажеше не знам...тогаш ок, вака ми изгледаш на циркузант.
Ako nenapisam nesto kako keme citirate hehe forum e ova mora da pisuvame nesto.nesme na polaganje.Zosto se zanimavas so mene treba da pisuvas nesto.da naucam nesto od tebe.:vozbud:

Ako nenapisam nesto kako keme citirate hehe forum e ova mora da pisuvame nesto.nesme na polaganje.Zosto se zanimavas so mene treba da pisuvas nesto.da naucam nesto od tebe.:vozbud:
Зошто ти е да учиш нешто во животот кога и онака си потрошен материјал... јас незнам што чекаш уште и се замараш... потроши се целосно... можам и да ти дадам идеи како да го извршиш потрошувањето...

Зошто ти е да учиш нешто во животот кога и онака си потрошен материјал... јас незнам што чекаш уште и се замараш... потроши се целосно... можам и да ти дадам идеи како да го извршиш потрошувањето...
да бе друже ако не се реинкарнираме ајде сите да се испоубиеме (n) можеш да ми кажеш што ти значи она OSHO?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom