Помош, проблеми, прашања, совети...

TwiNNeR

Повеќе читам, помалку пишувам
Член од
1 декември 2009
Мислења
179
Поени од реакции
107
Имам пак проблем, овој пат со графичката :)
Ми покажува дека има 64мб, а всушност треба да има 256 (барем до пред некоја недела имаше толку...).
Приметив дека пес почна да крашнува, многу игри почнаа да ми сецкаат или да имаат намален број на фпс итн. Скенирав со многу програми, и сите ми викаат дека имам 64мб... Дали може нешто да се среди? (имам најнов драјвер ставено)

Исто така сакам да прашам, затоа што имам во план да купам друга (најверојатно од огласи на нет, колку да имам нешто додека да купам нов пц, остаре веќе машинава :) ), како да видам дали матичната што ја имам ќе ја подржува?

Еве линк за матичната, ама неможам да се снајдам некако...
http://www.foxconnchannel.com/ProductDetail.aspx?T=Motherboard&U=en-us0000185

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам пак проблем, овој пат со графичката :)
Ми покажува дека има 64мб, а всушност треба да има 256 (барем до пред некоја недела имаше толку...).
Приметив дека пес почна да крашнува, многу игри почнаа да ми сецкаат или да имаат намален број на фпс итн. Скенирав со многу програми, и сите ми викаат дека имам 64мб... Дали може нешто да се среди? (имам најнов драјвер ставено)

Исто така сакам да прашам, затоа што имам во план да купам друга (најверојатно од огласи на нет, колку да имам нешто додека да купам нов пц, остаре веќе машинава :) ), како да видам дали матичната што ја имам ќе ја подржува?

Еве линк за матичната, ама неможам да се снајдам некако...
http://www.foxconnchannel.com/ProductDetail.aspx?T=Motherboard&U=en-us0000185
Ако ти е само интегриранава графичка, оди во BIOS, таму се мести колку RAM да користи.

Член од
18 август 2010
Мислења
45
Поени од реакции
7
Сакаш звукот од компјутерот да ти се слуша на звучниците од DVD-то? Биди попрецизен малку.
Да да од компјутеро музика да слушам на звучниците од двд-то.Еве вакво е двд-то ако може да помогне неш
Код:
http://www.pakom.com.mk/vivax/default.aspx?tabid=3242&newsType=ArticleView&articleId=3715
Ако звучниците ти се со појачало можеш директно со кабел во звучната од РС. Ако се без појачало, тогаш ќе треба дивидито да го поврзеш директ преку РС.
Без појачало е брат ама неам такви каблови.Од кај можат да се купат и како се викаа...

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Да да од компјутеро музика да слушам на звучниците од двд-то.Еве вакво е двд-то ако може да помогне неш
Тебе ти треба вакво нешто.

Зеленото во PC, црвеното и белото во surround.

Или ако имаш оптички излез на матичната, и оптички влез во surround-от, ваков:

Despot

ВОЈВОДА
Член од
25 септември 2008
Мислења
505
Поени од реакции
288
Ми прегоре чип на матичната од лаптопот, ХП павињон. Чаре ????

Член од
12 април 2010
Мислења
491
Поени од реакции
143
Може некако да се провери дали работи графичка картица без поврзување на пц? Не ми се компатибилни матичната со графичката па сакам да ја продадам али не сум сигурен дали работи.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Може некако да се провери дали работи графичка картица без поврзување на пц? Не ми се компатибилни матичната со графичката па сакам да ја продадам али не сум сигурен дали работи.
Пробај ја кај некој комшија.

С

сашенко

Гостин
Ми трепка екранот и ми се мења резолуцијата често пати додека трепка

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ми трепка екранот и ми се мења резолуцијата често пати додека трепка
Исклучи го кабелот од мониторот и пак стај го, со изгасен компјутер. Ако прави пак пробај со друг кабел....за во графичка, и за струја.

Aко не помогне ништо од тоа, преинсталирај ги драјверите, инсталирај најнови, или ако веќе ги имаш најновите, малце постари.

С

сашенко

Гостин
Исклучи го кабелот од мониторот и пак стај го, со изгасен компјутер. Ако прави пак пробај со друг кабел....за во графичка, и за струја.

Aко не помогне ништо од тоа, преинсталирај ги драјверите, инсталирај најнови, или ако веќе ги имаш најновите, малце постари.
Со драјверите веќе пробав и исто е. Сега ќе пробам со каблите

Kajgana Shop

На врв Bottom