Кој е Бог?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
E ebem im mater mantijosana :D

Otkoga vikam popojte ne gi biva, de, mnogu od niv.

Imaat zabegano i zadrignato od imajne mok i pari sto zastranile od slovoto bozje.
--- надополнето: 5 декември 2012 во 14:19 ---
Да беше, ама не беше :D
Го зафркнаа рисјани со црни мантии! :)
--- надополнето: 5 декември 2012 во 14:17 ---

Абе све је то копија од евреите, мислиш размислувале? Препиши си, протолкувај си како ми ти чини (замешано со моменталната политика)... Така им одговарало на старците. Од жена и ѓаволот велат се плаши!
Арни се жените, арнииии :)
Arni se de, sto ne gi peri od grevot.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
E ebem im mater mantijosana :D
Оди ова слободно им го кажи на монасите по манастирите...
Сите се силите на поповите. Бре, мажишта :)

Жените се одлични. Да не грешат тие, вие п*чка нема да видите, пајажина ќе фатите. :)
Одете помолете им се да ве опуштат, бидејќи тука гледам не се опуштате...

А со молитва кон богот, пак уште помалку. Сите сте округло па во ќош со своите вери, едно со едно не ви оди :)
Абе правете го тоа што го дрдорите по народот море! Богот ќе се налути!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Оди ова слободно им го кажи на монасите по манастирите...
Сите се силите на поповите. Бре, мажишта :)

Жените се одлични. Да не грешат тие, вие п*чка нема да видите, пајажина ќе фатите. :)
Одете помолете им се да ве опуштат, бидејќи тука гледам не се опуштате...

А со молитва кон богот, пак уште помалку. Сите сте округло па во ќош со своите вери, едно со едно не ви оди :)
Абе правете го тоа што го дрдорите по народот море! Богото ќе се налути!
Pa i monasine be. I tamu ima zanikojnikade.

Ne tuku vikaj ko ulaf.

Ja bre, ne sum mnozina. Ili mene obrati mi se ili ne me stavaj u kos sodrugi koi mi se neuznajni.Bigjaa.

Aman.

Jas cekoram so Bog vo srceto.

M

Muranyi

Гостин
Абе све је то копија од евреите, мислиш размислувале? Препиши си, протолкувај си како ми ти чини (замешано со моменталната политика)... Така им одговарало на старците. Од жена и ѓаволот велат се плаши!
Арни се жените, арнииии :)
И јас мислам така.Се е тоа одлика на менталитетот на Евреите,затоа жената е ставена во подредена положба уште во Стариот завет.Имало постари цивилизации каде се обожавале бројни женски божества и се истакнувала посебноста на машката и женската природа и светоста на нивното соединување.Но очигледно некој не размислувал така,заебал работа,после него некој друг заебал уште повеќе и како резултат на тоа после 2000 години имаме општество каде некој верува во грешноста на жените:D
Супер се жените,зависно како ќе се поставиш кон нив:P

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Ако чедо, додека е богот во срцето добро е. :)
Секаде има бедници... кои си бегаат од искушенијата во поголеми искушенија...
Ти си множина... само не сфаќаш :) Ти+богот во срцето ете ти двајца, додади си по некој забеган ѓаол што те тера да трчкаш натаму наваму... бааги ќе да сте.
Legion, cos you're many! :D

Мрш таму, ѓаолски муабети не правам. :icon_lol:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Така требало да биде можеби...
Сега е одлично. Раздели па владеј. Подели ги и тие самите ќе се искасапат. Само пуканките скапнаа... И боговите не се тоа што беа... се нешто мракови, тага, смрт, неизвесност...
Лудости против човештвото.

M

Muranyi

Гостин
Gabriel - the voice...Michael - the sword.

nejasno?
Ма не,таман работа.Ете не знам за кое евангелие ми пишуваш,ама па историски гледано Христијанството е најмногу раширено со меч-факт.Тој Михаил имал мноооооогу работа,очигледно.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Мислиш на овие גַּבְרִיאֵל и מִיכָאֵל ? Се читаат Гавриел и Микхаел.
И имињата ова им значат или пак си создаде сам легенда за нив според сказните за едниот дека носи гласини а другиот ги убива кај луѓето „змејовите“? :D
Немој така...
Имињата сосема друго им значат на еврејски, барај таму по нетот... Поврзи ги и двајцата архангели со постари концепти на божества не саде со едно :)
Дај да го прошириме прашањево од КОј е Бог, Кои се Богови! :D
--- надополнето: 5 декември 2012 во 14:48 ---
Ма не,таман работа.Ете не знам за кое евангелие ми пишуваш,ама па историски гледано Христијанството е најмногу раширено со меч-факт.Тој Михаил имал мноооооогу работа,очигледно.
Абе тоа католиците, не православните :D
Тие се јагниња божји :)
Оф лелееееј... да знаеле тие јагнето што станува кога ќе порасне па и немаше да сакаат да бидат јагниња ами јариња :D

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Чоек, ене ти го запотенион, прај си првин со него муабет.
Потоа со мене...на тема каде тој ја поти, се извинувам, ама не одговарам.
Ми смрди, знаеш, на потта. Јебига. Посиромашно е така тука, ама се додека поти, тоа е тоа.
Ако навистина те интересира за архангелите, не тука, не сакам да ги поти кој стигне како мамлазон.

И не, не рано или предрисјански, може до потоп да дискутираме. И предеврејски.
Или од други аспекти. Ама, не сега, не тука, жалам, благодариму на запотувачот за посер на уште една тема со неговата смрдеа.

За крај, Бог е еден. Нема богови.

П.С. Не почнувај и ти како него да го потиш. ОК. Благодарам.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Браво, ете ваков муабет се очекува од некој кој што постојано богот му е во устата... ете докази каков си и ти а и многу ко тебе... дрдорковци кои најмногу имаат да кажат за нивниот бог и за другите какви се, а најмалку да покажат! Мрш таму, од такви постои таа реа на смрт и бедотија на духот.

Ти сам дотрчуваш на теми кои не ги разбираш и си верглаш... оди на теми кај што ќе ти се воодушевуваат на хуморот и ќе ми ти е убаво.
Ако мислиш дека со простачки муабети ќе навредиш некој тука, го погоди местото... За бог збориме ти се грижиш за себе се....
Егоистичко однесување за некој кој што носи некаков си бог во срце. Само на муабет си силен, а всушност немаш ништо од тоа, празен ко скапан орев!

Ти си тој што постојано ги засмрдува темите овде, но се дрзнуваш други да осудуваш... остави го тоа судењето на Богот твој, ти има да молчиш бидејќи не си повикан ни тука ниту било каде да судиш.
И ако си богобојазлив, ќе си одиш во мир сега со сите и нема да скокаш како јаренце наоколу. Богот ти е таков и тоа ти наредува. Слушај си го богот.
Да ги слушаше моите богови... е тогаш ќе беше добра борба :D

И ако не ти чини нечие мислење за богот, што се грижиш ти за тоа? Богот е семоќен, не му требаш ти да го браниш и да ги навредуваш сите други :)
Биди малку човек на место :) Еееее веќе па...

Kajgana Shop

На врв Bottom