Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Вака сега. Со едно дете што имаше женска премногу се задруживме, онака по цел ден заедно и на фб али бевме другари...и сега почна да се осеќа дека тоа прераснува во нешто повеќе ама уште не сме сигурни и почнаа сите да зборат и дознала женската негова и му раскинала. И јас и пишав на фб дека нема врска тоа, не сме дечко и девојка и не ја варал, а она ми рече не е до тоа, он си знае зошто. Ама се чувствувам виновна затоа што раскинаа :/ се чувствувам дека заради мене :/ и сега една другарка на шала рече ајде бре стајте се во врска на фб и ние на шала се стаивме и сега? Многу сум збунета...
Мислам дека се чуватвуваш виновна, ама и убаво ти е што раскинал дечкото. Целата таа игра би требало да ги збуни другите, а не ти да бидеш таа што е збунета...
Болд: Таков изговор не проаѓа дури ни кај деца од второ одделение, а не од девојка како тебе.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Well еве и јас овдека после некое време... има една цура, (секогаш имало не пишам за џабе) и се глупиравме по малку, имаше гушкање и таканатаму (Крусер ноуп не стигна до то шо праевме муабет сепак) мислев дека ќе помине... девојкава има дечко, одеднаш почна многу да ми фали, си поминав добри моменти со нејзе и слично можда бевме нешто како другари или па „другари“ или незнам... епа ми се налути за еден муабет со човек кој не знае двајцата, пошо не му ја кажав целата приказна, можда и таа погрешно свати, а и јас не требаше да зборам со него и уште помалку да ја оставам да ми ровари по фб... јбг се деси, сега демек ќе се мириме али па не знам, ја изгуби таа довербата во мене... најмногу ја повреди тоа што му пишав дека ќе се врати, да секогаш се враќаше зашо јас ја барав и сепак очекував и сакав да се врати... по се изгледа нареден пат нема да се врати... не сум некој шо се откажува ама да останам со оваа, да се потрудам да се смирам и слично или не? причината е шо девојкава стварно почна да ми значи многу, а се се деси премногу брзо незнаев ни сам шо бидна
Уште ли со оваа?!?!?!?! Аман бре човек, толку ли немаш друга работа во животот па си го трошиш времето на некоја што те смета само за втора опција во нејзиниот живот, ако и до толку?!!??!?

Наоѓај друга поасална девојка што со тебе ќе оди до крај на светот. Оваа се лути за сè нешто што треба и не треба, а ти трчаш по неа, мислејќи дека ти си виновен.

Ако со оваа ништо не бива, има *причина* за тоа. Во моментов не можеш да ја видиш, бидејќи си уште длабоко навлезен во односите со неа. Малку оддалечување, неодговарање на повици, менување на лозинка на ФБ (со кој памет си ѝ дал пристап до твоите лични податоци, не ми е јасно) и веднаш ќе се види кој е кој.

Човек што те почитува, ја почитува и твојата приватност. Ако оваа се буни за тоа што ја променуваш твојата лозинка, т.е. си ги чуваш твоите лични работи, не те цени како човек и сериозно нема причина да си го губиш сè уште времето со неа.

Почни да ја откачуваш! Веднаш!

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
Досадно и било у врската па си нашла занимација кај тебе
Значи, никогаш не ја разбрав оваа конструкција, па нити тоа како само може да се употреби како оправдување за неверство, било емотивно, било физичко... Еден од најмизерните ,,аргументи,, за неверство било кога измислен и сеуште на големо (зло)употребуван...

Добро, разбирам дека еден од критериумите кога бираме партнер е да имаме сличен хумор, ама некој очекува очигледно партнерот постојано да изигрува стенд ап комичар, дворски шут или циркуски кловн, па во случај на недостиг на ентертејмент шоу програма, ќе оди да го бара истото на страна :facepalm:...

И уште нешто, ако врската стане досадна, а секоја врска е интеракција на двајца, барем треба да се има доблест да се прифати дека за 50% од истата се сноси лична одговорност ;)... или штом ти е досадно и сам/а си досадна личност, склона кон досадување :icon_lol: ...

Џ

ЏинЏер

Гостин
Уште ли со оваа?!?!?!?! Аман бре човек, толку ли немаш друга работа во животот па си го трошиш времето на некоја што те смета само за втора опција во нејзиниот живот, ако и до толку?!!??!?

Наоѓај друга поасална девојка што со тебе ќе оди до крај на светот. Оваа се лути за сè нешто што треба и не треба, а ти трчаш по неа, мислејќи дека ти си виновен.

Ако со оваа ништо не бива, има *причина* за тоа. Во моментов не можеш да ја видиш, бидејќи си уште длабоко навлезен во односите со неа. Малку оддалечување, неодговарање на повици, менување на лозинка на ФБ (со кој памет си ѝ дал пристап до твоите лични податоци, не ми е јасно) и веднаш ќе се види кој е кој.

Човек што те почитува, ја почитува и твојата приватност. Ако оваа се буни за тоа што ја променуваш твојата лозинка, т.е. си ги чуваш твоите лични работи, не те цени како човек и сериозно нема причина да си го губиш сè уште времето со неа.

Почни да ја откачуваш! Веднаш!
StormRage Еве ти, моите совети нема да ги послушаш, ама кога доаѓаат од твојот идол Крусер, мислам дека ќе укапираш... и сам тврдиш дека во неколку наврати си се покајал што не си го послушал, па еве ти сега шанса. И стварно, со кој памет си и дал пасс од ФБ? Постојано се вртиш у круг со девојкиве... Како успеваш секад да најдеш баш некоја што не те заслужува, не ми е јасно, али можда треба да размислиш и за тоа. Како едноставно, сам да бараш да бидеш повреден е работава. Невермајнд, убаво ти рекоа сите, откачи ја. Не ти треба таква. Воопшто.

Мал апдејт: Само што слушнав дека немала више дечко... Можда се само шпекулации,а и да е точно не значи дека е поврзано со тебе, не знам, не викам дека треба да и се јавиш да провериш, ама ипак, да те информирам. Поздрав

Член од
3 септември 2012
Мислења
127
Поени од реакции
117
Морам да слушнам и второ мислење пред да пристапам кон спроведување на стратегијата, а таа е последна.
Дали е нефер, нечовечки, неетички и сл. ако одеднаш и без причина престанете да и зборувате на личност затоа што сте убедени дека не можете да бидете заедно, а ја гледате скоро секој ден со поглед негде изгубен како Каролина во една стара песна:), ама само сте пријатели, односно колеги?
Некако ми дојде логично на таков демонстративен начин да се покаже колку се сака и пати...

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Морам да слушнам и второ мислење пред да пристапам кон спроведување на стратегијата, а таа е последна.
Дали е нефер, нечовечки, неетички и сл. ако одеднаш и без причина престанете да и зборувате на личност затоа што сте убедени дека не можете да бидете заедно, а ја гледате скоро секој ден со поглед негде изгубен како Каролина во една стара песна:), ама само сте пријатели, односно колеги?
Некако ми дојде логично на таков демонстративен начин да се покаже колку се сака и пати...
Па ако престанеш да и збориш, нормално дека нема да бидете заедно.

Незнам какво ти е тоа размислување, ако ти чувствуваш нешто спрема неа, и наеднаш престанеш да и збориш, ти се оддалечуваш од неа, она секако ќе примети дека нешто не е во ред, но не очекувај да дојде и да те праша што е работата, она ќе си продолжи понатаму, а ти ќе си пропуштиш шанса.

Според мене нема логика на таков начин да и покажеш колку ја сакаш, можеш така да и докажеш колку она не ти значела, а за да и покажеш колку ти значи, тука мислам дека нема потреба да се објаснува, знаеш и самиот што треба да направиш.

Член од
3 септември 2012
Мислења
127
Поени од реакции
117
Па ако престанеш да и збориш, нормално дека нема да бидете заедно.

Незнам какво ти е тоа размислување, ако ти чувствуваш нешто спрема неа, и наеднаш престанеш да и збориш, ти се оддалечуваш од неа, она секако ќе примети дека нешто не е во ред, но не очекувај да дојде и да те праша што е работата, она ќе си продолжи понатаму, а ти ќе си пропуштиш шанса.

Според мене нема логика на таков начин да и покажеш колку ја сакаш, можеш така да и докажеш колку она не ти значела, а за да и покажеш колку ти значи, тука мислам дека нема потреба да се објаснува, знаеш и самиот што треба да направиш.
Не, јас знам дека не можеме да бидеме заедно, оти за тоа постојат објективна причина, тоа што го викаат непремостива пречка:). Може како начин да се покаже дека се сака е лудо, ама мислам дека е паметно кога знам дека не можам и не сакам да бидеме пријатели.:(

Член од
4 март 2009
Мислења
604
Поени од реакции
442
Не, јас знам дека не можеме да бидеме заедно, оти за тоа постојат објективна причина, тоа што го викаат непремостива пречка:). Може како начин да се покаже дека се сака е лудо, ама мислам дека е паметно кога знам дека не можам и не сакам да бидеме пријатели.:(
Кога се работи за љубов,ако е вистинска нормално,ниедна пречка не е непремостлива...

Член од
3 септември 2012
Мислења
127
Поени од реакции
117
Кога се работи за љубов,ако е вистинска нормално,ниедна пречка не е непремостлива...
Изгледа дека си Madridista како мене, па толку добар совет ми даде(y). Додуша и ако не е вистинска, нема непремостлива пречка, се зависи од стратегијата и амбициите за триумф:)

Член од
4 март 2009
Мислења
604
Поени од реакции
442
Изгледа дека си Madridista како мене, па толку добар совет ми даде(y). Додуша и ако не е вистинска, нема непремостлива пречка, се зависи од стратегијата и амбициите за триумф:)
Одлично размислуваш,но мора да бидеш со некого за да дознаеш дали е вистинскиот,затоа обиди се,за да не се каеш во иднина.

Член од
3 септември 2012
Мислења
127
Поени од реакции
117
Одлично размислуваш,но мора да бидеш со некого за да дознаеш дали е вистинскиот,затоа обиди се,за да не се каеш во иднина.
Во тоа е проблемот, што јас не верувам во победа на тежок натпревар. Нешто како el classico...Не морам да бидам со некого за да знам дека е вистинскиот. Мислиш дека треба да се обидам по секоја цена?

Член од
4 март 2009
Мислења
604
Поени од реакции
442
Во тоа е проблемот, што јас не верувам во победа на тежок натпревар. Нешто како el classico...Не морам да бидам со некого за да знам дека е вистинскиот. Мислиш дека треба да се обидам по секоја цена?
Мое мислење е дека ти сам наоѓаш изговори,бидејќи несакаш да ризикуваш,сепак споредбата на љубовта со тежок натпревар е безмалку смешна,љубовта е една од најважните нешта во животот,ако не ризикуваш цел живот ќе се прашуваш што би било ако си се обидел да бидеш со неа,јас би ризикувал но сепак тоа е само мое мислење,ти треба да знаеш најдобро што сакаш во животот.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Мое мислење е дека ти сам наоѓаш изговори,бидејќи несакаш да ризикуваш,сепак споредбата на љубовта со тежок натпревар е безмалку смешна,љубовта е една од најважните нешта во животот,ако не ризикуваш цел живот ќе се прашуваш што би било ако си се обидел да бидеш со неа,јас би ризикувал но сепак тоа е само мое мислење,ти треба да знаеш најдобро што сакаш во животот.
Еве од некој што пробал - Подобро што не ризикува. Јас ризикував и еве после толку време посакувам да не ја сретнев таа личност воопшто во мојот живот. Помирен ќе бев, и немаше да бидам до толку емоционално поебан од целото искуство. Да, станува збор за оние од типот "вистинска" љубов.

Член од
4 март 2009
Мислења
604
Поени од реакции
442
Еве од некој што пробал - Подобро што не ризикува. Јас ризикував и еве после толку време посакувам да не ја сретнев таа личност воопшто во мојот живот. Помирен ќе бев, и немаше да бидам до толку емоционално поебан од целото искуство. Да, станува збор за оние од типот "вистинска" љубов.
Како што кажав претходно,тоа е само мое мислење,зависи и од персоната колку брзо може да ја преброди емоционалната криза после раскинување, јас ризикував тогаш, ја имав најубавата година во мојот живот со неа,не се каам и повторно би го направил истото,зошто кога се ќе соберам сепак ги памтам најубавите моменти од врската кои беа безброј,а емоционалната криза беше пеколно тешка но помина.Сепак треба да размисли што би се случило ако му успее врската,зошто никој не може со сигурност да предвиди како ќе заврши една љубов.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Размисли само дека секое искуство ти е корисно, па макар и лошо да е :)

Kajgana Shop

На врв Bottom