Избор на најдобра песна од поранешна Југославија

Статус
Затворена за нови мислења.
Никаде не ги видов Кербер а ако добро ме служи меморијата 80 и некоја се оформени.. така да ако сметате дека треба додадете ја оваа..
Kerber - Bolje da sam druge ljubio
Josipa Lisac - Gde Dunav ljubi nebo
Josipa Lisac - Magla
Djavoli - Dugo toplo ljeto
Viktorija - Barakuda
Viktorija - Daj ne pitaj
Мислам дека не погрешив.. сите се од 80те.. сепак проверете.. и не ми е јасно... дали можам да одберам од оние што ти ги имаш ставено на листа ? или не смеам?
Додадени сите!
--- надополнето: 3 декември 2012 во 20:20 ---
Немаш од Македонија ниту еден претставник, ваљда и ние бевме таму :)
Пример Падот на Византија, Анастасија, Архангел, Мизар, Бадмингтонс, Александрија, Декаденс, Кисмет, Ден за ден, Телонаука Совршена.......види разгледај и за вметнување нешто македонцко
Намерно не ставив ништо од Македонија (освен Леб и сол и Калиопи, кои беа популарни низ цела Југославија), за да не бидеме пристрасни.

Zlatikevichius кажи ми, колку време имаш замислено да трае еден дуел? 24 часа? На пример, ако се 24 часа, може по завршување на тие 24 часа, јас или Форест, да ја заклучиме темава, да ги изброиме и официјално објавиме резултатите од дуелот, па да се продолжи со нов дуел.
Мислам ова е чисто моја сугестија, попрегледно и потранспарентно би било така. :icon_mrgr:
--- надополнето: 3 декември 2012 во 20:21 ---
Додадени сите!
--- надополнето: 3 декември 2012 во 20:20 ---
.
А моите предлози? :(

:icon_mrgr:

Piloti - Zaboravljeni
Се сетив на таа песна. намерно не е ставена - објавена е во 1993. Ти благодарам, сепак. Ако сметате дека нешто постаро од Пилоти треба да се најде на листата, тука сум!

Волим, волим , волим, волим жене:vozbud: ....не гласам за неа, ама јак е насловот.

Според мене фалат:
Курвини синови - Азра
Селма - Бијело Дугме
Заборави ако можеш - Бијело Дугме
Македонија - Дадо Топиќ (Без песнава не иде ниедна номинација)
Каја или Суада - Плави Оркестар

Има уште по некоја, овие ми текнаа од прва пошто си ги сакам ептен!

Forrest Gump надгледувај ја често темава и бриши ги оф-топиците, и јас ќе помагам колку можам.
Суада е од 1996, Ако можеш заборави веќе ја имаше. Другите се додадени. Ти благодарам!

Суада е од 1996, Ако можеш заборави веќе ја имаше. Другите се додадени. Ти благодарам!

Е па затоа напишав или Каја или Суада, знам дека едната беше после 1990, само не ми текнуваше која.:icon_mrgr:
А за “Ако можеш заборави“ сум ја пропуштила, толку ми е концентрацијата.:icon_mrgr::oops:

Имаше вакво слично нешто пред едно повеќе од 6 години, не овде на форумот, поширока беше публиката, сепак ќе биде интересно да се види каков вкус има форумов.
Имате (y) од мене.

Idoli - Moja si
Smak- Crna dama
Smak - Plava pesma
Smak - Daire
Додадени. Фала ти!

Се сетив на таа песна. намерно не е ставена - објавена е во 1993. Ти благодарам, сепак. Ако сметате дека нешто постаро од Пилоти треба да се најде на листата, тука сум!

Епа тогаш мој предлог е дефинитивно оваа:

Denis & Denis - Voli Me Jos Ovu Noc

Не ме бендисаат нити 10% од песните на листата, ама да не бидам оф топик, еве неколку мои предлози.

1. Smak - Daire
2. Igra Staklenih Perla - Gusterov Trag
3. Time - Za Koji Zivot Treba Da Se Rodim
4. Fire - Flames
5.Lacni Franz - Ne mi dihat za ovratnik
6. Bulduzer - Smrt Morisona Dzima
7.Majke - Hajde da se Drogiramo
Додадени сите освен Хајде да се дрогирамо. Ти благодарам!
--- надополнето: 3 декември 2012 во 20:52 ---
Zlatikevichius кажи ми, колку време имаш замислено да трае еден дуел? 24 часа? На пример, ако се 24 часа, може по завршување на тие 24 часа, јас или Форест, да ја заклучиме темава, да ги изброиме и официјално објавиме резултатите од дуелот, па да се продолжи со нов дуел.
Мислам ова е чисто моја сугестија, попрегледно и потранспарентно би било така. :icon_mrgr:
--- надополнето: 3 декември 2012 во 20:21 ---

А моите предлози? :(

:icon_mrgr:
24 часа, понекогаш помалку, затоа што нема да сум во можност секоја вечер во 20:00 да сум пред компјутер за да објавам нов дуел, нели? Затоа секоја помош е добредојдена. Ти благодарам за сугестијата, се сложувам со тебе.

А твоите предлози ги објавив малку подоцна - одам еден по еден пост - морам да проверам дали песната ги исполнува критериумите, и малку споро иде :D

За додавање мора да се после 1990 година?
Оти приметувам песни и постари во таа листа. Темава ти е перфекција!
Ова може и за македонски песни да се направи и за кафански :D

Додадени сите освен Хајде да се дрогирамо. Ти благодарам!
--- надополнето: 3 декември 2012 во 20:52 ---

24 часа, понекогаш помалку, затоа што нема да сум во можност секоја вечер во 20:00 да сум пред компјутер за да објавам нов дуел, нели? Затоа секоја помош е добредојдена. Ти благодарам за сугестијата, се сложувам со тебе.

А твоите предлози ги објавив малку подоцна - одам еден по еден пост - морам да проверам дали песната ги исполнува критериумите, и малку споро иде :D

Ако не можеш да објавиш околу 20:00 прати ми на мене или на Форест и ние ќе објавиме, не е проблем. :) Битно некои основни правила да воспоставиме. :)

Иначе приметив дека ми одговори, фала!:icon_mrgr:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom