Графички карти

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
До душа не сум некој страшен гејмер, но знам да поиграм некоја игра како fifa или assassins creed повеќе го користам за интернет и пред некој ден кога му ставив Windows 8 почна да ми сецка по малку.

Fifa на low, AC - не.

Ако има некој со графичка ATI RADEON HD 4870, да пише колк крева температура на оптеретување и во мирување?

И случајно да не го имал проблемот со "The display driver stopped working, and recovered..."

Јас имам Radeon 4870 Sapphire Black Edition (има огромен кулер и е фабрички оверклокувана). До сега никогаш не сум имал проблеми со прегревање, ама затоа графичката како авион бучи кога играм нови игри.

Пробај издувај ја со компресор да не има некоја прашинка влезено и види со рака како врти кулерот, инаку не би требало да прави проблеми.

Само најголеми пофалби би дал за графичката која и CoD Black Ops 2 со највисоки сетинзи на 1680х1050 резолуција стои фиксно на 60FPS.

До душа не сум некој страшен гејмер, но знам да поиграм некоја игра како fifa или assassins creed повеќе го користам за интернет и пред некој ден кога му ставив Windows 8 почна да ми сецка по малку.

AMD 6670 поготово ако е GDDR5 е едно 3x побрза од GT610, ако е DDR3 е 2x побрза.

За некои low сетизни на ниски резолуции ќе биде ок. Колку пари имаш на располагање?

Повторно јас, планирам да го надоградам компјутерот и да ми ги пушта новите игри. Најдобра графичка според вас која не е скапа?

Повторно јас, планирам да го надоградам компјутерот и да ми ги пушта новите игри. Најдобра графичка според вас која не е скапа?

На која конфигурација, кое напојување, за кои игри и до колку пари?

И научете се сите да прашувате како што треба.

AMD 6670 поготово ако е GDDR5 е едно 3x побрза од GT610, ако е DDR3 е 2x побрза.

За некои low сетизни на ниски резолуции ќе биде ок. Колку пари имаш на располагање?
Во план ми е некаде околу 3500 да дадам за графичка, има ли нешто подобро за овие пари ?

Во план ми е некаде околу 3500 да дадам за графичка, има ли нешто подобро за овие пари ?

Пак делумен одговор само? нема подобро, има за 4500 5750, која е едно 20-40% побрза од 6670, зависи од тоа дали е DDR3 или DDR5...

Мислиш дека тој што ќе праша следен ќе се наврати да види дека ти си пишал да бидат поспецифични.
Човекот сака евтина графичка што ќе ги игра сите игри, што не е јасно тука? :facepalm:

Мислиш дека тој што ќе праша следен ќе се наврати да види дека ти си пишал да бидат поспецифични.
Човекот сака евтина графичка што ќе ги игра сите игри, што не е јасно тука? :facepalm:

Ќе прочитаат.
Ти што не му одговори?

Processor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4200+ 2.20 GHz
Installed memory (RAM): 2.00 GB (1,75 usable)
System type 32- bit Operating System
NVIDIA GeForce 7050 Pv / NVIDIA nForce 630a (Microsoft Corporation - WDDM)
Еве конфигурацијата :)

Ќе прочитаат.
Ти што не му одговори?
Корун саркастично беше тоа. Ај не ти пуштам fail и на тебе, гледам нешто си наелектризиран. :icon_mrgr:

Не му кажав затоа што искрено не знам. Не знам каков процесор има, рам...Претпоставувам дека картичка до кај 3-4.000 е некој entry-level и нема да му брка работа. Веројатно ќе треба некаде помеѓу 5-6.000 да даде за да ги игра игрициве.

После кварот со ен8800гтс 640, морав да купам друга, земав 4730 saphire gddr5 512mb, ја земав пред малку во куманово, купена од мебиус. Е сега што ми е чудно, инсталирав драјвери од амд страната и во GPU-z ми ја прикажува како Standard VGA Graphics Adapter исто така и на десен клик кога ќе бирам резолуција, си пишува истото, а треба нели да пишува HD 4730...
И не ми дава да бирам поголема резолуција од 1400х1050, а пред тоа пуштав на максимум 1680х1050, 22инчен монитор.
И покрај сето тоа во споменатиов програм погоре ми јавува температура 77степени? Само вклучена мозила, ништо друго, на прво палење беше одма 70степени. Нормално ли е тоа за графичкава. Имам 2 pciex slota, да не треба на горниот да ја ставам или нема врска. Преголема е па ја ставив на долниот слот, да не померам сега и хард диск и се живо.

После кварот со ен8800гтс 640, морав да купам друга, земав 4730 saphire gddr5 512mb, ја земав пред малку во куманово, купена од мебиус. Е сега што ми е чудно, инсталирав драјвери од амд страната и во GPU-z ми ја прикажува како Standard VGA Graphics Adapter исто така и на десен клик кога ќе бирам резолуција, си пишува истото, а треба нели да пишува HD 4730...
И не ми дава да бирам поголема резолуција од 1400х1050, а пред тоа пуштав на максимум 1680х1050, 22инчен монитор.
И покрај сето тоа во споменатиов програм погоре ми јавува температура 77степени? Само вклучена мозила, ништо друго, на прво палење беше одма 70степени. Нормално ли е тоа за графичкава. Имам 2 pciex slota, да не треба на горниот да ја ставам или нема врска. Преголема е па ја ставив на долниот слот, да не померам сега и хард диск и се живо.

Драјвери.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom