The Walking Dead

Кај виде спојлер бе?
Треба да те банираат од темава поради големината на глупоста во твоите коментари

samo mu dadov predupreduvanje...sto moze da mu se desi koga otvara tema koja e vo 3ta sezona a on uste e 2ra.....taka da ne se plasi od ban....ne si do tolku glup,ili si?hmm;)

ne si do tolku glup

Па не сум, ама за тебе не би го кажал истото.Прочитај уште еднаш пишал дека да помине се па ќе чита коментари.

ај биди поздравен
--- надополнето: 3 декември 2012 во 05:49 ---

Love me some Мichonne.
Епизодава како да траеше 5 мин.

Од кај знаеше Гувернерот кој е Дерил за да го донесе пред Мерл?
Вој со мустаќите педофил :pos:
Ќе го заборавев Шејн, Рик see more that people

znaci kolku i da si gnasa edna stvar treba da znaes...ne se zakacaj so brajka posebno eden ako e od boondock saints...you gonna have soome bad time

i poso edna walking bitch umre...morase odma tuka da ja zamenat....Andrea imase potencijal za ok lik...ali a hoe is a hoe

Многу добра епизода,ретко кој очекуваше таков крај.

Копиљов Карл значи колку и да се трудат да му ја оправат улогата пак за К. не го бива. :facepalm:
Андреа кај бештија,па уште не и работи мозокот,не може една проста ствар да поврзе,глупача. Кога го виде Дерил се посра ебате.....

Сега трупнаа група луѓе,чисто да можат и по бројки да им се спротистават на гувернерот кој памет кажано мерачки го збрцаа во око,копиле одвратно. (y)
Мишон е ептен еблеста,многу добро тело има,и плус во вистински живот има кратка коса,мх мх :drk: :icon_lol:
Брко педофилчина хахаха ццц каков тиња муабет и направи на Керол :tapp:

Се разви интересно приказната,кој ќе чека сега до Февруари.

И јас очекував нешто многу, многу јако, ама ОК, не беше лошо, беше прилично акција. И одвај чекам да дојде февруари. :vozbud:

Зашто гледав споредба на ликовите од стрипот со изгледот на овие од серијава, не ме изненади дека тоа ќе му се деси на Гувернерот.

Интересна епизода, помина како да беше 5 минути. Андреа ја мразам од прва сезона, така да, само си се надополнува сеа со глупоста. Како и да е, ова сеа го смени Гувернерот, кој нема да се крие од народот што човек е, туку уште побрутално ќе постапува со непријателите, отворено овој пат, зашто си ја доби подршката од луѓето во последната сцена. Од новиве луѓе, не очекувам да останат многу долго живи, освен секако Дебелиот Црнец и жена му. А Астерикс е опасен манијак, сепак не знаеме заради што е затворен. А тој другиот затвореник, само 3 реченици кажа во неговата кариера во серијава.

Па се знаеше за црнецот. Нов се појави во епизодава, многу ќе беа двајца. :D

Имам теорија.

Што ако Мерил е уствари договорен со Гувернерот за да се инфилтрира во групата, па затоа е избран како жртвено јагне? Уствари, само така логички е.

Имам теорија.

Што ако Мерил е уствари договорен со Гувернерот за да се инфилтрира во групата, па затоа е избран како жртвено јагне? Уствари, само така логички е.

И јас одма помислив на тоа, некако не ми делуваше доволно изненаден плус еден од главните му е на Гувернерот. Ама го излажа за Мишон, и го стави Гувернерот во опасност. Неуспехот на Мерил и неговата лага доведе до тоа да му се уништи "храмот" на овој, плус ја изгуби ќерка му. А и луѓето бараат да се убијат сега браќава. Баш ме интересира како ќе го избегнат тоа.

Holy shit! :vozbud:

BEST. EPISODE. EVER. :cuc:

Не знам од кај да почнам...

Go back to The Wire, Cutty. You're drunk.
Таман кога почна да е интересен badass лик, T-Dog умре на многу badass начин. Ќе биди запаметен по тоа шо се жртвуваше за групата и по тоа дека е прв црнец кој доживеа до трета сезона.​
Умре T-Dog и одма после тоа добивме уште еден голем црнец кој го пополни неговото место. Two Dog ( или Оscar, whatever ) не можеше никако да ја поплни дупката која ја остави претходниот Dog и како резултат умре на ептен предвидлив и глуп начин. Абе чоек, на автобусот имаше скали, ти зеде да се пентериш по хауба. Од сите страни куршуми фрчат, ти Рамбо изиграваш. :facepalm:
Умре Two Dog. Сценаристите ни го донесоа Cutty од Балтимор, само му го сменаа името. Мораше некако да ја поплнат black guy квотата и тој стана Three Dog. Немашемногу screen time во оваа епизода, па не можам да одлучам дали e badass како T-Dog или идиот како Two-Dog.​
What do you get when you combine The Governor, Hershel, and Merle?
A real life pirate.
Знам дека нејќите тука да збораме за стриповите, ама морам да спомнам само нешто. Во стриповите, на Гувернерот му фали едно око. Неогавата верзија во серијата е тотално спротивна и оваа сезона серијата бега од приказната на стриповите и создава свој свет ( Which is good ). И поради тоа, ич не очекував дека Гувернерот ќе остани без око. Кога Мichonne го зеде тоа стаклото, ми се слоши и свикав shiiiiiit...​
И тогаш го акна в око. Fuck you Michonne, and your fucking shitty katana, and your damn smirks. Не знам зошто, ама сцените меѓу Гувернерот и Penny во оваа епизода за мене беа ептен трогателни и готов бев да се расплачам заедно со Гувернерот после средбата со Катана кучката. Andrea пак ме изнервира и пак излезе ептен глупава.​
Ај сега, збор-два за Hesrshel. Некако ми беше чудно како го пушти Carl, 11 годишно дете, да оди да истражува кој пишти низ затворот. Разбирам дека не можи ништо да направи сам поради ногата, а и ни јас не би ја пуштил ќерка ми да оди по врисоците. Вели дека сигурно не се Carol или Axle, тие гарант се надвор. Епа, ако си толку сигурен, оти го пушти да шета низ затворот. Никако да научат дека ништо арно не иди од љубопитноста.​
Сега нешто за Меrle. Dude, what the fuck happened? Тој и неговите луѓе се наводно дел од паравојска, постојано изложени на ригорозен тренинг со оружја и секогаш спремни за тепачка. Видовме дека Merle знае да се пази, декаспособен е да се тепа со таа бајонетката негова. Ама сепак тој и друг негов човек беа совладани од Glenn и Maggie.:icon_lol:
I officially cast my vote for Carl as group leader.
Детето беше досадно во првата сезона, само го пикаше носот кај што не треба, а после смртта на Dale веќе не можев да го трпам. Ама, сега се покажа дека не е повеќе недораснато дете, туку дека можи да се грижи за себеси и за луѓето околу него. Ако некој е спремен да е наследник на Rick, тоа е Carl.​
DAT ENDING!
Како што спомнав погоре, се што се случи во оваа епизода беше изненадување и постојано ме држеше на табот на столицата, како што велат. Ама, најнеочекуван беше крајот. Кога рекоа дека фали Daryl, претпоставув дека го имаат фатено луѓето на Гувернерот и кога видов дека ги собра неговите луѓе за да одржи говор, дека ќе го фрли пред нив. И тоа испадна така некако, ама никако не очекував дека за нападот ќе го обвини Merle. I mean, what the fuck?!​
Пак ја заввршија оваа половина на сезоната со неверојатен cliff-hanger, кој нема да се реши до Февруари. Дотогаш, ќе си годиме само. Јас мислам дека и Daryl и Merle ќе извадат жива глава од таму. Не знам дали Andrea ќе ја спречи егзекуцијата или нешто друго ќе се случи, ама имам чувство дека сценаристите уште не се спремни да убијат еден од браќата Dixon.​

Мерил му кажа на Гувернерот дека ја убил Мишон. После оваа му се појавува дома, му ја убива ќерката, му ги уништува аквариумите и го остава без око. Зошто ве изненади неговата реакција?

Мерил му кажа на Гувернерот дека ја убил Мишон. После оваа му се појавува дома, му ја убива ќерката, му ги уништува аквариумите и го остава без око. Зошто ве изненади неговата реакција?
Оти заборајв за тоа. :P

Ама сепак, Гувернерот не ми личи ( или поточно. не ми личеше пред...инцидентот ) на тип кој би зборувал за тоа пред сите.

Јас мислам дека Merlе ќе се придружи на Team Prison. Ама ќе биди двоен агент.

Ја изглеав уште сабајле у 6 ипол. Не можев да издржам. Ептен интересно. Многу работи се открија. Многу тајни излегоа на виделина. Иначе таа коа ја касна зомбито, шо не и ја исекоа раката? Теоријата на ДарКинг држи вода ама не ми се верува дека така ќе испадне. Зошто? Пошо Дерил и Рик не се глупи да наседнат, јесда овој му е брат али јебига :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom