Кога женско се раѓа и стреите плачат

Статус
Затворена за нови мислења.
А колкав број од жените го погазуваат своето его во врска или брак, ама тоа не се смета, нели, пошто се жени, нивно е да ќутат и трпат?! Кога не го толерираме тоа, веднаш почнувате да кукате, те машкоста сме ви ја одзеле, те ово те оно.....
Жените сега на свој грб преземаат голем број обврски, неретко и за мажите се грижат ко мали деца.

И мажите ги уценуваат жените за низа работи, не со секс, туку со други нешта, поготово ако жената финансиски е зависна. И тука пак доаѓаме до она дека бракот е само повисока форма на проституција, ОСВЕН ако жената сама си заработува и е економски независна.

Само во таков случај заедницата може да опстои, кога и двата партнери се почитуваат и комплементираат на сите можни нивоа (сексуално, емоционално, финансиско, интелектуално), наместо да се гледаат како непријатели. Се друго е мижи Асан да ти баам.

Кога неспособни (мажи и жени ) се раѓаат, и стреите плачат.
Ете го одговорот дека е изгубена таа машкост , кога некој цмиждри и плаче и чека од жената , а за тоа па едноставно кој треба да се грижи за мажот нормално жената , јас како маж не би земал да пеглам и да перам може само да помогнам некаде до свои граници ..
Секој нормален брак треба да си има толеранција и да се живее без уцени и притисоци , многу малку луѓе го знаат тоа .
--- надополнето: 3 декември 2012 во 13:26 ---
Што познаваш ти добро , жити све?
Што е за тебе покажување слабост? И кој те гази, јбт?
Браво, ми се напраи фраер „филмови на некој друг“ . Вауууу, колку си ти јак и силен :vozbud:
Можам и сум си фраер за многумина и многу добро ги познавам работите колку тебе да нети одговара нешто :P

Ете го одговорот дека е изгубена таа машкост , кога некој цмиждри и плаче и чека од жената , а за тоа па едноставно кој треба да се грижи за мажот нормално жената , јас како маж не би земал да пеглам и да перам може само да помогнам некаде до свои граници ..
Секој нормален брак треба да си има толеранција и да се живее без уцени и притисоци , многу малку луѓе го знаат тоа .

И ти тврдиш дека Балканскиот цврст муж го немало повеќе?

И зашто не би земал да пеглаш и переш? Многу комплицирани ти изгледаат тие задачи за твојот балкански ум да може успешно да ги процесира или просто мрза си?

Тогаш по таа логика, и нашата грижа за вас ќе си има некои граници...се друго се двојни стандарди.
--- надополнето: 3 декември 2012 во 13:29 ---

И зашто не би земал да пеглаш и переш? Многу комплицирани ти изгледаат тие задачи за твојот балкански ум да може успешно да ги процесира или просто мрза си?

Тој сака таа безрезервно да се грижи за него, а он да помага до некои одредени граници;)

А шо ќе ви се искршат рацете ако стиснеш копче да пуштиш машина,или испеглаш кошула и сл?Или егото ќе ви падне?Па ако не и не раѓајте бе,глеам научнициве можат и мажите да ги затруднат?За зимница после ќе ве чуваме...

Тогаш по таа логика, и нашата грижа за вас ќе си има некои граници...се друго се двојни стандарди.
--- надополнето: 3 декември 2012 во 13:29 ---

Тој сака таа безрезервно да се грижи за него, а он да помага до некои одредени граници;)

Златен бе, златен дечко. Башка фраер, башка со обилно познавање на работите околу него...бомбона :love:

Можам и сум си фраер за многумина и многу добро ги познавам работите колку тебе да нети одговара нешто :P

Има некој наптпревар и гласање за балкански фраерлук за кој не сум информирана?? :vozbud:
Вистинскиот маж гледа да биде фраер само во очите на саканата, а не да си го билда егото пред Ојлевци и Дојлевци:facepalm:

А шо ќе ви се искршат рацете ако стиснеш копче да пуштиш машина,или испеглаш кошула и сл?Или егото ќе ви падне?Па ако не и не раѓајте бе,глеам научнициве можат и мажите да ги затруднат?За зимница после ќе ве чуваме...

Истото прашање и до тебе, тебе прст ќе ти се шине ако стиснеш копче или егото ќе ти падне?

Незнам да пеглам....еднаш пробав и бев целиот згужван а и главата ме пецка и чеша ко работам такви работи :D

Мене нема да ми се искршат рацете. Тебе шо ќе ти се деси ако стиснеш копче од машината? Ментална кастрација? Вистинска кастрација? Што?

Има некој наптпревар и гласање за балкански фраерлук за кој не сум информирана?? :vozbud:
Вистинскиот маж гледа да биде фраер само во очите на саканата, а не да си го билда егото пред Ојлевци и Дојлевци:facepalm:
Не билдам его кој рече дека сакам да се натпреварувам во оќите на некојси , си кажав јасно дека цврстината на еден маж е во она да биде задоволна другата страна и дека треба да знае да си ги воспостави работите онака стабилно уште од самиот почеток а не да биде лабилен
--- надополнето: 3 декември 2012 во 13:38 ---
Повторувањето е мајка на знаењето:D
Кога реков она Балкансо , што толку ве запрегна незнам :rolleyes: а по се изгледа дека вас тоа ве асоцира само на тепање и малтретирање ...

Мене нема да ми се искршат рацете. Тебе шо ќе ти се деси ако стиснеш копче од машината? Ментална кастрација? Вистинска кастрација? Што?
Lesno vi e vas. Ne ste osetile kakva e frustracijata koga ke ni izmislat muabet deka sme rabotele po doma.:D

А тебе ќе ти се смали за 2-3 сантима ако пуштиш машина и сам си испеглаш кошула?
Аман веќе од размазени мажи што не знаат сами гаќите да си ги исперат! Тоа што мајките ве направиле неспособни трутови не е проблем на жените. Научете се дека бракот е рамноправна заедница и нема "машка" и "женска" работа, туку има работа која мора да се заврши. Истото важи и за девојките кои цмиздрат дека не знаат осигурач да сменат. Grow a pair!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom