Инвеститори за градба на станови

• Креатор на темата Креатор на темата TM88
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 септември 2008
Мислења
769
Поени од реакции
322
Дали е можно некој да ми помогне со некои сигурни инвеститори кој што би се нафатиле да градат станови на атрактивна локација во Скопје ? ги поседуваме сите потребни документи за градба (Се надевам нема да ја избришете темава бидејќи навистина би ми било од помош доколку некој ми помогне) благодарам однапред...Повеќе детали во Приватна Порака

Значи ти ја имаш земјата, а ти треба некој да вложи во градењето?
Кај се наоѓа местото?

Пробај со ФИКОМ.

Бааѓи ќе да му се криви очите на Sticky Fingaz а ?
--- надополнето: 2 декември 2012 во 17:22 ---
Значи ти ја имаш земјата, а ти треба некој да вложи во градењето?
Кај се наоѓа местото?

Да,ја имам земјата и имам стара куќа таму...а местото е нај елитното место за живеење во Скопје така да не треба повеќе да кажам...

Бааѓи ќе да му се криви очите на Sticky Fingaz а ?
--- надополнето: 2 декември 2012 во 17:22 ---

Да,ја имам земјата и имам стара куќа таму...а местото е нај елитното место за живеење во Скопје така да не треба повеќе да кажам...

http://mk.adora.com.mk/?q=content/а...ада-инвеститор-на-годината-на-саемот-за-недви

Не можеше да најдете полошо време за ваква процедура....како и да е....
....имам некои роднини кои пред некое време влегоа во ваква игра, отселени се пред едно 4-5 месеци, а куќата уште не им е ни срушена (што може и не е толку лошо, а тек да им ја срушеа)....настрана ова, работата ми е конкретно во ова што те интересира....недај Боже некој да ти препорача некој инвеститор и (пак недај Боже) да не ти излезе нешто во ред, истиот веќе нема да ти биде пријател...
Последниов период има многу сериозен проблем со продажбата на станови, па ова ви е многу ризичен потег....
Што и да праите, сто пати проверете го потенцијалниот инвеститор... и со среќа...

Не можеше да најдете полошо време за ваква процедура....како и да е....
....имам некои роднини кои пред некое време влегоа во ваква игра, отселени се пред едно 4-5 месеци, а куќата уште не им е ни срушена (што може и не е толку лошо, а тек да им ја срушеа)....настрана ова, работата ми е конкретно во ова што те интересира....недај Боже некој да ти препорача некој инвеститор и (пак недај Боже) да не ти излезе нешто во ред, истиот веќе нема да ти биде пријател...
Последниов период има многу сериозен проблем со продажбата на станови, па ова ви е многу ризичен потег....
Што и да праите, сто пати проверете го потенцијалниот инвеститор... и со среќа...

Фала многу на советот,ние веќе подолго време бараме инвеститор да беше до нас уште одамна ќе се завршеше работава ама еве еден не влечеше повеќе месеци демек средена работава и сега кога се видовме со него тој не ни потпишал за да почне целата процедура а ние го чекаме да ни каже дека е се средено по што типот беше онака 100% средена работа

Не знам која ви е шемата....
Најдобро е кеш за локацијата и bitte....ама така ја ценат многу помалку.....со тоа што шансите да те извози се помали....а, вака...
.....и со инвеститорите нема правило, може да има сенс за продажба, ама нешто да се случи (пр. неатрактивна локација, мали/големи станови, скапи станови....) и да пропадне работата.....опасна игра....

Не знам која ви е шемата....
Најдобро е кеш за локацијата и bitte....ама така ја ценат многу помалку.....со тоа што шансите да те извози се помали....а, вака...
.....и со инвеститорите нема правило, може да има сенс за продажба, ама нешто да се случи (пр. неатрактивна локација, мали/големи станови, скапи станови....) и да пропадне работата.....опасна игра....

Незнам стварно како да се дојде до асални луѓе за да средат работа,ако во случај некој нешто дознае за некој добар инвеститор би го замолил да ми пише приватна порака без разлика тоа дали ќе биде денес,утре за 1 месец 2 или повеќе

Дали е можно некој да ми помогне со некои сигурни инвеститори кој што би се нафатиле да градат станови на атрактивна локација во Скопје ? ги поседуваме сите потребни документи за градба (Се надевам нема да ја избришете темава бидејќи навистина би ми било од помош доколку некој ми помогне) благодарам однапред...Повеќе детали во Приватна Порака
Пробајте понудете го плацот на поголемите градежни фирми, на пример Cubus, Жикол. Но, се' зависи од тоа колку реално е атрактивна локацијата и колку ќе барате за плацот. Ако барате пола милион евра за плац од 100 квадрата, тешко. И во секој случај тие работи одат многу споро и мачно, така што наоружајте се со трпение и не очекувајте да добиете многу пари за куќата, веројатно ќе ви ја пресметаат по цена на плац зашто би ја рушеле.

Зависи од атрактивноста на локацијата, ако локацијата е добра веднаш ќе најдеш инвеститор. Купи си утре огласник со дневните весници и на
првите 4-5 листа види ги 10-те најјаки инвеститори и понуди им ја твојата локацијата за потенцијална градба и ценкај се за повеќе станови, пари ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom