Графички карти

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Одлична е за low сетинг, и мали резолуции.
Јас со таа ги играв Crysis, COD, Far Cry 2, Assassins Creed сите со се на максимум без проблем.
--- надополнето: 2 декември 2012 во 02:29 ---
Кажете пример на некоја игра со пукање која ќе можам да ја играм
Сите игри. И ти пишав, кажи што конфигурација имаш, не е се до графичката.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Јас со таа ги играв Crysis, COD, Far Cry 2, Assassins Creed сите со се на максимум без проблем.

Сите игри. И ти пишав, кажи што конфигурација имаш, не е се до графичката.
Windows Version: Microsoft Windows 7 Home Premium Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit

Processor: Intel(R) Core(TM) i3-2330M CPU @ 2.20GHz

Graphics Card: Intel(R) HD Graphics Family

Total RAM: 6.0 GB

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Windows Version: Microsoft Windows 7 Home Premium Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit

Processor: Intel(R) Core(TM) i3-2330M CPU @ 2.20GHz

Graphics Card: Intel(R) HD Graphics Family

Total RAM: 6.0 GB
На оваа графичка скоро ништо асално не можеш да играш освен се на LOW.
Во претходните постови зборував за Nvidia 8800GT

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Nvidia 8800 имам на друг лап топ, мене прашањето ми беше за таа конфигурација. А со таква конфигурација за што може да се користи лап топот освен за интернет..?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Може на мала резолуција, дури и тогаш за Crysis незнам....COD не ја рачунам за игра (од аспект на побарувачка ) како и до негде Far Cry 2, за AC не би знаел.

Me2, ќе можеш да играш сите игри на low сетинг, без поголем проблем, освем Crysis 2, Battlefiled 3, Max Payne, Sleeping Dogs и сличните нови захтевни игри (ако имаш најмалце 2 јадрен процесор од Core 2 duo серијата)

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Може на мала резолуција, дури и тогаш за Crysis незнам....COD не ја рачунам за игра (од аспект на побарувачка ) како и до негде Far Cry 2, за AC не би знаел.

Me2, ќе можеш да играш сите игри на low сетинг, без поголем проблем, освем Crysis 2, Battlefiled 3, Max Payne, Sleeping Dogs и сличните нови захтевни игри (ако имаш најмалце 2 јадрен процесор од Core 2 duo серијата)
Искрено не ни барам добри игри со голема побарувачка, нешто со пукање ми треба што ќе се игра на ваква конфигурација на low settings

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Иначе на друг лап топ на страницата can i run it ми вика дека неможам да ја играм f1 2012, без да проверам ја симнав играта и ја играм на high settings и тоа без апсолутно никаков проблем

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Иначе на друг лап топ на страницата can i run it ми вика дека неможам да ја играм f1 2012, без да проверам ја симнав играта и ја играм на high settings и тоа без апсолутно никаков проблем
Се зависи од тоа на која резолуција ги играш игрите...

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
536
Поени од реакции
258
Aко може малку помош. Се двоумам помеѓу 2 графички NVIDIA GT 610 и ATI HD 6670, цената им е иста и ако може да ми препорачате една.
P.C Компјутерот го користам за играње,интернет,филмови

Благодарам однапред

Indigo

баниран/а
Член од
8 септември 2012
Мислења
763
Поени од реакции
414
Aко може малку помош. Се двоумам помеѓу 2 графички NVIDIA GT 610 и ATI HD 6670, цената им е иста и ако може да ми препорачате една.

Благодарам однапред
--- надополнето: 2 декември 2012 во 14:20 ---

Благодарам однапред
ниту со едната ниту со другата нема да играш игри. И двете се ѓубре невидено, но мислам дека 6670 би била малку подобра.

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
536
Поени од реакции
258
ниту со едната ниту со другата нема да играш игри. И двете се ѓубре невидено, но мислам дека 6670 би била малку подобра.
До душа не сум некој страшен гејмер, но знам да поиграм некоја игра како fifa или assassins creed повеќе го користам за интернет и пред некој ден кога му ставив Windows 8 почна да ми сецка по малку.

Kajgana Shop

На врв Bottom