Syn
https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
- Член од
- 23 декември 2007
- Мислења
- 30.676
- Поени од реакции
- 49.065
Правиме муабет за навивачи, оние на кои ти алудираш тоа не се, они соработуваат со полиција, јавна тајна е тоа сега колку си упатен во муабетите незнам, али чим соработуваат со полиција тогаш би требало да знаеш до некаде за какви луѓе станува збор, какви интереси државни пред група какви бакрачи немој да се лажеш самиот себе, ко прво они не се ни навивачка група, 10-15 луѓе се во прашање ( плус другарите од МВР ), останатото се 13-14 годишни деца. Со списоци, со имиња и презимиња од навивачи располагаат и праќаат полиција од врата до врата за да им каже што ги чека. За овие ич муабет боље не ми прави, сквернавење на поимот навивач прават и ако некој штета може да и донесе на оваа иницијатива тоа се вакви луѓе, соработници со полицијата и власта. Утре ако има некаков собир и инцидент, погоди кој ќе пее пред плавиот оркестар со детали ...Искрено, ми се грози од вакви „испади“ ко овие на ЦПБ и Битолчани.
Колку само е проѕирен текстов, и се гледа политичката позадина и кај нив. Да да, знам дека тие шо се одделија се „платеници“ од владеачката партија, ама што има тоа врска кога викаат дека државните интереси ги ставаат пред групата.
Чекори? Па ете, прв чекор е носењето на државни обележја. Или не сакаат да го направат тоа заради тоа што беше идеја на Фемили?
Исто и со Чкембариве кои не сакаат да го поддржат ова затоа што Комити го поттикнале. Реално, тие и требаа да го повлечат, оти се најголема група во државава.
Глупости човече. Не им требало оти Битола не била „албанска“. А албански музеи што отвараат и таму?
Мислам дека никој не очекува да згасне ривалството меѓу клубовите, туку „личните“ интереси да се стават зад државните. Но тешко тоа кај нас, каков поделен народ сме, страшно...
Ми се сере од таквиот локал патриотизам и од политичкиот антагонизам меѓу народов!!!
За соопштениево, не гледам ништо лошо, они се во бојкот од веќе познати причини така да ова со знамињава не се ни во можност да го прават, муабетот е да не се остане на ова, за знамиња веќе истите се носат секогаш кога се игра со албанска екипа, ова веќе е праска повеќе од година дена на навивачите во Македонија, потребно е нешто друго а не само иницијатива и толку, да се остане на тоа. Ко што гледаш, отворени се за соработка.