Однос меѓу партнерите во врска

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
5.486
Samo prolazno sum tuka.....Temava vi e zabegana vo polu-offtopic taka da lets put a salt on it....
Me frustrira faktot sto sekoj eden sto igra igri od strana na zensko e markiran kako nedorasnat, zanesen, detinest i ostali eptiteti.
Ne zboram za luge koj nemaat cel vo zivotot i dremat po 8 sati na igri, Nego za obicni gameri koj 2-3 pati vo nedelata sedina po nekolku sati sati za vikend i uziva vo eden obicen tip na digitalna zabava.
Neznam zasto zenska mi bi ja nerviralo i bi i bilo neprijatno ako jas se interesiram za igri i toa mi e eden vid preokupacija
Se generalizira i razmisluvanjeto za istoto vi e unazadeno do besvest.

Ako ja sedam po cel den na nekoja RPG igra na koja imam 150 sati gameplay, ako sum go zapustil teloto i sum se napravil svinja od neaktivnost i ako sum finansiski zavisen od nekoj drug a pritoa ne mie gajle za nikogo od okolinata onda napravi usluga i mene i sebesi i batali me. Na takviot sekako ne mu znacis tolku kolku sto mu znaci virtuelniot lik

Megutoa ako cela den deneska sum rmbal ko konj na rabota sum se vratil doma sum svrtel edna tura so tocak po kej sum se istusiral i sum sednal da igram na Playstation dobri 3-4 sati da Odmoram! Da se Zabavuvam! Onda ne gledam pricina Zasto nejze bi i bilo neprijatno, Zasto toa bi go smetala za bezdelnicenje.
Sigurno nema toa da go prioritiziram pred nekoe izlaganje so drustvo ali koga igram video igra sakam toa da bide svateno seriozno 35-40 godisnik so joypad vo race kaj sto igra Uncharted ili Gears of War 3...Ne gledam kako toa bi bilo cudna slika?!?!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Samo prolazno sum tuka.....
Megutoa ako cela den deneska sum rmbal ko konj na rabota sum se vratil doma sum svrtel edna tura so tocak po kej sum se istusiral i sum sednal da igram na Playstation dobri 3-4 sati da Odmoram! Da se Zabavuvam! Onda ne gledam pricina Zasto nejze bi i bilo neprijatno, Zasto toa bi go smetala za bezdelnicenje.
Ubo, aj sea, vaka:
se pogore da e taka. Rabota cel den, malku sport, i ajt na gejmanje...ama i ona cel den na rabota, malku sport i potoa? Vnimanie malku? Ili ako imate deca? Zad gaz da ti odi i cisti i zad niv da cisti i da ti gotvi, sureduva, prinesuva? Samo zatoa sto si ti umoren, a ona po default ne smee da bide? So ist ucinok dnevno so rabota?

Se e v red, ama se sveduva na kompatibilnost, tolerancija, balansiranje na klackalicata narecena zivot.
Koga se deli zivot so nekoj, SE DELI, na pola. Ne 90-10.

Elem, rekov jas, debilna tema.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
5.486
Никој не ти спори за играње саат два, па нека се и три дена, месец... Овде се зборува за екстремни случаи на гејмери, кои буквално не стануваат од компјутер.
Ne gledam jas kako takov ekstremen slucaj bi fatil voopsto zenska?!? :)
Tie slucai se takvi od majka, Ako ti se vlegla vo vrska so takva osoba onda.... Oooooukeej :rolleyes:

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
5.486
Yep se si znam. Nekni drugar mi so kogo se znam cel zivot i koj e strasno navlecen na gaming dojde kaj mene
Mu se javue zenska mu ja laze deka e doma! Ja WTF fazon..Vika "Abe znaes Ona misli deka vlijaes loso na mene deka pravime neproduktivni stvari samo igrame igri ko mali deca etc. etc.
Go prasuvam Pa ti se otkinuvas denovive od igranje na Borderlands....A on vika Pa Ok se krijam od nea....Ne igram pred nea!!!
I sega?!? Sto da pravime da placam ili da se smeam.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Yep se si znam. Nekni drugar mi so kogo se znam cel zivot i koj e strasno navlecen na gaming dojde kaj mene
Mu se javue zenska mu ja laze deka e doma! Ja WTF fazon..Vika "Abe znaes Ona misli deka vlijaes loso na mene deka pravime neproduktivni stvari samo igrame igri ko mali deca etc. etc.
Go prasuvam Pa ti se otkinuvas denovive od igranje na Borderlands....A on vika Pa Ok se krijam od nea....Ne igram pred nea!!!
I sega?!? Sto da pravime da placam ili da se smeam.
Па гледаш.. Неможеш да кажеш дека девојчето знаела каков ќе е, па што влегла во врска со него. И откако дознала и не и се допаднало, он и ветува дека нема да игра, а се крие. Значи манипулатор и лажго. И пак ние жените глупави, овци, мивки, сами си го бараме. мхм... така е.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
5.486
Па гледаш.. Неможеш да кажеш дека девојчето знаела каков ќе е, па што влегла во врска со него. И откако дознала и не и се допаднало, он и ветува дека нема да игра, а се крие. Значи манипулатор и лажго. И пак ние жените глупави, овци, мивки, сами си го бараме. мхм... така е.
A ako on dojdese za da gledame fudbal 2-3 utakmici i se nalokame ko stoki Onda nejze nema da i bide toa neprijatno...Decko i e so drugar mu se zabavuvaat "Eh Fudbal maska rabota..."
Megutoa neee ovie se zakacile online rasturaat na COD...Toa ne e normalno ko deca zastanale pukaat TOA mora da se sotreeee!!!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Де де Неса, немој толку комплименти:P

Знаеш баба ми викаше, дека се е до ксметот.

И од судбина не се бега.

Ако некому било пишано да трпи гејмер 24/7 џабе е све:cool:

Ете глеаш како ни намести судбината на сите нас 24/7 портокалови гејмери. Тоа ти е.

N

Nessa Alcarin

Гостин
A ako on dojdese za da gledame fudbal 2-3 utakmici i se nalokame ko stoki Onda nejze nema da i bide toa neprijatno...Decko i e so drugar mu se zabavuvaat "Eh Fudbal maska rabota..."
Megutoa neee ovie se zakacile online rasturaat na COD...Toa ne e normalno ko deca zastanale pukaat TOA mora da se sotreeee!!!
Море арно си знае девојчето. Ни секунда, не две три утакмици. Не ко мене: Бејби ми најдоа циста во градата, можно е да е тумор. Он: Чекај бејби ништо не те слушам, во борба сум... :)

L

Luki Junior

Гостин
Море арно си знае девојчето. Ни секунда, не две три утакмици. Не ко мене: Бејби ми најдоа циста во градата, можно е да е тумор. Он: Чекај бејби ништо не те слушам, во борба сум... :)
Ако тава ти се има озбилно случено, требало да земеш една тава, да го акнеш по главата и да му напрааш циста на мозоко... Ебати мажо ебати, у борба бил.... Глуости.. Чисти Глупости.... Гејмер.... пфффффффффффф...... мрзло, тртеј, абдал, будала, клапчо..... подига ми се од такви педери... самопрогласен гејмер...

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Нема полоши фраери од гејмери.:гик: Цццц колку само треба да си глуп да саати и саати губиш на играње игрици, наместо за тие саати да земеш да најдеш дополнителна работа да заработиш плус пари, па со тие пари да шетнете со девојчето Шпанија, па после пак да заработиш нешто поише пари па да шетнете Франција, Италија , да се сексате под Ајфелова кула, да го прошетате и видете светот дур сте млади и енергични, додека немате посериозни проблеми, да се запознате со нови култури и традиции, да посетите музеи и тн.

Јакото им било дека играле онлајн, дека имало некој подобар од нив и тоа ги мотивирало да играат поише и поише, да стануваат подобри и подобри, па штом ви е тоа јако што не го сватите животот како игра и што не го играте, што не се обидете во реалниот живот да сте подобри во вашата област од конкуренцијата, обидете се да станете најдобри во вашата област во вашиот град, а после држава па и пошироко, со тоа и ќе заработите повеќе пари за подобар живот, бидете малце креативни, мислете, создавајте во реалниот живот, а не во дота, направете нешто што ќе остане по вашата смрт, нешто по што ќе ве паметат генерации и генерации и ќе им бидете пример и идол. Место да правите стратегии во дота, правете стратегии во животот, ситуацијата во државата ни е се полоша и полоша, поскапуе парно, поскапуе струја, храна, бензин, кај и да е уште малце и воздухот што го дишеме ќе го плаќаме, обидете се да ги предвидувате работите во животот, а не во игрите, место да трошите саати во играње обидете се да заработите пари за да не ве боли глава на крај од месец кога ќе ги плаќате сметките, обидете се да обезбедите пари за подобра иднина за вас ,сопругата и секако децата, што би рекол Лао Це, човек во младоста треба да го пресече стапот на кој ќе се потпре во староста.:D

Ако изгубите во дота никому ништо, гледајте во животот да не изгубите, пред се луѓето што ви значат, а после и све останато.:tapp:

Член од
7 февруари 2011
Мислења
211
Поени од реакции
105
Чувај боже од онлине игри..
Чувај боже од RPG - Skyrim,Gothic,Fallout,Planescape Torment..
Ама се навлечеш ли - goodbye life..

Најдобар совет за гејмерите - Играјте FPS повремено - И тоа САМО Single Player :) И исклучиво FPS - без рпг елементи :D
Ама не верувам дека некој ќе ме послуша :D

Kajgana Shop

На врв Bottom