Помош, проблеми, прашања, совети...

TwiNNeR

Повеќе читам, помалку пишувам
Член од
1 декември 2009
Мислења
179
Поени од реакции
107
Имаш графичка или OnBoard ти е?
Средив, финтата било дека имам 4 слота, по два во пар со иста боја. За два во пар да ставам, треба да се буквално во пар, иста меморија и клок.

Сега е се ок...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Средив, финтата било дека имам 4 слота, по два во пар со иста боја. За два во пар да ставам, треба да се буквално во пар, иста меморија и клок.

Сега е се ок...
Која матична ти е толку никаква? :)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Постои, али толку меморија не ти треба, освен ако немаш повеќе монитори.
Да пости, ама картата не ја бива, добар маркетинг за нубови и ништо повеќе.
Omg me has 4GB card! :pos:
Не ми треба на мене, само што ме изненади за таа сума да даваат таква графичка. Прво мислев да не е некоја грешка, оти и порано им се има случувано во флаерите да објавуваат неточни податоци, а после кога им коментирав на фб профилот ги игнорираа мислењата.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Не ми треба на мене, само што ме изненади за таа сума да даваат таква графичка. Прво мислев да не е некоја грешка, оти и порано им се има случувано во флаерите да објавуваат неточни податоци, а после кога им коментирав на фб профилот ги игнорираа мислењата.
Tаа графичка е дно, незнам дали не ме сфати во претходниот пост, значи ова ти е исто како да викаш дека диск со 64 мегабајти кеш, но од green серијата е добар избор за оперативен систем.

Таа карта нема доволно трансфер на меморија, нити чиста снага за да се играат игри кои би барале повеќе од 1GB рам, let alone ситуации кај кои би имало бенефит од 4GB VRAM т.е. мулти монитор гејминг, со антиалајзинг филтри on top of that.

Заклучок, таа карта НЕ Е НИ 1% подобра од иста таква со 1GB vram! напротив е околу 5% поспора заради латенциите кои ги создаваат поголемиот број на мемориски чипови на pcb-то.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.480
Поени од реакции
3.292
Па на крај краева и самата сума кажува све, штом ја ставаат картава во конфигурација од 500 еура, можеш да претпоставиш колку вреди.

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.572
Поени од реакции
4.239
Дали DIMM 8 GB DDR3 1600 MHz Kingston CL11 е добра рам меморија?

Член од
25 април 2012
Мислења
443
Поени од реакции
580
Дечки имам еден проблем. Сакам да го форматирам ПЦ-то, и не го наоѓа хард дискот, пробав со друг хард диск и истото го пишува. Ако знае некој во што е проблемот нека пише.. однапред фала.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Дечки имам еден проблем. Сакам да го форматирам ПЦ-то, и не го наоѓа хард дискот, пробав со друг хард диск и истото го пишува. Ако знае некој во што е проблемот нека пише.. однапред фала.
Ни во BIOS не ги наоѓа? SATA или IDE?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Да не знае некој каде може да инсталирам за Dell лаптопите нешто Energy management. Во врска со тој проблемот што го имав со затемнувањето на екранот ми треба тој програм да не е нешто во врска со тоа поврзано.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да не знае некој каде може да инсталирам за Dell лаптопите нешто Energy management. Во врска со тој проблемот што го имав со затемнувањето на екранот ми треба тој програм да не е нешто во врска со тоа поврзано.
Каков проблем? Намести си во Power Settings што ти треба.

Член од
29 март 2011
Мислења
105
Поени од реакции
19
Здраво.колкава е нормалната температура на I3 530 2.93ghz,Од вчера компијутерот почна да ми се рестатрита додека играм игри.Ми текне да видам како се движи температурата на процесор.Во BIOS се движи 80-85c , а преку една програма CORE TEMP кога играм игра например се качува на 105C и компијутерот се ресетира.Кулерот на процесорт работи како и секогаш.Во биосот fun speed e на FULL..
Ова истото ми се слулуваше и лани,се ресетираш кога играв игри ,испдна дека е поради слаб напон на струјата преку зима.Дали напонот на струјата има некоа врска со температурата на CPU.Немам чепкано нешто overclock пошто не се разбирам.Кога не играм некоја игра температурата е 60C

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Здраво.колкава е нормалната температура на I3 530 2.93ghz,Од вчера компијутерот почна да ми се рестатрита додека играм игри.Ми текне да видам како се движи температурата на процесор.Во BIOS се движи 80-85c , а преку една програма CORE TEMP кога играм игра например се качува на 105C и компијутерот се ресетира.Кулерот на процесорт работи како и секогаш.Во биосот fun speed e на FULL..
Ова истото ми се слулуваше и лани,се ресетираш кога играв игри ,испдна дека е поради слаб напон на струјата преку зима.Дали напонот на струјата има некоа врска со температурата на CPU.Немам чепкано нешто overclock пошто не се разбирам.Кога не играм некоја игра температурата е 60C
Многу е тоа. Смени термална паста и исчисти ги кулерите.

Kajgana Shop

На врв Bottom