Театар или филм

• Креатор на темата Креатор на темата cleverguy
  • Време на започнување Време на започнување

Театарска престава или филм ?

• Театар

Гласови: 23 60,5%
  • Филм

Гласови: 15 39,5%

• Вкупно гласачи
    38
По таа претстава имаше уште минимум 10, плус по 3-4 претстави дневно на Ристо Шишков. :D
Често има, само колку сме заинтересирани да се информираме е прашањето.

Premierno? Od tie 10 kolku se povtoruvaa? :) 3-4? Inaku da, golem del e nasa krivica, ama uste pogolem del e marketingot. Po posterive koi se retki jas samo gi gledav da gi vrtat Taa, Mohikanecot.. stalno istite. Risto Siskov e veke drug muabet, I kriv sum, bev samo eden od poveketo denovi. Leto, jebes li ga.

Premierno? Od tie 10 kolku se povtoruvaa? :) 3-4? Inaku da, golem del e nasa krivica, ama uste pogolem del e marketingot. Po posterive koi se retki jas samo gi gledav da gi vrtat Taa, Mohikanecot.. stalno istite. Risto Siskov e veke drug muabet, I kriv sum, bev samo eden od poveketo denovi. Leto, jebes li ga.

Вернисаж
Јованче и Марика
Малиот принц
Таа
Вистинскиот Минхаузен
Зад завеси
Крајот на кралот
Мртвиот дом
Завеса (Партале)
Змеј Горјанин

Сите беа премиерно и плус неколку пати репризирани по „Сексуалните нервози на нашите родители“. :)
Струмица има театар, за разлика од другите градови, не сме мртви во таа сфера. Плакати има постојано и известувања по медиумите, не е оправдување. Плус картата е 100ка за една претстава, (претставите шо се преку Думон се 50 ден.). За да гледаш претстава у Скопје ќе платиш минимум 250 ден.

Вернисаж
Јованче и Марика
Малиот принц
Таа
Вистинскиот Минхаузен
Зад завеси
Крајот на кралот
Мртвиот дом
Завеса (Партале)
Змеј Горјанин

Сите беа премиерно и плус неколку пати репризирани по „Сексуалните нервози на нашите родители“. :)
Струмица има театар, за разлика од другите градови, не сме мртви во таа сфера. Плакати има постојано и известувања по медиумите, не е оправдување. Плус картата е 100ка за една претстава, (претставите шо се преку Думон се 50 ден.). За да гледаш претстава у Скопје ќе платиш минимум 250 ден.

Затоа ми стана чудно, 10 премиерни ПОСЛЕ сексуалните нервози, дека знам после само ги репризираа, јованче и марика беше детска куклена, горјанин е досадна, 4 други имам гледано..
Не се правдам, инаку кога фатив офтопик, ја ретко гледам плакати и обично се репризните, ако има сајт/фб пејџ за програма, сподели. :)

Прилеп малце е замината работата со театарските претстави. Премногу секс, премногу вулгарности, се послаба порака на крај..........вака некаков впечаток имам стекнато. Како да се губи квалитетот, а баш добра традиција имаме со која можи да се пофалиме.
Театар би избрал поради посебниот филинг кој го носи сам со себе.

Затоа ми стана чудно, 10 премиерни ПОСЛЕ сексуалните нервози, дека знам после само ги репризираа, јованче и марика беше детска куклена, горјанин е досадна, 4 други имам гледано..
Не се правдам, инаку кога фатив офтопик, ја ретко гледам плакати и обично се репризните, ако има сајт/фб пејџ за програма, сподели. :)

Ќе примаш event-и редовно. :D
Не сум крива ако те спамираат со нотификации. :P

Во последно време често одам на театарски претстави. Најмногу се воодушевив од „Генетика на кучињата“ на Венко Андоновски, феноменален текст, и од „Кој се плаши од Вирџинија Вулф“ во која посилна карактеристика ми беше глумата на Весна, Сенко, Јелена Јованова и Игор Стојчевски.

Сакам да ја гледам Хамлет:cuc:

^ И јас ја гледав Генетиката на кучињата (y), моментот кога дојде Дејан Лилиќ како братот во преставата ми беше врв....тие што ја гледаа претпоставувам знаат :D. А дефинитивно... добра претстава иако повеќе перферирам комедии :P

Две сосема различни работи со невидена убавина. Едвај чекам да го посетам новиов театар! Го утепаа од зборење!

Искрено, го бирам театарот поради една причина - дел сум од еден. :) Театарот е начин на живот, таму можеш да бидеш она што во вистинскиот живот не си, да се прикажеш во друго светло и да научиш многу интересни работи. Импровизацијата, на пример, доаѓа заедно со вежбањето. А тоа може да биде и корисно, да се снајдеш во секоја ситуација... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom