Со буџетски пари во Скопје ќе се слави независноста на Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата никола-те
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Само незнам кој секој втор во Македонија има роднини Турци и Босанци и има ориентални фаци затоа што е “чисти Илир“, и незнам кој највеќе емигрираше во Турција после втората светска војна и стануваа најголеми Турци таму(y)
јас не познавам лош турчин. је да во секоја група има и кукољ, но не сум ја имал привилегијата да запознам таков. да иронијата биде поголема, човек би помислил дека турците, по основ на верата би требало да се против нас, да не мразат. но глеј чудо, .... не не мразеле, напротив, на наша страна биле. а за вас, ... ух, да знаете само што ви мислат. велат дека не сте муслимани, велат дека сте изрод на муслиманството. и за крај, ...... минатото го оставаат во минатото. не се замараат зошто имало егзодус во 50-тите, не се замараат со малограѓански работи. гледаат напред, сакаат да напредуваат заедно со останатиот дел од светот. сватиле дека не се живее во племенска заедница. пораснале!!! се опаметиле!!! вие КОГА? уште крв треба? не сте вампири колку знам па да ви треба крв.
зи хаил

јас не познавам лош турчин. је да во секоја група има и кукољ, но не сум ја имал привилегијата да запознам таков. да иронијата биде поголема, човек би помислил дека турците, по основ на верата би требало да се против нас, да не мразат. но глеј чудо, .... не не мразеле, напротив, на наша страна биле. а за вас, ... ух, да знаете само што ви мислат. велат дека не сте муслимани, велат дека сте изрод на муслиманството. и за крај, ...... минатото го оставаат во минатото. не се замараат зошто имало егзодус во 50-тите, не се замараат со малограѓански работи. гледаат напред, сакаат да напредуваат заедно со останатиот дел од светот. сватиле дека не се живее во племенска заедница. пораснале!!! се опаметиле!!! вие КОГА? уште крв треба? не сте вампири колку знам па да ви треба крв.
зи хаил

ne poznaesh losh tucin, i ne poznaesh dobar albanec, tipicno za kratokviden endemicen organizam............

ne poznaesh losh tucin, i ne poznaesh dobar albanec, tipicno za kratokviden endemicen organizam............
прееска кажав, имам другар, значи и познавам добар. ама многу, многу малку ве има ....... за жал
а ако сакаш да се вреѓаме по основ на биологија, ..... те молам немој.

зи хаил
Како прво, не сум Потурак, а како второ излезе статистика дека Турците највеќе стапуваат во брак со Албанци така да таа фора дека не ги сакаат ич не ти држи.Иста вера се, заедно шерифуваат, заедно одат во иста џамија, имаат многу меѓусебни роднини и на многу места заедно биле со Албанците.Скоро сите Турци и Босанци од Скопје навиваат за Слога и се со Шверцери.Муслиманско братство знаеш.Потурак до потурак заедно на едно место.

Друго е Турчин кога живее во 95% православна средина, а друг е Турчин кога живее во 70% муслиманска средина.Заборави дека 5 века те газеа тука во Македонија.

Како прво, не сум Потурак, а како второ излезе статистика дека Турците највеќе стапуваат во брак со Албанци така да таа фора дека не ги сакаат ич не ти држи.Иста вера се, заедно шерифуваат, заедно одат во иста џамија, имаат многу меѓусебни роднини и на многу места заедно биле со Албанците.Скоро сите Турци и Босанци од Скопје навиваат за Слога и се со Шверцери.Муслиманско братство знаеш.Потурак до потурак заедно на едно место.

Друго е Турчин кога живее во 95% православна средина, а друг е Турчин кога живее во 70% муслиманска средина.Заборави дека 5 века те газеа тука во Македонија.

кога кажав турчин, мислев на турци во турција.
а овде, .... па и овде знам многу, и ....... супер се. или сум имал среќа да запознам од арните? појма немам, но знам дека се многу поцивилизирани и со отворени погледи према се, .......... ај само за пример, колкав процент од нивните жени се забулени? па и од останатите националности? некако во миничи ми се шетаат по градов.
не дека можеби не си во право, но јас на своја кожа не сум го осетил тоа што ти го кажуваш

кога кажав турчин, мислев на турци во турција.
а овде, .... па и овде знам многу, и ....... супер се. или сум имал среќа да запознам од арните? појма немам, но знам дека се многу поцивилизирани и со отворени погледи према се, .......... ај само за пример, колкав процент од нивните жени се забулени? па и од останатите националности? некако во миничи ми се шетаат по градов.
не дека можеби не си во право, но јас на своја кожа не сум го осетил тоа што ти го кажуваш
Нека почне во Турција да им се населува христијанско и бело население да видиш колку ќе се фини и добри.Не заборавај како поминаа Ерменците со Турците.

Во Турција и ден денес 30% од девојчиња влегуваат малолетни во договорени бракови, а еден куп ги има забулени.Не е како во сериите.

Ако мислиш дека во Скопје нема забулени Турчинки тоа гадно се лажеш.Ги има еден куп и многу повеќе почитуваат вера отколку Шиптарки.

Не се проблем турците, не се проблем торбешите,не се проблем македонските муслимани не се проблем босанците, туку само Албанците се ПРОБЛЕМ, и тука е главниот проблем што мора да се реши..
--- надополнето: 30 ноември 2012 во 00:12 ---
Нека почне во Турција да им се населува христијанско и бело население да видиш колку ќе се фини и добри.Не заборавај како поминаа Ерменците со Турците.

Во Турција и ден денес 30% од девојчиња влегуваат малолетни во договорени бракови, а еден куп ги има забулени.Не е како во сериите.

Ако мислиш дека во Скопје нема забулени Турчинки тоа гадно се лажеш.Ги има еден куп и многу повеќе почитуваат вера отколку Шиптарки.

Албанците СЕ ПРОБЛЕМ, а иначе ние македонците не сме нео-нацисти како златна зора во Грција за да сме против сите етникуми..

Не се проблем турците, не се проблем торбешите,не се проблем македонските муслимани не се проблем босанците, туку само Албанците се ПРОБЛЕМ, и тука е проблемот што мора да се реши..
Во кој свет живеете вие бе?Мислите дека Турците и Босанците се на македонска страна?Нормално е дека тие Турци и Босанци што живеат во 98% македонски средини ќе изиграваат “добри комшии“, ама оди види какви се Турците и Босанците во Чаир и Бутел.

Единствени муслимани во Македонија коишто сеуште колку толку имаат големо почитување, разбирање и пријателство се Македонците муслимани(Торбеши) заради истиот јазик, потекло, традиција, нација .

Јас имав прилика да се запознаам со еден Турчин од Истанбул,човекот знаеше бугарски,беше шеф во кујна на Аеродром Петровец,образован и културен господин со совршени манири и култура и му вршев некоја услуга и непоканет и неиспровоциран си кажа човекот цитирам-Албанците тука се истото ѓубре како Курдите кај нас во Турција,вие имате сериозен проблем,секој вработен на Аеродром е претставник и лице на државата а вас ве претставуваат тие без култура и никакво однесување.Замисли кога доаѓа еден странец каква претстава ќе има за Македонија(алудирајќи на тоа што во времето на ДПА многу Албанци без испопримани на Аеродромот се до концесијата кога ги избркаа над 80 посто од нив,т.е.им платија отпремнина).Па сега планинци размислете нареден пат кога ќе навивате за Галатасарај или Фенербахче:)

• Ми се допаѓа
Reactions: oon
Во кој свет живеете вие бе?Мислите дека Турците и Босанците се на македонска страна?Нормално е дека тие Турци и Босанци што живеат во 98% македонски средини ќе изиграваат “добри комшии“, ама оди види какви се Турците и Босанците во Чаир и Бутел.

Единствени муслимани во Македонија коишто сеуште колку толку имаат големо почитување, разбирање и пријателство се Македонците муслимани(Торбеши) заради истиот јазик, потекло, традиција, нација .

Друже јас не мислам како тебе очигледно е дека немаш турци другари, и сигурно не си биден никогаш во Турција, а иначе се дур не се реши проблемот со Албанците ние само ќе страдаме, а можно е дури и без држава да останеме ако не се освестиме навреме..

e vaka izgleda denesna ALBANIA
--- надополнето: 29 ноември 2012 во 23:21 ---
natalitet-srbija-velika-albanija-plan-mlade-osvajanje-albanci-srbi-1328585176-45062.jpg

Аман бе,сте се заборавиле со бојата.И Прилеп гледам ваш бил:confused:

Море дудук,од 66 246 жители во Прилеп има само 20 шиповци.Во Охрид ве има 5% во Битола има 3%,па дури и во Струга сте 30% помалце од Македонците.Овие податоци се од пописот од 2002 (оној вашиот,кога мистериозно Бранко ве попиша + 120 000).

Абе остајте ги вие Турците од Турција... :)

Тука повеќе проблеми на Македонциве низ градов им прават Турците и Босанците од Чаир и сличните населби отколку Албанците.
Тие Албанци што прават бељи освен за во школо, не искачаат подалеку од Чаир и нивните населби, освен ако не е митинг на партија.
Едино искачање им е за да истепаат некого во нивниот реон Бит пазар/Мавровка/Чаршија/Камени мост.

Јас предлагам Стојанчо Ангелов да биде премиер на ова држава, само така ќе се реши проблемите..(y)

stojance-angelov2-578x272.jpg

Друже јас не мислам како тебе очигледно е дека немаш турци другари, и сигурно не си биден никогаш во Турција, а иначе се дур не се реши проблемот со Албанците ние само ќе страдаме, а можно е дури и без држава да останеме ако не се освестиме навреме..
Последната тепачка во Јосип Броз Тито беше Турци и Албанци спрема Македонци од Аеродром.А, такви ги имаш еден куп.Зошто Турци и Босанци не дојдат да навиваат за Вардар, туку баш за Слога?:)

Зошто ако не Турчинка неможе да најде Турчин маж се мажи за Албанец?Или Босанка исто?Такви ги имаш еден куп.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom