Секти

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.611
Поени од реакции
1.160
Поеќе сум по бас клуч, не виолински. Подобро се вибираат мантрите така... ако ме разбираш чедо божјо.
Умот е твој,одбирај со него,суди ,расудувај...присвојувај,именувај,собирај,разделувај,слушај што ти милува....до времето кога ќе биде обратно.:D
ако ме рзбираш чедо мое.:)

Член од
9 октомври 2009
Мислења
199
Поени од реакции
98
:)
Каква вистинска религија,што збориш.
секоја религија,група,организација или одреден правец на филозофија преставува секта.
Вистината се губи со самото делење,именување и декларирање во општеството како посебна група.

Тоа не произлегло од вистината,тоа го прават луѓето.

Секоја таква група е потикната од еден човек или повеќе и истата се шири со верувањата и филозофијата придобивајќи членови.
Чекај малку, ти сметаш дека и Христијанството и Црквата Христова се од Човек? За тебе Христос е само Човек? Ти аријанец си или мухамеданец?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Немој со твојата поезија, немој :)
Човек, дете, рај зелен, поезија на мртво!
Веднаш гледам дека не е ова од човек :pos:Признај бре дека си секташ и ќе ти се прости пола грев! Ти веруваш и дека има грев. Христијанските секти се такви.

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.611
Поени од реакции
1.160
Чекај малку, ти сметаш дека и Христијанството и Црквата Христова се од Човек? За тебе Христос е само Човек? Ти аријанец си или мухамеданец?
Доволно бев јасен со тоа што напишав.
Исто така напишав дека од човек произлегле разните филозофии и верувања,а оној кој го нарекуваш Христос ,нема напишано ништо,други сведочеле за него и пишувале.
А дали е човек?:cenzura:

Што сум јас?
Прашај се, што си ти,ако знаеш што си тогаш си ревен верник,но ако не знаеш што си,....тогаш други ќе зборат за тебе.:)
--- надополнето: 29 ноември 2012 во 16:11 ---
Немој со твојата поезија, немој :)
Човек, дете, рај зелен, поезија на мртво!
Веднаш гледам дека не е ова од човек :pos:Признај бре дека си секташ и ќе ти се прости пола грев! Ти веруваш и дека има грев. Христијанските секти се такви.
246635_331943643567954_71254706_n.jpg

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
И значи сега се е секти бре :)
alf да не збориш веќе за мене! Не сум јас Христос (на наш јазик, спасител)!
Ќе направиш секта како христијанството, ова според твоите размисли и логика.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Оф леле... алф оди бре прогонувај го Ipsissimus и поправај го и влечи го во својата црква море, кај ме најде мене сега да ми досадуваш? :LOL:
Сега тебе ти е редот не се буни!:D
Мене ме поправи, ми го покажа правиот пат....е сега тоа што мојот има свиоци понекаде, нема врска ќе се снајдеме некако.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Немој, ќе дојде alf да те поправа и да ти укажува на сите твои грешки... Исто како на темата телема.
Многу спасители по форумов... наместо себс си да се оправат и спасуваат тие трчаат ко загари по другите... навистина форумов е светот во мало! :D

Ме чуди само што имаат против сектите луѓето... посебно луѓе кои не се верници на некоја религија!
Може некој да ми го објасни тој феномен?

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.611
Поени од реакции
1.160
И значи сега се е секти бре :)
alf да не збориш веќе за мене! Не сум јас Христос (на наш јазик, спасител)!
Ќе направиш секта како христијанството, ова според твоите размисли и логика.
:facepalm:
Луѓето прават секти и поделби. :tapp:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
:facepalm:
Луѓето прават секти и поделби. :tapp:
Читај бре... не само трчаш да кажеш нешто...
Раздели па владеј. Што мислиш како ќе владеам со тебе ако не те поделам?
Оди робувај ајде кога не сакаш да ја прифатиш љубовта за твој спасител и да ме прифатиш мене како човек. :cautious:

И еве уште еднаш:
Ме чуди само што имаат против сектите луѓето... посебно луѓе кои не се верници на некоја религија!
Може некој да ми го објасни тој феномен?

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.611
Поени од реакции
1.160
Читај бре... не само трчаш да кажеш нешто...
Раздели па владеј. Што мислиш како ќе владеам со тебе ако не те поделам?
Оди робувај ајде кога не сакаш да ја прифатиш љубовта за твој спасител и да ме прифатиш мене како човек. :cautious:
Каубоец,ти не можеш да владееш со својот живот на јаве,за на сон да не збориме,а камоли со нечи друг.:(
Робува оној кој ја штити и брани својата секта,ревен вернику.
Све додека се декларираш дека негде припаѓаш ќе бидеш нечии војник,а богами и роб.:facepalm:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Не се нервирај де... :) Биди љубов, љубовта е закон :love: Не можеш да ме љубиш нели? Штета...

Он-топик:
Ме чуди само што имаат против сектите луѓето... посебно луѓе кои не се верници на некоја религија! Што подразбирате под секти? Подобрено учење од некоја mainstream религија, полошо учење?

Може некој да ми го објасни тој феномен на одбивност кон секти (измени кај постоечките религии)?

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Луѓе што веруваат дека не треба да се женат\мажат дека
нетреба да јадат месо или др храна кој е штетна.
Бог вели ништо не треба да се отфрла ако се прима со благодарност затоа помоли се кога јадеш за храната што ти е дадена со благодарам на Бога.
Космички енергии, вегетаријанства, реики, прана, семоќни енергии или биоенергија се она што со умот мислите дека ќе постигнете се.
Ако немаш љубов и вера во Бога тогаш ништо немаш.
Бог те создаде тој дувна живот во тебе.
Слава на Бога мир и љубов вас кои читате.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Све додека се декларираш дека негде припаѓаш ќе бидеш нечии војник,а богами и роб.:facepalm:
Значи ти си роб на кајгана форумот! Со тоа што си ги прифатил неговите услови (си дал заклетва), Имаш user name - "alf" (си ставил етикета), и постираш (своите мисли ги споделуваш со други), го правиш токму тоа за што критикуваш.
Еднаш ми рече дека мудрите мисли не требало да се споделуваат со останатите, а сепак мавташ со своите ставови и размисли.

Kajgana Shop

На врв Bottom