Поеќе сум по бас клуч, не виолински. Подобро се вибираат мантрите така... ако ме разбираш чедо божјо.
Умот е твој,одбирај со него,суди ,расудувај...присвојувај,именувај,собирај,разделувај,слушај што ти милува....до времето кога ќе биде обратно.Поеќе сум по бас клуч, не виолински. Подобро се вибираат мантрите така... ако ме разбираш чедо божјо.
Чекај малку, ти сметаш дека и Христијанството и Црквата Христова се од Човек? За тебе Христос е само Човек? Ти аријанец си или мухамеданец?
Каква вистинска религија,што збориш.
секоја религија,група,организација или одреден правец на филозофија преставува секта.
Вистината се губи со самото делење,именување и декларирање во општеството како посебна група.
Тоа не произлегло од вистината,тоа го прават луѓето.
Секоја таква група е потикната од еден човек или повеќе и истата се шири со верувањата и филозофијата придобивајќи членови.
Немој со твојата поезија, немој
Доволно бев јасен со тоа што напишав.Чекај малку, ти сметаш дека и Христијанството и Црквата Христова се од Човек? За тебе Христос е само Човек? Ти аријанец си или мухамеданец?
Немој со твојата поезија, немој
Човек, дете, рај зелен, поезија на мртво!
Веднаш гледам дека не е ова од човек Признај бре дека си секташ и ќе ти се прости пола грев! Ти веруваш и дека има грев. Христијанските секти се такви.
Сега тебе ти е редот не се буни!Оф леле... алф оди бре прогонувај го Ipsissimus и поправај го и влечи го во својата црква море, кај ме најде мене сега да ми досадуваш?
Немој, ќе дојде alf да те поправа и да ти укажува на сите твои грешки... Исто како на темата телема.
И значи сега се е секти бре
alf да не збориш веќе за мене! Не сум јас Христос (на наш јазик, спасител)!
Ќе направиш секта како христијанството, ова според твоите размисли и логика.
Читај бре... не само трчаш да кажеш нешто...
Луѓето прават секти и поделби.
Каубоец,ти не можеш да владееш со својот живот на јаве,за на сон да не збориме,а камоли со нечи друг.Читај бре... не само трчаш да кажеш нешто...
Раздели па владеј. Што мислиш како ќе владеам со тебе ако не те поделам?
Оди робувај ајде кога не сакаш да ја прифатиш љубовта за твој спасител и да ме прифатиш мене како човек.
Не се нервирај де... Биди љубов, љубовта е закон Не можеш да ме љубиш нели? Штета...
Значи ти си роб на кајгана форумот! Со тоа што си ги прифатил неговите услови (си дал заклетва), Имаш user name - "alf" (си ставил етикета), и постираш (своите мисли ги споделуваш со други), го правиш токму тоа за што критикуваш.Све додека се декларираш дека негде припаѓаш ќе бидеш нечии војник,а богами и роб.