Однос меѓу партнерите во врска

Член од
27 јули 2012
Мислења
300
Поени од реакции
122
Pretpostavuvam deka na forumov ima iskusni devojki , pa sakam od niv da dobijam odgovor.
So devojka mi ideme 2 godini, jas si ja znam kako flegma, vo bukvalna smisla na zborot, vo posledno vreme pocnuva da mi tripa po doma, pocna da cisti sto nikogas vo zivot ne izmila sadovi, na sekoi 2 minuti me prasuva sto sakam da jadam, pocnala da stanuva vo 8 saat kako penzioner od sabajle i me budi ajde stani 8 saaat e .. WTF ?!?! obleci papuci laden e parketot, pocnuva da me cudi, ne znam sto i e i pocnuva da me vadi od koza, ne spi po bokserici ladno e, obleci pizami//// EJ POLUDEV DOMA! nemozam league of legends na raat da si igram.

Член од
26 ноември 2012
Мислења
78
Поени од реакции
196
Pretpostavuvam deka na forumov ima iskusni devojki , pa sakam od niv da dobijam odgovor.
So devojka mi ideme 2 godini, jas si ja znam kako flegma, vo bukvalna smisla na zborot, vo posledno vreme pocnuva da mi tripa po doma, pocna da cisti sto nikogas vo zivot ne izmila sadovi, na sekoi 2 minuti me prasuva sto sakam da jadam, pocnala da stanuva vo 8 saat kako penzioner od sabajle i me budi ajde stani 8 saaat e .. WTF ?!?! obleci papuci laden e parketot, pocnuva da me cudi, ne znam sto i e i pocnuva da me vadi od koza, ne spi po bokserici ladno e, obleci pizami//// EJ POLUDEV DOMA! nemozam league of legends na raat da si igram.
Во пиемес да не е :icon_lol:
Абе земи напрај муабет со неа, прашај ја што е проблемот и кажи и што ти пречи. Било што може да е, затоа со муабет решете си го ова, не е некој којзнае каков проблем ;)

Член од
27 ноември 2012
Мислења
13
Поени од реакции
5

Абе се е во ред тоа.. знаеме дека тоа нас ни е работа.. Но не да те плашам ама да не се спрема за домаќинка во вистина смисла на зборот хахах ( да не зарекнам пу пу ) Разговарај со неа и прашај зошто почна наеднаш да се понаша баш така! Друго незнам што би можело да биде.. И јас сум во врска 2 години али не планирам да се понашам така... барем не сега :P

Член од
10 август 2008
Мислења
744
Поени од реакции
266
Се спрема за невеста по муабетов :)) Абе пак и ти, позитивна промена е ова според мене, корисна е барем, поарно да чисти отколку да се тегне по дома, не знам зошто го гледаш ова како нешто лошо. Се грижи за тебе плус, не сака да настинеш, цени ја нејзината грижа и љубов. <3

Направи си муабет ти сепак, не знам што ја спопаднало, ама нека оди во насока - осеќам убава промена во твоето однесување, браво речи и', испофали ја и после прашај ја што ја поттикнало, да не бидам параноична, ама можеби се искупува за нешто, или осеќа дека не ја сакаш доволно па ова и' е некој начин да добие approval од тебе, или претерала со статии за домаќинство, или пак конечно сфатила дека жените се за в кујна. :icon_lol:

Член од
27 јули 2012
Мислења
300
Поени од реакции
122
Хах :D ние сме си отворени души , ништо не криеме еден од друг , малку ова со "домаќинкава" искрено ми звучи многу старомодно, зашто не е баш по тој фазон да се плетка околу кујна и таа го знае тоа дека не е многу вешта, незнае 2 јајца на око да испржи , кога сме збореле за свадби такви работи , искрено сме се искинале од смеење двајцата, можам да се замислам со одело на мене и кравата што никогаш не сум облекол ( можам да се замислам :D), сепак рано уште јас би рекол, да би ме прашала дали сакам да се оженам за неа одговорот е НЕ :D Впрочем ке ја прашам што и е xDD haha

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Ова поише ми личи на фалење отколку на жалење :D
Радуј се шо почнала да размишља ко млада невеста, зашо гарант не би оженил флегма која ќе ја мрзи и гзот да го мрдне, а не па да потсреди нешо по дома или да зготви.
Едино би ти одговарала флегма, ако сакаш да живееш во кочина и имаш отпојќе ќеш за да се храните по ресторани.
Така да си имаш проблем со себе, она нема никаков проблем...
Седни и напрај муабет со другари, раскажи им ја твојата "мака" гарант ќе те напраат луд :icon_lol:
Уживај, кулирај и најди некое прстенче чим почнала невестата да се покажуе :pos:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.169
Поени од реакции
25.901
Дали е провинцијалка? Имав еден бивши колега а и не само он, и други што ги знам со провинцијалки знаат да го манифестираат овие симптоми, го прават тоа за да ги жениш сум пишувал за овој феномен. И да е и да не е, не се секирај откога ќе потпишете на матично сето ова ќе и помине. Гледај пред да го направиш тоа да се осигураш дека немаш имот на свое име, се нека гласи на мајка ти, татко ти, брат ти... Ако и после матично она остане ваква што е поневеројатната варијанта тогаш-Честито си добил конвертирана еснаф жена. Е сега ќе ги има симптомите на стариот крој-ќе ти се понаша како негувателка, како мајка, како да си и дете, тоа ќе ти иде на живци, ама подобро него ли модерниве кои нит домаќинлук знаат нити пак те ебаваат 2 посто кој си и шо си, она ако е у брак не значи дека не треба да се ебе со кој стигне. Чувај си ја и пази малава ако се покаже добра, не се пропушта ваква женска. Ме потсети муабетов на една слика од рејџ комикс што скоро ја ставив :pos:

N

Nessa Alcarin

Гостин
Дали е провинцијалка? Имав еден бивши колега а и не само он, и други што ги знам со провинцијалки знаат да го манифестираат овие симптоми, го прават тоа за да ги жениш сум пишувал за овој феномен. И да е и да не е, не се секирај откога ќе потпишете на матично сето ова ќе и помине. Гледај пред да го направиш тоа да се осигураш дека немаш имот на свое име, се нека гласи на мајка ти, татко ти, брат ти... Ако и после матично она остане ваква што е поневеројатната варијанта тогаш-Честито си добил конвертирана еснаф жена. Е сега ќе ги има симптомите на стариот крој-ќе ти се понаша како негувателка, како мајка, како да си и дете, тоа ќе ти иде на живци, ама подобро него ли модерниве кои нит домаќинлук знаат нити пак те ебаваат 2 посто кој си и шо си, она ако е у брак не значи дека не треба да се ебе со кој стигне. Чувај си ја и пази малава ако се покаже добра, не се пропушта ваква женска. Ме потсети муабетов на една слика од рејџ комикс што скоро ја ставив :pos:
Јас се надевам дека ова не ти е едниственото објаснување за однесувањето на девојката. Со други зборови: „Човече, ти ова озбилно???“
Ако некој е од Скопје (или исполнува некој друг критериум за да е непровинцијалка според тебе) и е девојка, не значи дека не е домаќинка поради тоа што го има решено стамбеното прашање. Ако некоја е од провинција, не значи дека ќе се залета по првиот од град, и ќе глуми лудило само да ја омажат и да се „докопа“ до станот.
Ние девојките најчесто знаеме да ја испомешаме границата „девојка“ - „мајка“, па многу пати се однесуваме како мајки кон нашите дечковци. Тоа е на еден начин покажување што ли се можам да направам за него да му биде убаво, се грижам за него и за неговото здравје и несакам ништо лошо да му се случи (како болест, настинка, затупување и т.н.) За разлика од вас машките, ние девојките може да го промениме однесувањето преку ноќ. И да од најголемата флегма може да преминеме во перфектна домаќинка, без да има имотно-скриени агенди.
General Grievous тоа што го прави девојка ти е само да ти покаже дека се грижи за тебе. Но се надевам дека не ја охрабруваш да го продолжи ова однесување. Нема да приметиш кога ти сам ќе престанеш да ја гледаш како девојка и ќе почнеш да ја гледаш како „мајка“. Најдобро е, кога ќе почне така да ти се однесува, да и дадеш на знаење дека тоа не ти се допаѓа. Како прво не си бебе за некој да се грижи за тебе, како второ многу е лошо кога ќе се премине погоре напишаната „граница“ (верувај знам како е)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.510
Поени од реакции
24.291
Јас мислам дека на некоја и стасало време за мажење :cautious:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Абе што ти е на тебе..ако е таква ондак ти паднал к**-от у мед.Ретки се такви на овие времиња..ја кога би нашол таква среќен би бил. 90% од денешниве нејќат крпа да земат да забришат што запрљале а не пак нешто друго. Само прибери ја малце да не ти крека на глава за се и сешто,а тоа што сака да подработува е добра ствар;)

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.169
Поени од реакции
25.901
Јас се надевам дека ова не ти е едниственото објаснување за однесувањето на девојката. Со други зборови: „Човече, ти ова озбилно???“
Ако некој е од Скопје (или исполнува некој друг критериум за да е непровинцијалка според тебе) и е девојка, не значи дека не е домаќинка поради тоа што го има решено стамбеното прашање. Ако некоја е од провинција, не значи дека ќе се залета по првиот од град, и ќе глуми лудило само да ја омажат и да се „докопа“ до станот.
Ние девојките најчесто знаеме да ја испомешаме границата „девојка“ - „мајка“, па многу пати се однесуваме како мајки кон нашите дечковци. Тоа е на еден начин покажување што ли се можам да направам за него да му биде убаво, се грижам за него и за неговото здравје и несакам ништо лошо да му се случи (како болест, настинка, затупување и т.н.) За разлика од вас машките, ние девојките може да го промениме однесувањето преку ноќ. И да од најголемата флегма може да преминеме во перфектна домаќинка, без да има имотно-скриени агенди.
General Grievous тоа што го прави девојка ти е само да ти покаже дека се грижи за тебе. Но се надевам дека не ја охрабруваш да го продолжи ова однесување. Нема да приметиш кога ти сам ќе престанеш да ја гледаш како девојка и ќе почнеш да ја гледаш како „мајка“. Најдобро е, кога ќе почне така да ти се однесува, да и дадеш на знаење дека тоа не ти се допаѓа. Како прво не си бебе за некој да се грижи за тебе, како второ многу е лошо кога ќе се премине погоре напишаната „граница“ (верувај знам како е)

Абе види кога ќе тргнеш на пат некаде први совети се-Пази патот е лош, земи си крема за сончање, апчиња за алергија, има многу џепароши и слично. Се подразбира дека и му посакуваш на лицето убаво да си помине и се тоа, ама прво му ги предочуваш опасностите, а убавините и сам ќе си ги види и без да му кажеш. И во овој случај јас тргнувам од таа појдовна точка. Секако дека еден од можните одговори е и дека девојка му може се трансформира оти си има кажано дај малце да се активирам и осамосталам во животот. Тоа мене ми се чини поневеројатна верзија ама да го тргнеме тоа на страна. Радикални метаморфози секогаш поттикнуваат оправдана сумља. Паметниот потег би било он да ги разреши тие сумљи за да не се заебе, збориме сепак за жени, односно најчестиот метод со кој мажите си го поебуваат сопствениот живот, па дури километри после тоа се коцка, дрога, алкохол, цигари и останато. Знам такви случаеви нарочито со провинцијалки, абе од матично излегоа ли постануваат Круела Де Вил ама инстантно. Може е ова почетен пресинг од нејзина страна за брак, ја притискаат мисли, хормони, гледа многу филмови со бебиња што ти ја знам, па ќе треба он да смири стање. А ако едноставно станала подобра и поорганизирана тогаш нека си ужива, ваљда нема да направи глупа грешка и да иницира големи проблеми поради тоа што девојка му се подомаќинчила, туку ќе знае тоа да го цени и возврати.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.706
Поени од реакции
34.247
Се жалиш шо девојка ти на секој 5 минути те прашува што сакаш да јадеш и ти мие садови...?
Wtf ppl...
Шо ти се деси, одговорот исти ко сите на овие? Детево очигледно едвај средно е, зарем има поента некоја да ја заменува мајка му која веќе ја има?
Будење у осум, чинии миење, ручоци..
Си бара некоја на своја возраст, исти ум, некоја неодговорна, некоја која ќе му го пуши дури гејма лол, меѓуредови кажано..

N

Nessa Alcarin

Гостин
Абе види кога ќе тргнеш на пат некаде први совети се-Пази патот е лош, земи си крема за сончање, апчиња за алергија, има многу џепароши и слично. Се подразбира дека и му посакуваш на лицето убаво да си помине и се тоа, ама прво му ги предочуваш опасностите, а убавините и сам ќе си ги види. И во овој случај јас тргнувам од таа појдовна точка. Секако дека еден од можните одговори е и дека девојка му може се трансформира оти си има кажано дај малце да се активирам и осамосталам во животот. Тоа мене ми се чини поневеројатна верзија ама да го тргнеме тоа на страна. Радикални метаморфози секогаш поттикнуваат оправдана сумља. Паметниот потег би било он да ги разреши тие сумљи за да не се заебе, збориме сепак за жени, односно најчестиот метод со кој мажите си го поебуваат сопствениот живот, па дури километри после тоа се коцка, дрога, алкохол, цигари и останато. Знам такви случаеви нарочито со провинцијалки, абе од матично излегоа ли постануваат Круела Де Вил ама инстантно. Може е ова почетен пресинг од нејзина страна за брак, ја притискаат мисли, хормони, гледа многу филмови со бебиња што ти ја знам, па ќе треба он да смири стање. А ако едноставно станала подобра и поорганизирана тогаш нека си ужива, ваљда нема да направи глупа грешка и да иницира големи проблеми поради тоа што девојка му се подомаќинчила, туку ќе знае тоа да го цени и возврати.
Јас пак не знам ни еден таков случај, со таа разлика што јас сум „провинцијалка“ и сите мои другарки се провинцијалки. Ниедна ама ниедна не заврши, еве на пример со Скопјанец, баш поради ваквите муабети кои самите непровинцијалци си ги измислуваат - Врска само заради „зелен картон“ за престој во Скопје.
Ние жените, ај да не генерализирам, Некои од жените, без разлика на местоположбата каде се родени, откако ќе го добијат тоа што го замислиле (прстен, потпис во матично, бебе, свадба, бундичка...) си го покажуваат вистинското лице. Исто така е и за вас мажите. Откако ќе се осигурате дека имате тапија врз телото, умот, чуствата на жената (таа тапија е Извод на венчани), си ги покажувате вистинските лица (кои се повеќе, зависно кој што хороскопски знак е :) ), мислејќи дека тапијата ќе е доволна за да ја спречи жената да ви набие рогови.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Откако ќе се осигурате дека имате тапија врз телото, умот, чуствата на жената (таа тапија е Извод на венчани), си ги покажувате вистинските лица (кои се повеќе, зависно кој што хороскопски знак е :) ), мислејќи дека тапијата ќе е доволна за да ја спречи жената да ви набие рогови.
Затоа јас си кажувам отворено искрено дури заедно се убаво во ред, ако не бива не бива, ама дури е со мене ако разберам со друг ја заклав како кокошка :icon_lol:. И искреноста во една врска многу се цени :icon_lol:.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Затоа јас си кажувам отворено искрено дури заедно се убаво во ред, ако не бива не бива, ама дури е со мене ако разберам со друг ја заклав како кокошка :icon_lol:. И искреноста во една врска многу се цени :icon_lol:.
Да, тоа зошто, таа е твоја сопственост и имаш право да и го одземеш животот. Дај само просветлиме кога го доби тоа право врз нејзиното тело, кога ја залапа, кога ја изеба или доволен беше само поглед, па исто како кучињата и се измоча на нога за да означиш територија?

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

На врв Bottom