Прв пат идеш за Милано?Во недела одам за Милано, 1 недела на гости , со многу желби да останам таму перманентно
Superveniens? Dolus Superveniens е латински израз, што значи кајганџиите во Италија не можат да ти помогнат претпоставувам ти треба за некое право преведено на италијански значи dolo susseguente, на македонски би требало да е последователна измама, превара, прекршок (правната терминологија на македонски малку ја знам). Се надевам ќе ти помогне оваШто значи Supervenies?
Или поточно Dolus Supervenies?
Воопшто во Италија , да.Прв пат идеш за Милано?
Pazi se od dzepcii vo Milano, pogotovo od tie crncite na plostadot kaj Duomo. Demek da ti stavat alka na raka ke ti go soberat saatot neosetnoВоопшто во Италија , да.
Арно велиш.. додуша сам нема да шетам, со пријателот кој е италијанец , ваљда и он ќе ме советува успат .. фала ти . Инаку најмногу ми е страв на Сан Сиро/Меаца стадионот да не ми дрпнат нешто , ако ме седнат на "зелена маса" ми нема спасPazi se od dzepcii vo Milano, pogotovo od tie crncite na plostadot kaj Duomo. Demek da ti stavat alka na raka ke ti go soberat saatot neosetno
Btw , препорачај некое интересно место што ти оставило впечаток најмногу.. да не е само дуомо,пјаца мјаца.. некој убав парк пример.. или музеј некој ако си посетила,"Museo della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci" јас ова се острам да го посетам.Pazi se od dzepcii vo Milano, pogotovo od tie crncite na plostadot kaj Duomo. Demek da ti stavat alka na raka ke ti go soberat saatot neosetno
Kasno e sea, ama utre imas cel spisokАрно велиш.. додуша сам нема да шетам, со пријателот кој е италијанец , ваљда и он ќе ме советува успат .. фала ти . Инаку најмногу ми е страв на Сан Сиро/Меаца стадионот да не ми дрпнат нешто , ако ме седнат на "зелена маса" ми нема спас
--- надополнето: 28 ноември 2012 во 02:23 ---
Btw , препорачај некое интересно место што ти оставило впечаток најмногу.. да не е само дуомо,пјаца мјаца.. некој убав парк пример.. или музеј некој ако си посетила,"Museo della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci" јас ова се острам да го посетам.
tava so go citam e od napatija ili od tava so imas cueno?Pazi se od dzepcii vo Milano, pogotovo od tie crncite na plostadot kaj Duomo. Demek da ti stavat alka na raka ke ti go soberat saatot neosetno
Абе оди види ја во Милано „Тајната вечера“ во црквата, мислам дека беше во св.Marija...можеби ќе се просветлиш...Арно велиш.. додуша сам нема да шетам, со пријателот кој е италијанец , ваљда и он ќе ме советува успат .. фала ти . Инаку најмногу ми е страв на Сан Сиро/Меаца стадионот да не ми дрпнат нешто , ако ме седнат на "зелена маса" ми нема спас
--- надополнето: 28 ноември 2012 во 02:23 ---
Btw , препорачај некое интересно место што ти оставило впечаток најмногу.. да не е само дуомо,пјаца мјаца.. некој убав парк пример.. или музеј некој ако си посетила,"Museo della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci" јас ова се острам да го посетам.