Барање за ТВ серија на германски јазик

• Креатор на темата Креатор на темата musketarr
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
18 ноември 2008
Мислења
621
Поени од реакции
612
Момци и девојки, би сакал да споделите искуство доколку имате гледано некоја добра германска ТВ серија, или препорачајте некоја, да не речам жанрот не е важен но претпочитам да е комедија, или трилер како и да е....и порничи не доаѓаат во обзир да се разбереме, не дека не се добри германците во тоа, туку ми треба повеќе разговор дека учам германски јазик....

Момци и девојки, би сакал да споделите искуство доколку имате гледано некоја добра германска ТВ серија, или препорачајте некоја, да не речам жанрот не е важен но претпочитам да е комедија, или трилер како и да е....и порничи не доаѓаат во обзир да се разбереме, не дека не се добри германците во тоа, туку ми треба повеќе разговор дека учам германски јазик....
Јас да ти кажам право научив Германски јазик како мал гледајќи Super RTL, RTL 2 на сателитска.
За филмови ако не се лажам Prosieben даваат добри филмови иако морам да признаам подолго време немам гледано филмови на германски, како мал растур правев само од ТВ гледање и слушање научив да го разбирам германскиот јазик.:pos:

Јас да ти кажам право научив Германски јазик како мал гледајќи Super RTL, RTL 2 на сателитска.
За филмови ако не се лажам Prosieben даваат добри филмови иако морам да признаам подолго време немам гледано филмови на германски, како мал растур правев само од ТВ гледање и слушање научив да го разбирам германскиот јазик.:pos:
Знам ти верувам, и јас како мал ги гледав и знаев повекје одошто сега.

Не знам колку го знаеш/разбираш јазикот ама како за почеток, за основни реченици/фрази и онака разговорно добра е серијата Еxtr@ German. Јас ја гледав на јутуб, еве ти ја првата епизода, ги имаш и другите, комедија е и интересна. И јас барам серии на германски ама со разговори на малку повисоко јазично ниво.

Таторт е многу јака серија е екстремни популарна во Германија. Еднаш неделни се дава и мислам оди како нормален филм (90 мин).
Иначе Комесар Рекс и Кобра 11 се така попознати. Имаш и други серии како "Gute Zeiten, schlechte Zeiten" али таа серија е повеќе како сапуница.

Ако сакаш комедија би ти препорачал да гледаш

Јас сум заразен сите епизоди ги изгледав по незнам колку пати.
Башка ги имаш сите епизоди на Youtube ! :)

Знам ти верувам, и јас како мал ги гледав и знаев повекје одошто сега.
Па нормално е тоа ако не го зборуваш или слушаш ќе почнеш да подзабораваш ама не е ништо страшно ако веќе еднаш си го научил јазикот како возење велосипед е можеби ќе треба малце да се потсетиш ама кога ќе седнеш на велосипедот одма се ти се враќа :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom