Со буџетски пари во Скопје ќе се слави независноста на Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата никола-те
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе дали памтите кога во арачиново кога дојдова да ве собираат со школски автобуси, ве товарева како компири. Ти мислиш дека нашата владе не знае да распознава што е разлика помеѓу бранител и терориста?! но вие се викате бранители , вие нема од што да се браните за да се викате бранители, вие не нападнавте, ние ви возвративме, ве срамнивме со земја, само не ве докрејчицме до крај затоа што дојдоа КВОР да ви помогне иначе ке се снемаше сите до еден. Затоа ние не подпаднуваме на провокацции се до оној момент кога физички ке не нападнете, е тогаш ние ке превземеме сила. А ова со знамињава е провокација.

Ај еве да се сложам со тебе дека само албанците не биле регуларни по даноците и другите обврски (не е точно).

Во 2010-та , прометот во мала трговија во Полошкиот регион бил 173 милиони евра.

Со што Полошкиот регион е одма позади Скопскиот регион.

На пример Источниот регион заостанува зад Полог со 40%.

Еве значи , албанците не пријавуваат промет , градат дивоградби итн.
Но статистиките велат дека Полог цело време е позади Скопје.

Но кога иде време за инвестирање , не е Полог на второ место , туку на последно.

Објасни ми ти мене , со што придонело едно македонско село од 900 жители во буџетот на Македонија.
Во тоа село погодувам 300 лица зимаат пензија (што значи се работи за старечка општина) , и од друга страна им се гради пат , спортска сала или фудбалски терен , реновира училиштето , водовод канализација итн.

Дај објасни ми каков данок плаќаат овие пензионери , колку данок треба да плаќаат за да им се изградат овие работи?

Од друга страна имаме албанско село со 4000 жители , каде што нема ниедна инвестиција , иако селото е доста активно , има младо население , и јас ти гарантирам дека тие само со тоа што полнат нафта и зборуваат на телефон , придонесуваат повеќе за буџетот него тие стари македонци кои не мрдаат од село.

И што се виновни албанците што во нивните средини нема фабрики.
И тоа се должи на децениската дискриминација , кога фабрики градеше државата.
За да денеска ти ми речеш , во БДП-то албанците не придонесуваат колку македонците.
Па дај нека ја поправи државата таа намерна грешка и нека отвори фабрики кај албанците , за и тие да придонесат во БДП-то малце повеќе (иако и сега придонесот не е толкав како што ти го прикажуваш).

Овие денови се потврди дека нема кој да го спречи албанското знаме , сега убаво би било да се борат да нема кој да ги спречи парите да се вратат кај албанците , односно борба за економска рамноправност.

Е тек тогаш ќе има да се отворат повише теми , пошто нема веќе тие старечки села да ги јадат парите на албанците.
Во Куманово во ниту еден кафич, продавница, чајџилница, бурекџилница што е во сопственост на Албанци не ти даваат фискална сметка.Во сите албански објекти се пуши внатре, а додека македонските ги утепаа од казни.Инспектор во албански објект не влегол со години.Да не зборувам само дека оценки на ученици се пишуваат од ракав.

Најголеми загуби и неплаќање сметки јавното претпријатие Водовод во Куманово има во албански средини.Планините во Липково ги соголија од сечење, а инспекција никогаш не отишла таму.Струја највеќе се краде во албански средини.Македонските фирми и претпријатија цело време се тресат од инспектори, а кај Албанци не влегле со години.
Сите кафичи во локалитетот Гарнизон се пуши внатре.Сум бил и видел со свои очи.Немој да бламираш.Дали некој од тие објекти е затворен?

Во Струмица, Радовиш, Гевгелија, Кочани, Берово има еден куп печалбари во Италија и Швајцарија.Италија врие од стурмичани.Мислиш дека само вие одите на печалба?Од што се направени тие еден куп нови огромни куќи во Јужна и Централна Македонија?Цело Куманово е во Авганистан и Ирак. а сите од нив тие пари ги трошат во Македонија од храна до облека.Тоа не е случај со Албанците печалбари коишто освен голема куќа што прават во Македонија 90% од парите ги трошат во Западна Европа.

Има и македонски села што немаат асфалт, струја и вода.Не само албански така да не се бламирај и фолирај тука.Сите добро знаеме дека најголем дел од Албанците по селата никогаш не платиле комуналии, а кога инспектор ќе проба да влезе таму цело село се собира да го тепа каурот.Мене не ми е Липково во Швајцарија , па да незнам што се случува таму.

Албанските печалбари освен што прават куќа во Македонија и трошат 3 недели годишно во Македонија со друго ништо не го стимулираат и полнат буџетот на Македонија.

Колку албански фирми и претпријатија се затворија порати непочитување на законот?Нормално е тие да прават поголеми заработки кога никакви даноци не подмируваат и никој не води ред за нив, затоа што ако води ред веднаш следува калаш и борба за права.

Сите знаеме дека сте нација којашто е подложна на криминал, дрога, оружје и проституција , па затоа и се тие големи заработки и “бизниси“.

Во Куманово во ниту еден кафич, продавница, чајџилница, бурекџилница што е во сопственост на Албанци не ти даваат фискална сметка.Во сите албански објекти се пуши внатре, а додека македонските ги утепаа од казни.Инспектор во албански објект не влегол со години.Да не зборувам само дека оценки на ученици се пишуваат од ракав.

Најголеми загуби и неплаќање сметки јавното претпријатие Водовод во Куманово има во албански средини.Планините во Липково ги соголија од сечење, а инспекција никогаш не отишла таму.Струја највеќе се краде во албански средини.Македонските фирми и претпријатија цело време се тресат од инспектори, а кај Албанци не влегле со години.
Сите кафичи во локалитетот Гарнизон се пуши внатре.Сум бил и видел со свои очи.Немој да бламираш.Дали некој од тие објекти е затворен?

Во Струмица, Радовиш, Гевгелија, Кочани, Берово има еден куп печалбари во Италија и Швајцарија.Италија врие од стурмичани.Мислиш дека само вие одите на печалба?Од што се направени тие еден куп нови огромни куќи во Јужна и Централна Македонија?Цело Куманово е во Авганистан и Ирак. а сите од нив тие пари ги трошат во Македонија од храна до облека.Тоа не е случај со Албанците печалбари коишто освен голема куќа што прават во Македонија 90% од парите ги трошат во Западна Европа.

Има и македонски села што немаат асфалт, струја и вода.Не само албански така да не се бламирај и фолирај тука.Сите добро знаеме дека најголем дел од Албанците по селата никогаш не платиле комуналии, а кога инспектор ќе проба да влезе таму цело село се собира да го тепа каурот.Мене не ми е Липково во Швајцарија , па да незнам што се случува таму.

Албанските печалбари освен што прават куќа во Македонија и трошат 3 недели годишно во Македонија со друго ништо не го стимулираат и полнат буџетот на Македонија.

Колку албански фирми и претпријатија се затворија порати непочитување на законот?Нормално е тие да прават поголеми заработки кога никакви даноци не подмируваат и никој не води ред за нив, затоа што ако води ред веднаш следува калаш и борба за права.

Сите знаеме дека сте нација којашто е подложна на криминал, дрога, оружје и проституција , па затоа и се тие големи заработки и “бизниси“.

:facepalm:

Kako na vremeto makedoncite reagiraa......
Gledajte gi prvite 20 minuti.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=hiGI_EWZ9lM#t=370s

Vakvi protesti ni trebaat,da se svesti narodov.Gledajte okolu 10ta minuta kakvi misli se slusaat od mladive,poglednete gi transparentite,a denes site zaslepeni so ebaniot pacifizam i so ebani prava za homoseksualci.

p.s 8:46 na videoto pocnuva шоуто :cool:

Ај еве да се сложам со тебе дека само албанците не биле регуларни по даноците и другите обврски (не е точно).
бла бла бла

Незнам зошто би дискутирала со тебе на оваа тема, не е точно тоа можеш само пред твоите да си збориш не мене. Јас секој ден работам со нив гледам со свои очи, не ми требаш ти да ми кажуваш како работат и колку придонесуваат.
Плаќајте па имајте лице за економска дискриминација, лицемери.

Ако некој зборува воопшто за дискриминација треба да ги прашаме Албанците како ги третираа Македонците во Албанија цели 70 години со менување имиња, презимиња и измисливуање на еден цел нов термин “Албанци православни“, а вусшност станува збор за Македонци, Власи, Срби, Грци, Хрвати, Црногорци и други.Имајте во обзир дека во Албанија има 30-40% православно население..Мала Преспа во Албанија цели 70 години немаше вода, струја, асфалт, фабрика се со цел да се принудат тие Македонци да се иселат од таму и да се населат Албанци.

Но, и покрај тој егзодус што го преживеаја Македонците во Мала Преспа сепак е регион со најголем процент на образовани луѓе со диплома спрема реципроцитет на население и со незабележана стапка на криминал што доволно зборува за разликите помеѓу македонската и албанската нација.Албанија денес признава само македонско малцинство во Мала Пресма, а тоа не живее само таму, туку ги има много во Корча, Елбасан, Тирана.Сите тие таму се претставени како “Албанци православни“.

Ако некој зборува воопшто за дискриминација треба да ги прашаме Албанците како ги третираа Македонците во Албанија цели 70 години со менување имиња, презимиња и измисливуање на еден цел нов термин “Албанци православни“, а вусшност станува збор за Македонци, Власи, Срби, Грци, Хрвати, Црногорци и други.Имајте во обзир дека во Албанија има 30-40% православно население..Мала Преспа во Албанија цели 70 години немаше вода, струја, асфалт, фабрика се со цел да се принудат тие Македонци да се иселат од таму и да се населат Албанци.

Но, и покрај тој егзодус што го преживеаја Македонците во Мала Преспа сепак е регион со најголем процент на образовани луѓе со диплома спрема реципроцитет на население и со незабележана стапка на криминал што доволно зборува за разликите помеѓу македонската и албанската нација.Албанија денес признава само македонско малцинство во Мала Пресма, а тоа не живее само таму, туку ги има много во Корча, Елбасан, Тирана.Сите тие таму се претставени како “Албанци православни“.

Во липковскиот регион во 21 век уште нема вода за пиење..............а има дупло повеќе жители од цела мала преспа............
А што се случи со православнитте албанци во Македонија, чудно, ги снема......

Сите тие големи суми пари што се вртат во Полошкиот регион се се должи на бизниси со дрога и проституција, а не со продавање дрвени столчиња и домати.Не си правете бајрами на мозокот да верувате во нешто што не сте доволно запознаени.

Вчера таа дрога што се фати на Ќафасан вреди 3 милиони евра.А, дали имате претстава колку дрога само не се фаќа на албанските и косовски тајни тунели и премини?Ете од каде толку голем прилив на пари и “бизниси“.Некој Љуљзим со 4то одделение отишол во Швајцарија и станал “бизнисмен“ за 5 години.Ма куров мој(y)

Не е така, ЗДРАВО се вика од македонија до русија, а албанецот не може така до турција.....
Освен религијата ништо немаме заедничко со турците, чеченците или било кој.............
Турски зборови колку што имаме ние имате и вие.
Дури албанците се навеќе муслимани затоа што после распадот на О. И. не наидоа на силен сојузник кој би ни помогнал да се ослободиме од религиската рамка, како што имаа бугарите, грците, хрватите дури и србите.......
Се пробаше во комунистичко време да се прави тоа но не со целосен успех........

Еве има една тема во кајгана за родители нешто беше, посетија и види колку имаат роднини срби, освен ако форумов има само такви.......

Тоа што здраво или пак добра вечер/добраја вечер и.т.н. се вика и тука и во Русија, тоа не не прави по автоматизам Руси ........... значи вака Македонскиот јазик спаѓа во групата на Словенски јазици и затоа има огромен огромен број на слични па и потполно исти зборови ......... сум читал Руски и Украински весници и скоро се разбрав, но дали мене тоа по автоматизам ме прави Русин или Украинец или пак Србин, Хрват, Бугарин и.т.н. бидејќи имаме слични јазици ............... НЕ, јазиците си се јазици(јазични фамилии), а културата, традициите, личното осеќање, идентитетот си се други работи, а па генетиката си е сосема трета работа ............... јас не реков дека Албанците се исто со и Турците и не реков дека зборат на ист/сличен јазик(Албанскиот и Турскиот јазик се тотално различни), реков само дека постои генетска мешавина/микс помеѓу некои Албанци и Турци, има и немешани Албанци да, но има и Албанци мешани со Турци, со Босанци, Торбеши(Мак.Мусл.) и сл. !
И аман веќе со тоа што си запнал дека секој втор/трет Македонец бил мешан со Срби ............ еве да почнам од себеси имам потекло(по баба и дедо) од југо-западна Македонија каде што нема ниту еден Србин, никогаш не ни имало, во целото мое пошироко семејство нема ниту еден Србин, исто така сите што ги познавам цела околина во која живеам, работам, се движам, имам огромен број на познаници од цела Македонија и само неколкумина знам што имаат некаква Српска мешавина ............ е сега ако на форумов се појавиле баш некои такви неможеш врз база на одреден број на форумски членови да ги генерализираш работите !
За религиите па нема да коментирам бидејќи и јас да си признаам не сум религиозен, иако по декларација сум верник(Правосл.-Христ.) !

Во липковскиот регион во 21 век уште нема вода за пиење..............а има дупло повеќе жители од цела мала преспа............
Јас во Куманово не познавам ниту едни Албанци православни така да појма немам што зборуваш.Не познавам ниту еден што имал албанско потекло, а е православен.Срби и Власи да, али Албанци не.

До вчера и 90% од улиците, патиштата во општина Клечовце и Старо Нагоричане беа неасфалтирани и без канализација.Така да твоите муабети паѓаат во вода.

Кои ти се тие Православни Албанци во Македонија ??!!!
Од каде ги ископа сега, првпат слушам за такво нешто, најозбилно ..... :confused:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom