Со буџетски пари во Скопје ќе се слави независноста на Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата никола-те
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Иако на форум читаме незадоволни граѓани заради прославата , надвор се беше и е најнормално , за време на прославата имаше мал број полицајци по улиците , очигледно и македонците се помирија со фактот дека законски е дозволена прославата и немаше некој сериозен обид за инциденти.
И албанците славеа како што личи , без навреди према македонците , без никакви инциденти.
За жал, Албанците, како и обично предизвикаа повеќе инциденти. Инцидентите почнаа од самиот почеток на организирањето и прославата.
Тепани деца, спортисти, закани и палење имот (Одри), како и многу други напади врз имот и лична безбедност на неалбанците и немуслиманите.

Тука (пост #300 и 302#) се само оние кои медиумите мораа да ги објават.

Тогаш иди биди им зет и не замарај тука. ок!!Само што најтрагично е што ти после тие 100 “предобри’ Албанки пак ќе ожениш Македонка јасно ко ден.

И Пол Макартни пееше 20 песни против расизмот, а од 5 жени ниту една не му беше црнкиња наравоучение:cool:
Не бе сине дојди ти со мене да ми одбереш невеста дали ќе биде дебела слаба убава грда макаедонка србинка албанка босанка.
Ај молим те дојди жими се ќе те носам на кафе кај луѓе домаќини,кој што не седат на сунгери на патос не бзди на кисело, не им с забулени жените дома, дури еј замисли и со тебе на маса ќе седне жена и муабет ќе ти направи.
Ако ти не можеш да разграничиш прост и глуп од образуван и паметен тогаш тоа си е твој проблем бе друже,затоа што јас ти тврдам дека ти не си ништо подобар од оние кој се курчат овде и вејат знамиња низ скопје.
Ти за мене си исто шлајм на опшеството колку што се и тие.

Од 2007 се вработени во администрација скоро 30000 македонци а ниту еден пат немаше вести на телевизија или во било каков медиум...........
А ако се работи за рамковни по сто пати се објавува...............
Иначе од 2007 се вработени некаде 11000 албанци, а впрочем треба да се покачи застапеноста на албанците во институциите.......
Да, нека се срамат за лицемерието............

Другар многу субјективно гледаш на работите ...јас искрено од сите албанци што ги познавам сите се вработени во државни институции посебно пак оние што се партиски а не се доволно оквалификувани или па квалитет за таа работа..неможи сега мене да ми го зема местото некој неписмен од Велешта што нема три чисти од животот поради тоа што е албанец..албанците верувај многу повеќе од што треба се запослени и застапени во државниот сектор и администрацијата..па ете и самата бројка ти кажува 11000 од 2007 да не е случајно малце??..премногу е и општо за македонците е преголем тој број а камоли за вас како малцинство..преголеми права ви се дадени и не само што сте на еднакво ниво со нас туку и не почитувате закони и не плаќате казни поради тоа што сте албанци што повеќе пати било случај..па во Струга илјада пати имам бидено секој си пуши каде што сака,си паркира каде сака,..ама нормално албанци сте кој ќе ве гибни кој ќе ви речи нешто..македонец да е мамата ќе му ја расплачат од казни..плус зошто ние македонците да учиме албански??..разбирам за работа ова она ќе се најди ама зошто??..вие сте малцинство вие треба да зборувате македонски бидејќи живеете во оваа држава ..ако сакате албански одете Косово живеете посекако и таа е вашата татковина...пази сега колку нема правда во оваа држава за нас македонците..онај гнасниот министер од Албанска националност пред две години на калето се тепаше како некој нецивилизиран сељак и не само што џандарите не го гибнаа туку владата не го казни воопшто и не го тргна од функција а тоа никаде го нема....плус онај специалецот од ДПА велеше дека ќе ја запалат владата:facepalm:..кој е тој бе да јади лајна онака јавно??кој фактор се тие онака да се понашаат??..знаат дека како парламентарец треба да се понаша културно и пристојно а не како нецивилизиран идиот или дебил..ама то е албанец е му се опростува

Што е најтрагично Албанциве на темава се бунат за тоа колку биле вработени во јавна администрација,а целта во војната им беше сосем друга,премногу ми се иронични дури и смешни кога ќе почнат да се жалат како за нив немало работа и едвај врзувале крај со крај.

ЗАКАНИ ВРЗ МАКЕДОНЦИТЕ ВО ОДРИ НА НАЦИОНАЛНА ОСНОВА

Живеме под постојани притисоци терор и закани, тврди семејството Димитриевски од тетовско Одри, на кое синоќа им изгоре плевната во, како што велат, подметан пожар. Провокациите кон нас се на национална основа директно упатени...

TETOVO_PLEVNA_ODRI.JPG

Остатоци од плевната
Живеме под постојани притисоци терор и закани, тврди семејството Димитриевски од тетовско Одри, на кое синоќа им изгоре плевната во, како што велат, подметан пожар. Провокациите кон нас се на национална основа директно упатени од Претседателот на М.З од Одри и нашиот сосед, кој ни ја запали плевната со единствена цел да се иселиме од ова село. Стојче Димитриевски вели дека стравува за својот и за животот на неговите најблиски. Тие се едни од петте македонски семејства кои живеат на десната страна од село Одри населено со етнички Албанци.
Според Димитриевски притисоците ги трпи веќе неколку години. Десетина пати пријавувал во полиција за сите притисоци што се вршат врз нив, но од тоа нема никаков исход.

Насир Зендели, инаку пријател на Стојче, се обидел да посредува преку мирен пат да се решат проблемите, но наместо тоа наишол на директни закани упатени кон него од соседот на семејството Димитриевски

Освен Димитиревски и останатите семејства, етнички Македонци од ова село , живеат под постојани притисоци и закани од претседателот на МЗ Одри.

Претседателот на Месната заедница од Одри Меџит Фејзули не сакаше да зборува пред камера за ваквите обвинувања ,но тврди дека се неточни. Со Стојче Димитриевски и неговите приврзаници имам лични проблеми, но не станува збор за национална нетрпеливост вели Фејзули. Уверува дека ниту може, ниту пак сака со сила некого да иссели од ова село .

Во селото Одри има 450 семејства претежно од етничка албанска припадност. Македонците кои живеат тука и се соочуваат со проблеми,ја повикуваат Владата да преземе мерки за нивна заштита

Kаде е Груевски да преземе нешто и да се спречи теророт којшто го вршат албанските монголоидни гниди во Македонија?Овој албански терор не се издржува веќе во оваа држава!.

Дали полицијата изврши увид на самото место ?Ги посети ли полицијата овие 2 семејства во село Одри за да слушне од нив за заканите од локалното албанско муслиманско население?Две македонски семејства таму добиваат константно закани, а последно е палењето на плевната за којшто претпоставувам локалната тетовска рамковна полиција нема слух и тоа било надлежност на кавадаречката полиција.

Ме јебе он све редом, и понешто ван реда...

:)
Ај кажи кога ќе идеш накај скопје и тебе да ти удрам една партија, пошто гледам опседнат си со мене.
Може тогаш ќе се смириш малку,ти вака како постар поискусен 49+ иди научи ги децана на правопис остај ме мене да си јадам лајна,ебате демначот ебате.
Сериозен сум ако сакаш ќе те креснам не е проблем па и нек ми извадат муабет дека сум педер ич не ми е гајле

Ај кажи кога ќе идеш накај скопје и тебе да ти удрам едн партија, пошто гледам опседнат си со мене.
Може тогаш ќе се смириш малку.

Ми предлагаш хомосексуална врска, или само необврзувачки секс?

Ми предлагаш хомосексуална врска, или само необврзувачки секс?

Необврзувачки ќе те изебам еднаш не е пробем само пеекини да се опседнуваш со мене физиономијо. Ете ќе ти дозволам да го лижеш колку сакаш без проблем,дури ќе ти дозволам и да го сликаш.

Не бе сине дојди ти со мене да ми одбереш невеста дали ќе биде дебела слаба убава грда макаедонка србинка албанка босанка.
Ај молим те дојди жими се ќе те носам на кафе кај луѓе домаќини,кој што не седат на сунгери на патос не бзди на кисело, не им с забулени жените дома, дури еј замисли и со тебе на маса ќе седне жена и муабет ќе ти направи.
Ако ти не можеш да разграничиш прост и глуп од образуван и паметен тогаш тоа си е твој проблем бе друже,затоа што јас ти тврдам дека ти не си ништо подобар од оние кој се курчат овде и вејат знамиња низ скопје.
Ти за мене си исто шлајм на опшеството колку што се и тие.
Тие нивни образувани им беа најголеми донатори за борбата од ослободување од каурите и Словените.

Баш исто како ти што викаш, а во албански кафичи, кафитерии, чајџилници гледаш само мажи како седат:cool:После 8 сат неможеш жива Албанка да видиш на улица.Најверојатно пијат кафе дома и пречекуваат гости (y)

Необврзувачки ќе те изебам еднаш не е пробем само пекини да се опседнуваш со мене физиономијо.

Ај стави слика да видам како изгледаш, јес да си шармантен вака на зборови, но сепак и изгледот се важи...

Необврзувачки ќе те изебам еднаш не е пробем само пеекини да се опседнуваш со мене физиономијо. Ете ќе ти дозволам да го лижеш колку сакаш без проблем,дури ќе ти дозволам и да го сликаш.
Заеби ти тоа.Македонците од Берово се гадни. Ахмет боље ќе ти го излиже!:D

Ај стави слика да видам како изгледаш, јес да си шармантен вака на зборови, но сепак и изгледот се важи...

Имаш моја слика на темата за машки во гаќи,знаеш кај шо му го мереше колкав му е на николче.

Имаш моја слика на темата за машки во гаќи,знаеш кај шо му го мереше колкав му е на николче.

Ако си ти на таа сликата, со го немаш видено таквото од раните осумдесетти...

Имаш заборавено за што служи...

Ако си ти на таа сликата, со го немаш видено таквото од раните осумдесетти...

Имаш заборавено за што служи...
Ќе дојдеш ќе држиш огледало ќе си го гледам,а и со воодушевување ќе ми го опишуваш и ќе ми кажуваш колку е голем и убав з гледање и јас све ќе ти верувам.:pipi:
Не сериозно човеку имаш некој проблем,сакаш да истакнеш супериорнос се чуствуваш инфериорно што е работава со тебе ?
На 16 годишници нај јак аргумент ти е потенцирање на печатна грешка, 49 годишен да не е способен да измава од земја 16 годишник вербално треба да се срами самиот од себе.
Покажуваш демонстрираш култура и досетливост ?
глумиш нивоу ?
Простата ти е слаба се подмочуваш/не можеш да се помочаш , ти се собираат токсини у мозок што ти е кажи ако можам даа помогнам ќе помогнам ако не, биди демнач ама од дистанца зашто и тоа не знаеш да го правиш како што треба .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom