Формула 1 - сезона 2012

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Шо му фали на Сена? Еве ја мислам дека е подобар и од Шумахер...
Оф леле,муабетот ми беше Фетел никат нема да го стигне Сена :D
Колку сака титули нека освои.
Иначе и јас се слагам дека Сена е е подобар од Шуми ако сум за Ферари.

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Не една ФБ страна со име "F1 Fans Macedonia" напишаа статус "Нов момент-недоумица, по лудата трка денес: Фетел претекнал болид додека биле развиорени жолти знамиња. Расплет?! Чекамееее! :)" - Можна ли е жалба од Ферари, а казна од стјуардите? Во „нормални услови“, ова би значело +25 секунди на постигнувањето, со што Фетел би завршил на 11-тото место. Сепак, се појави слика на која јасно се гледа дека е вклучено зеленото светло, е сега дали е пред претекнувањети или не незнам, мислам дека пред Фетел е Кобајаши.
Martin Brundle (коментаторот на SkySports) на твитер кажа дека било жолто/црвено знаме -> лизгава патека. Така да нема да има никакви казни.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Фетел имал добро спремен болид и затоа ја освоил титулата? - Никој не им ги врза рацете на Ферари да извадат подобар болид од ред бул.
Фетел заслужено си е шампион.
Ова. Ама тоа е, не може Њуи да работи во десет тима;)
Мене како неутралец сеедно ми беше кој ќе освои титула, ама дека Фетел не заслужил да освои мало морген.

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
^^ Тоа зависи од тоа каков тип на возачи сакаш. Сена беше најдобар многу храбар и имаше многу силна конкуренција за разлика од него Шумахер(можеби и Ветел во иднина) ги сруши сете рекорди. Тешко е да ги споредуваш.... Мислам дека и во последната анкета Сена беше пред Шумахер но не за многу.

M

Mario Gómez

Гостин
Фетел има карактер за шампион! Секако и среќа има, ама е добар возач и има јака психа!

Нема му е честита заслужената титула и нека му се множат!

Дајте некое видео од стартот, Вебер ми е сумљив со тоа што го стори, страшно го закочи Фетел и го остај назад на хиени и камикази да се удираат у него.

Само среќата на Фетел е "крива" оти он остана на стазата.

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Член од
2 февруари 2009
Мислења
9
Поени од реакции
1
Многу услуги се направија на тоа патеката бре , спорт ли е ова или панаѓур, а момциве што коментираа на МТВ изгледа се братучеди на фетел,ич не се познаваше дека се негови фанови, за малку ке скокнеа од радост кога победи дотичниот, мислам дека не беше коректно пропуштанјето на фетел од страна на шумахер, само затоа што е германец ,дрн дрн дрн .Како тргнало ич немаше да ми биде чудно и ако батон пред целта се удреше во стуб за да му се раздолжи на алонсо за некој стар долх за овој да биде шампион.Се помалку спорт се повеќе тактика .позз

TwiNNeR

Повеќе читам, помалку пишувам
Член од
1 декември 2009
Мислења
191
Поени од реакции
136
Фетел има карактер за шампион! Секако и среќа има, ама е добар возач и има јака психа!

Нема му е честита заслужената титула и нека му се множат!

Дајте некое видео од стартот, Вебер ми е сумљив со тоа што го стори, страшно го закочи Фетел и го остај назад на хиени и камикази да се удираат у него.

Само среќата на Фетел е "крива" оти он остана на стазата.
Гледав снимка дека сум на Макс ТВ, и како што можам да видам Вебер го затвори Фетел...

Инаку тоа што читам дека Фетел се вадел на среќа и дека не е толку добар возач, како успеа тогаш од последно место кога стартираше трет да заврши, и во последнава трка дојде до последно не по негова вина, и пак се врати доволно напред за да стане шампион?

Титулата заслужено ќе си ја земеше Алонсо, ама беше баксуз во неколку трки. Тоа не значи дека Фетел не ја зема заслужено титулата...

Indigo

баниран/а
Член од
8 септември 2012
Мислења
763
Поени од реакции
414
Шо му фали на Сена? Еве ја мислам дека е подобар и од Шумахер...
Има можни 2 сценарија:
1. Шуми може вода да му носи на Аритон Сена, сака да каже дека Ветел не се споредува со такви легенди.
2. Можно е да си помислил дека правиме муабет за Бруно Сена па затоа..

Првото е пологично.

S

Stivie G

Гостин
алоо се слушаш ли што збориш бе :facepalm::facepalm::facepalm: фетел бил подобар од алонсо,хамилтон,батон ОМГ :tapp: шта реци, коју поруку послати ??
дете ај врати се на гледање пинг понг, згрешил си спортот очигледно. како шо гледам навиваш за фетел, најверојатно си почнал да гледаш формула од пред 2,3 години. така да "keep dreaming"
Ај да избегаме од фактите ако сакаш. Да му ги избришеме 3-те титули, да избришеме шо стана најмлад троен светски шампион, да избрише ме шо тој за 5 години постигна повеќе од Фернандита за 10 години. И те молам не ми реплицирај најдобар болид имал. Тогаш како тој на двапати во последниов месец успева да дојде од последното место до 3место? И тоа сплет на околонсити нели? Или пак сите тимови работат за него, сите така лесно му дозволуваат да ги минува а?
И те молам не ми држи лекции од кога пратам формула бидејки 10 сезони активно пратам.
И за крај поздрав до сите хејтери (y). Уште далеку ќе го гледате на врвот, а што е најтрагично еден ден и за него ќе навивате.
532135_438522292876314_771439349_n.jpg

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ау која трка беше денес... баш ми е криво за Хамилтон, ќе се збогуваше од Мекларен со победа, мада тоа е.
Батон, победи на отварањето и на затварањето на сезоната. Да се надеваме дека ќе има подобра сезона догодина.

Честитки за шпиунот, шо не успеја да ја добие титулата :place: плачете до задутре сега да ве видам.

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.179
Поени од реакции
2.858
Да направиме споредба дека Фетел е подобар од неговиот сонародник Шумахер:

ДО 101 ТРКА:

Фетел до 101 трка: 3 титули
26 победи
46 подиуми
36 пол позиции
15 најбрзи кругови

Сето ова Фетел го има постигнато на 25 години и 154 дена!!!

Шумахер до 101 трка: 2 титули
26 победи
52 подиуми
17 пол позиции
28 најбрзи кругови

Но Шумахер на 25 години и 154 дена имаше:
0 титули
6 победи
21 подиум
2 пол позиции
11 најбрзи кругови

Што сакате повеќе???