Со буџетски пари во Скопје ќе се слави независноста на Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата никола-те
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Опа шипац стајл

Група веела албански знамиња и претепала неколку деца во Ченто

Група од триесетина лица претепале две – три момчиња на последната автобуска станица број 45 на улицата Антон Попов во населба Ченто – објави Прес24. Според информациите од МВР, попладнево околу 16 часот групата веела албански знамиња и без никаква причина ги нападнала и истепала децата кои како што информира полицијата биле од македонска националност. Од МВР најавуваат мерки за расветлување на случајот.
www.libertas.mk/група-веела-албански-знамиња-и-претеп/

Ова се моменти таканаречени кој ќе го јаде ќе го јаде и после пак ќе биде се ОК, затоа ............. ;)

preterano e. alal da vi e kako ste mirni (nemokjni). ova sto se slucuva vo mk ne moze da se slucuva vo niedna drzava a najmalce vo albanija

preterano e. alal da vi e kako ste mirni (nemokjni). ova sto se slucuva vo mk ne moze da se slucuva vo niedna drzava a najmalce vo albanija

Колку моќно звучи ова, пази тастатурата ќе ја стопиш.
Се сомневам дека би имал храброст да му го кажеш ова на некој во лице, љуљзим од тетово...

Заради тоа и го изгуби смисолот за постоење, порано не бев сигурен а сега знам дека ваков народ не заслужува држава, колку и тоа да не ми одговара мене лично.
Се сомневам дека би имал храброст да му го кажеш ова на некој во лице, љуљзим од тетово...
Немај гајле, секој ден детално ни го објаснуваат тоа.

Заради тоа и го изгуби смисолот за постоење, порано не бев сигурен а сега знам дека ваков народ не заслужува држава, колку и тоа да не ми одговара мене лично.
Немај гајле, секој ден детално ни го објаснуваат тоа.

Што ни објаснуваат секој ден? Они палат и тепаат наше, ние за жал сме приморани да девалвираме од луѓе во мајмуни како би го израмниле еволутивниот јаз со албанците и им маваме реторзија. Со таков нецивилизиран чопор друг начин и нема. За жал имаат со Устав загарантирано право за тоа што го прават деновиве со славењето. Права кои ги стекнаа и покрај тоа што вееа бели знамиња во арачиново и напаѓаа само во заседи, затоа што се живи дунди...

Одамна ја поминавме фазата мајмун, сега накај глувци затеравме, последна фаза бубашваби ќе биде изгледа кога систематски ќе ни ебаваат матер.

Која црна реторзија бре? 90 % од Македонците се у овој филм

529585_398494500209010_146502029_n.jpg

А премиерот ни е примабалерина и тоа е случај кој бара психијатриско посматрање..

samo bev realen, komentirav bez emocii. ovie zborovi sekoj den se vrtat megju albancite samo na vas ne vi kazuvaat. so e preterano e. So ova ne ve opravdam deka vie ne preteruvate

samo bev realen, komentirav bez emocii. ovie zborovi sekoj den se vrtat megju albancite samo na vas ne vi kazuvaat. so e preterano e. So ova ne ve opravdam deka vie ne preteruvate

Сега ми ги отвори очите. Пред ова да ми го кажеш не бев свесен дека имате права поголеми од македонците.
Него кажи ми, пошто самиот тврдиш дека уживате толку големи права, ЗОШТО се буните? Зошто го палите знамето на државата која ви ги даде тие права??
Последната реченица не ја коментирам затоа што е контрадикторна на првата али уживај, секој со својот капацитет;)

Одамна ја поминавме фазата мајмун, сега накај глувци затеравме, последна фаза бубашваби ќе биде изгледа кога систематски ќе ни ебаваат матер.

Која црна реторзија бре? 90 % од Македонците се у овој филм

529585_398494500209010_146502029_n.jpg

А премиерот ни е примабалерина и тоа е случај кој бара психијатриско посматрање..

Од пичка народ држава не бидува

Сега ми ги отвори очите. Пред ова да ми го кажеш не бев свесен дека имате права поголеми од македонците.
Него кажи ми, пошто самиот тврдиш дека уживате толку големи права, ЗОШТО се буните? Зошто го палите знамето на државата која ви ги даде тие права??
Последната реченица не ја коментирам затоа што е контрадикторна на првата али уживај, секој со својот капацитет;)
vie nikako da svatite deka i nie sme gragjani na ovaa drzava i tie prava gi zasluzuvame sakate vie ili ne. nemame nikakvi pravi poveke od vas. toa sto se bunime e od priroda na covekot koj nikogas ne e zadovolen.
palenjeto na znamete e niska kultura na dvete nacii. Koj pocnal prv da provocira ne znam?! - no provocii ima i od vasa strana. se sekjavate li lani koga igravte kosarka i rakomet? premioerot bese prisuten a se vikase gasna komora za Albancite-ovaa ne e provokacia i ovo go vikaat samo genialcite? se sekavate na natprevarot na mk so spanija? tolku omraza kon albancite

vie nikako da svatite deka i nie sme gragjani na ovaa drzava i tie prava gi zasluzuvame sakate vie ili ne. nemame nikakvi pravi poveke od vas. toa sto se bunime e od priroda na covekot koj nikogas ne e zadovolen.
palenjeto na znamete e niska kultura na dvete nacii. Koj pocnal prv da provocira ne znam?! - no provocii ima i od vasa strana. se sekjavate li lani koga igravte kosarka i rakomet? premioerot bese prisuten a se vikase gasna komora za Albancite-ovaa ne e provokacia i ovo go vikaat samo genialcite? se sekavate na natprevarot na mk so spanija? tolku omraza kon albancite

Никој не негира дека и вие сте граѓани на Македонија. Немате повеќе права од нас? Со одредбите од рамковниот договор се дискриминира мнозинството за сметка на малцинствата. Вас ве вработуваат секаде само поради фактот што сте албанци без разлика на тоа дали сте квалификувани или не... Какви права имаат македонците во Албанија? Треба ли ние да издејствуваме ''рамковен договор'' за македонците во Албанија?
Вие почнавте војна и завивте во црно многу македонски семејства. Права можевте да добиете и по мирен пат.

Никој не негира дека и вие сте граѓани на Македонија. Немате повеќе права од нас? Со одредбите од рамковниот договор се дискриминира мнозинството за сметка на малцинствата. Вас ве вработуваат секаде само поради фактот што сте албанци без разлика на тоа дали сте квалификувани или не... Какви права имаат македонците во Албанија? Треба ли ние да издејствуваме ''рамковен договор'' за македонците во Албанија?
Вие почнавте војна и завивте во црно многу македонски семејства. Права можевте да добиете и по мирен пат.
vistina e deka poslednove 6-8 godini se vraboteni golem broj albanci no znaete zosto? ne deka porano nemalo kvalifikuvani no ne gi primija, primija samo makedonci-diskriminacija. Pravata se trudivme da gi dobieme vo miren pat no ne ni gi dadovte (vrabotile samo makedonci, drug primer ti e pastavuvanjeto na albanskoto zname vo Gostivar). Neli trebase 2001 za da se vee albanskoto zname? trebase 2001 da se vrabotat albancite. Licno mislam deka makedoncite vo albanija treba da dobivaat poveke prava-istite i tie sto gi imaat srbitei i turcite vo mk no izgleda i tie ne mozaat po miren pat da gi dobivaat

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom