Зошто Бесими е против регрути во АРМ?

• Креатор на темата Креатор на темата darel
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 април 2012
Мислења
165
Поени од реакции
84
Sakam da ja otvoram ovaa tema za da diskutirame sto mu e na ovoj covek i koja mu e vistinskata namera sto e protiv regrutin vo ARM. Jas mislam desa saka da ja oslabe odbrambenata sposobnos na drzavava sto e mozno poveke za da si sprovedat [ uckite] nivna politika i cel za da ja snema drzavava.

Нема потреба да ја слабее одбрамбената способност на државата , бидејќи ја немаме . И не е против регрути, примаат нови регрути, ама само рамковни ...

Не знам што му е поентата ама Македонија повеќе вложува во МВР него во АРМ од проста причина што првите одбрамбени линии на државава се припадници на АРМ (Тигри и ЕБР). Значи, немање регрути не ја ослабува Македонија.

Не знам што му е поентата ама Македонија повеќе вложува во МВР него во АРМ од проста причина што првите одбрамбени линии на државава се припадници на АРМ (Тигри и ЕБР). Значи, немање регрути не ја ослабува Македонија. Ne se soglasuvam vo slucaj na voena sostojba ingerenciite preminuvaat vo race na vrxovna komanda toa znaci po avtomatizam od MVR na ARM a ako armijata nema dovolen broj ziva sila sme go NAEBALE.
--- надополнето: 24 ноември 2012 во 12:59 ---
Нема потреба да ја слабее одбрамбената способност на државата , бидејќи ја немаме . И не е против регрути, примаат нови регрути, ама само рамковни ...
И морето да е мастило а небото хартија, нема да можам да ја опишам целата гомнарија .
Pa toa tie makedonska raboea se po ramkoven

Не знам што му е поентата ама Македонија повеќе вложува во МВР него во АРМ од проста причина што првите одбрамбени линии на државава се припадници на АРМ (Тигри и ЕБР). Значи, немање регрути не ја ослабува Македонија.

Каде бе Тигри и Ебр во Арм ги ставаш, па уште и во први одбрамбени лини, чекај дете машко не оди тоа така.

Sakam da ja otvoram ovaa tema za da diskutirame sto mu e na ovoj covek i koja mu e vistinskata namera sto e protiv regrutin vo ARM. Jas mislam desa saka da ja oslabe odbrambenata sposobnos na drzavava sto e mozno poveke za da si sprovedat [ uckite] nivna politika i cel za da ja snema drzavava.
Откри Америка:) Абе утре да има воен конфликт рамковните војници и полицијалци првин ќе ги убијат своите колеги Македонци. Е после ќе биде весело тие што треба да те бранат(Арм и Мвр) ќе пукаат по тебе и ќе те убијат , зашто нормлано си Македонец.
Инаку чинот каде што Министер за одбрана положи цвеќе на Борци на учк. Има длабока порака ама кај некако слабо читаат меѓу редови.

Како прво Тигри и ЕБР не се единици на АРМ туку на МВР значи има разлика. Друго, немање регрути ја слабее одбраната и армијата на една држава. Тоа значи дека се намалува интересот на населението да служи во армијата и се намалува бројот на армијата од година во година се повеќе. Ќе дојде ден кога во АРМ ќе служат само рамковни на кои не им е местото во АРМ бидејќи пред 10 години истите тие или нивните татковци пукаа на Армијата и на Полицијата. Да служат рамковните во АРМ и МВР ама да ги штитат интересите на сите граѓани и територијалниот интегритет и суверенитет на Македонија не верувам дека на некого ќе му пречи, ама проблемот е што они имаат друг интерес кој во скоро време ќе излезе на виделина.

Каде бе Тигри и Ебр во Арм ги ставаш, па уште и во први одбрамбени лини, чекај дете машко не оди тоа така.

Грешка бе, сеа не можам да поправам на МВР мислев.
--- надополнето: 24 ноември 2012 во 13:09 ---
Како прво Тигри и ЕБР не се единици на АРМ туку на МВР значи има разлика. Друго, немање регрути ја слабее одбраната и армијата на една држава. Тоа значи дека се намалува интересот на населението да служи во армијата и се намалува бројот на армијата од година во година се повеќе. Ќе дојде ден кога во АРМ ќе служат само рамковни на кои не им е местото во АРМ бидејќи пред 10 години истите тие или нивните татковци пукаа на Армијата и на Полицијата. Да служат рамковните во АРМ и МВР ама да ги штитат интересите на сите граѓани и територијалниот интегритет и суверенитет на Македонија не верувам дека на некого ќе му пречи, ама проблемот е што они имаат друг интерес кој во скоро време ќе излезе на виделина.

Знам знам, грешно ги искомбинирав...искоментирав погоре. Сеа ќе добивам реплики за тоа. Како и да е, поентата ми беше дека 90% од случаевите се поврзани со тероризам во најново време а тоа го решаваат Тигрите а.к.а антитерористичка единица. Затоа и не се обрнува внимание многу на АРМ, што не велам дека е добро.

П.С. Буџетот на РМ за 2013 е скоро 50% повеќе за МВР него за АРМ. Не сум во партија и информацијава не ми е од таму. (да не дојде до забуна и клеветење, што најчесто се случува на форумов.)

Не знам што му е поентата ама Македонија повеќе вложува во МВР него во АРМ од проста причина што првите одбрамбени линии на државава се припадници на АРМ (Тигри и ЕБР). Значи, немање регрути не ја ослабува Македонија. Ne se soglasuvam vo slucaj na voena sostojba ingerenciite preminuvaat vo race na vrxovna komanda toa znaci po avtomatizam od MVR na ARM a ako armijata nema dovolen broj ziva sila sme go NAEBALE.
--- надополнето: 24 ноември 2012 во 12:59 ---

И морето да е мастило а небото хартија, нема да можам да ја опишам целата гомнарија .
Pa toa tie makedonska raboea se po ramkoven
ако мислиш некого да цитираш оди на тоа каде пише Одговори,иначе ова ти што го пишуваш не се знае ни почетокот ни крајот;)

Грешка бе, сеа не можам да поправам на МВР мислев.
--- надополнето: 24 ноември 2012 во 13:09 ---

Знам знам, грешно ги искомбинирав...искоментирав погоре. Сеа ќе добивам реплики за тоа. Како и да е, поентата ми беше дека 90% од случаевите се поврзани со тероризам во најново време а тоа го решаваат Тигрите а.к.а антитерористичка единица. Затоа и не се обрнува внимание многу на АРМ, што не велам дека е добро.

П.С. Буџетот на РМ за 2013 е скоро 50% повеќе за МВР него за АРМ. Не сум во партија и информацијава не ми е од таму. (да не дојде до забуна и клеветење, што најчесто се случува на форумов.)

Точно дека повеќе е тероризам и го решаваат анти-терористички единици. Ама анти-терористички единици има и полиски има и воени, а воените се речиси секогаш подобри од полиските бидејќи се спремни за анти-тероризам во секакви средини, додека полициските се само за урбани средини. Друго, армиските се подобро опремени и имаат подобро вооружување и подршка, има подобри извиднички информации пред да се изврши некоја акција и во денешно време е речиси невозможно да пуштиш армиска анти-терористичка единица во акција доколку претходно не ти се познати точните детали за акцијата и немаш информации од небо, земја и вода. Значи се следи и снима се па после се решава дали да се стапи во акција.

Токму заради тоа се намалува буџетот на АРМ а се зголемува на МВР, полициска држава сме станати и армијата никој не ја става на к*р, а ќе дојде време повторно ќе ни треба армија но тогаш ќе ја немаме, или сите припадници во нејзе ќе бидат рамковни. Армија на Република Македонија со Албански војници....WoW...

И јас сум против регрути па шо.

Коа ќе не натртат у ќош,и коа ќе ни ги снема куќите у село кај што идеме на одмор кај што растеле и живееле нашите прапрапрапрапра дедовци и баби,коа нема да можеш на раат да седиш на форум кајгана зошто официјален јазик станал албански и нема да разбираш,коа пред врата ќе ти шетаат учк и у маало ќе ти се вее албанско знаме,и коа ќе гледаш како ќерка ти ја ебат рамковни и детето ти го бодат рамковни(што тоа и денес е така)..не знам што да кажам више..тогаш ли ќе се освести народов ама тогаш отидеее возот.......што ли треба да се деси ја не знам..ги утепаа децана..секој ден палат знамиња кршат цркви бодат некој само зашо е македонец....не знам ств максимално сакам да се иселам од држава...пробав да сменам нешто сам на крај заврши со исмевање од страна на моите драги сограѓани македонци....затоа после зашто се селат младиве..а и да се крене народ ќе завршиме ко србите.ние сме само ситна капка у океан и си праат со нас што сакаат т.е. како им одговара на НЕКОИ...:tapp:

Не знам зошто и ние не почнеме како номадиве да си товараме по дома едно скромно арсенал4е 2-3 калаши, анти тенковски гранати и сл. по дома, онака ќе ни се најде за црни денови.

Незнам зошто би бил против кога тој ги бира. :cautious:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom