Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    619
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Познати личности се, тоа им е работа покрај другото т.е. маркетинг.
Сепак, далеку од тоа дека никој не сака да слушне што зборуваат ;)

Не се сеќавам на името на хрватската пратеничка, која излезе со кутија на сред собраниска седница да собира прилози за отворање на азил... пред некоја година беше, може некој ќе ме потсети на нејзиното име.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ајде вака:

Шарлиз Терон - посвоено 8 кучиња до сега, еден од најзначајните активисти на ПЕТА, огромен борец против продажбата на кучиња.

Орландо Блум - посвоено куче од Африка.

Џорџ Клуни - посвоено куче од шинтерница.

Камила Паркер Боул (жена му на Принц Чарлс) посвоено куче, активист во организација за права на животните.

Рајан Рејнолдс, Сандра Булок, Џенифер Анистон, Дру Баримор, Елен ДиЏенерс, Алиша Кис, Кејт Винслет, Бриџит Бардо, Пинк, Робин Вилијамс, Викторија Бекам, Анџелина Џоли, Памела Андерсон, Бред Пит, Ким Бесинџер, Моби, Рене Русо.... се само дел од влијателните луѓе за кои ти сметаш дека зборуваат глупости и никој не сака да ги слуша. Башка, ептен се поврзани со уличните кучиња.
Од каде знаеш дека тие си зборат со кучињата?

Ми мешаш ептен поими, фокусирај се на едно нешто. Па кај ги најде актерите, луѓето со највеќе каприци, како пример. : ))))))))
--- надополнето: 22 ноември 2012 во 08:27 ---
Сепак, далеку од тоа дека никој не сака да слушне што зборуваат ;)
--- надополнето: 22 ноември 2012 во 03:00 ---
Не се сеќавам на името на хрватската пратеничка, која излезе со кутија на сред собраниска седница да собира прилози за отворање на азил.... пред некоја година беше, може некој ќе ме потсети на нејзиното име.
Што има врска со темава, пак те прашувам?

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Што има врска со темава, пак те прашувам?
Има, дека насекаде во светот се залагаат политичари, славни луѓе за спас на животните, само кај нас и во Романија (и слични земји на таквите) друга песна се пее. Дурмиторе...крај нема, а во овој случај нит почеток :)
Темата е започнета на 26 јуни 2009, се има нешто променето? Не. Кучињата и понатаму лаат, а караванот си врви...
Таква ни е политиката, си знаат они, пример зошто се поставуват толку споменици? За да имаат каде да мочаат кучињата скитници, абе политика е тоа не е шала.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Мац, во суштина Наташа ти го кажа тоа што и јас сакав да го кажам.
Да не ја повторувам.
Има многу врска. Секој сопственик на животно кое го чува како миленик, зборува со истиот, освен ако човекот не е глувонем или нема некое друго пореметување.
Која е смислата да зборуваш на тукушто родено дете? Врска нема што му зборуваш, нит па може да ти одговори. Ама сепак му зборуваш.

И да, сите овие луѓе, се луѓе кои и те како се слушани. А ти рече дека само луѓето кои никој не сака да ги слушне, зборуваат со животните.

Да тргнеме само од децата, тие најмногу од сите зборуваат со своите миленици. Или ти мислиш, дека децата никој не сака да ги слушне?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Мац, во суштина Наташа ти го кажа тоа што и јас сакав да го кажам.
Да не ја повторувам.
Има многу врска. Секој сопственик на животно кое го чува како миленик, зборува со истиот, освен ако човекот не е глувонем или нема некое друго пореметување.
Која е смислата да зборуваш на тукушто родено дете? Врска нема што му зборуваш, нит па може да ти одговори. Ама сепак му зборуваш.

И да, сите овие луѓе, се луѓе кои и те како се слушани. А ти рече дека само луѓето кои никој не сака да ги слушне, зборуваат со животните.

Да тргнеме само од децата, тие најмногу од сите зборуваат со своите миленици. Или ти мислиш, дека децата никој не сака да ги слушне?
Среќа дојде некој што знае што збори и има некоја поента на темава. Ти пак ми збориш неповрзани работи, па дискусијата со тебе завршува овде.

Иначе Наташа Радио Милева Мара, се сложувам дека треба некој да работи на средување на ситуацијава со кучињата бездомници, јас тоа го зборам уште од почетокот на темава. Не дај боже, веќе имаше настрадани во последната година, мене лично ме бркала кучка зашто несакајќи се приближив до местото каде што и беа родените кученца...ќе има пак инциденти.

Ако веќе не се решава на правилниот начин, тогаш сум да се дозволи успивање на истите. Си има организации за кучињава, нека мрднат со малиот прст и нека понудат тие конкретно решение. Ви кажувам дека по првиот поголем инцидент, кучињава ќе бидат запалени како пред Олимпијадата, едноставно таков народ сме. Мора да се мисли на реалноста во која живееме, ако веќе политичарите не се занимаваат со ништо, нека ги тргне некој друг од улица на правилен начин.

Ако нема таков, тогаш нека се иде на успивање пред да се предизвикаат несакани инциденти.

• Ми се допаѓа
Reactions: VLJ
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Tи можеш до задутре да ме игнорираш, а поврзаноста е и те каква.
Тоа што тебе не ти одат во прилог фактите, не значи и дека ги нема.
Или, ако не одговараат фактите на теоријата, ќе ги менуваме фактите, а не теоријата.

Да беше барем малце информиран, ќе знаеше што прават невладините организации за тргање на кучињата од улица. Ама не знаеш, зошто не те интересира.

Што правиме со хрватската пратеничка, или и неа нема кој да ја слуша?
Со пари од Собранието, од донации на пратениците, се изгради тогаш цел азил.

Ама битно, оние кои зборуваат на милениците, се лудаци кои никој не сака да ги слушне.
Оваа теорија кажи си ја тука и трај си, срамота е.

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Секогаш се оди по линијата на помал отпор...а дали тоа е во ред или не е, најмалку е битно. Она што е битно дека власта не се замара и мисли дека го решила проблемот. Џабе ти се сите организации на светот ако не добиеш поддршка од горните во оваа државичка...така да, за жал ни останува само да си кукаме и зборуваме на форум..не само за ова, и за многу други работи...

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ама битно, оние кои зборуваат на милениците, се лудаци кои никој не сака да ги слушне.
Оваа теорија кажи си ја тука и трај си, срамота е.
Не знам како да ти се обратам веќе, со содржајни постови не сфаќаш. Ај вака:

АМАН ЖЕНО, до Америка и назад беше, кажи ми што има врска тоа што зборел некој/или не зборел со кучиња со темава?

Што кажуваат тие и како е битно дали некој збори со кучиња или не за проблемот?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Не знам како да ти се обратам веќе, со содржајни постови не сфаќаш. Ај вака:

АМАН ЖЕНО, до Америка и назад беше, кажи ми што има врска тоа што зборел некој/или не зборел со кучиња со темава?

Што кажуваат тие и како е битно дали некој збори со кучиња или не за проблемот?
А каква врска има зборувањето на бездомната девојка со кучињата, со целта на мојот пост?
Или ти избега поентата, а?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
А каква врска има зборувањето на бездомната девојка со кучињата, со целта на мојот пост?
Или ти избега поентата, а?
Поентата ти беше офтопик, сама си кажа дека е офтопик линкот и јас 4 поста пробувам да ти кажам дека си офтопик.

Освен ти, никој друг не се замара со твојата поента, бидејќи темата се вика Кучиња-скитници, а не "Анализа на врската помеѓу кучињата скитници и луѓето скитници".

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Поентата ти беше офтопик, сама си кажа дека е офтопик линкот и јас 4 поста пробувам да ти кажам дека си офтопик.

Освен ти, никој друг не се замара со твојата поента, бидејќи темата се вика Кучиња-скитници, а не "Анализа на врската помеѓу кучињата скитници и луѓето скитници".
Ти не тренираш, глуп си.
Поентата беше сосема јасна. Оние кои најмалку имаат, највеќе придонесуваат за решавање на проблемот.
Линкот беше сосема во ред, ама ти имаш проблеми, и тоа многу поголеми него лаење на форум.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ти не тренираш, глуп си.
Поентата беше сосема јасна. Оние кои најмалку имаат, највеќе придонесуваат за решавање на проблемот.
Линкот беше сосема во ред, ама ти имаш проблеми, и тоа многу поголеми него лаење на форум.

Се гледа зашто сакаш кучиња Пумо. Али ај, да бев куче пак ќе те сакав.
Пошто на кучето и да му речеш дека е глупо нема да сфати и ќе трчка по тебе.

Сега дискутираш на форум, со луѓе, со правила. За вакви изјави се добива бан на неколку дена. Ако не можеш да си ги држиш живците in check, подобро не дискутирај со луѓе кои те нервираат. За твое добро, не за доброто на кучињата.

П.с. еве ти линк кој е за темава

http://www.vecer.com.mk/?ItemID=9D5C82E233862648BD69F335F6317493

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Среќа дојде некој што знае што збори и има некоја поента на темава. Ти пак ми збориш неповрзани работи, па дискусијата со тебе завршува овде.

Иначе Наташа Радио Милева Мара, се сложувам дека треба некој да работи на средување на ситуацијава со кучињата бездомници, јас тоа го зборам уште од почетокот на темава. Не дај боже, веќе имаше настрадани во последната година, мене лично ме бркала кучка зашто несакајќи се приближив до местото каде што и беа родените кученца...ќе има пак инциденти.

Ако веќе не се решава на правилниот начин, тогаш сум да се дозволи успивање на истите. Си има организации за кучињава, нека мрднат со малиот прст и нека понудат тие конкретно решение. Ви кажувам дека по првиот поголем инцидент, кучињава ќе бидат запалени како пред Олимпијадата, едноставно таков народ сме. Мора да се мисли на реалноста во која живееме, ако веќе политичарите не се занимаваат со ништо, нека ги тргне некој друг од улица на правилен начин.

Ако нема таков, тогаш нека се иде на успивање пред да се предизвикаат несакани инциденти.
Темата е така поставена ко да те прашуваат „од што сакаш да заболиш од рак или сида„. Затоа и немам гласано.
Но, така се поставува и државата баш како е поставена и темата. Не се бара некое похумано решение, туку одма удри секирата.
За тие три години да се реагира како треба до сега ќе беа 50% намалени бездомните кучиња. Ама како и обично се работи нелогично и без организација, се ловат 20 кучиња во месец (колку да речат ловиме), додека во другата улица за месец дена се раѓаат нови 30 мали... И така се се врти во некој круг од кој никој нема полза, нит народот нит кучињата. Не се кастрираат (скапо било :cautious:) не се отвараат нови азили за кучиња (жими мајка еден Вардариште е, и тој има најдолен услов), наместо изнемоштени кучиња се ловат здрави, по можност расни кучиња да си праат бизнис. Абе чист криминал!
Така ни за 50 години нема да се исчистат!
И да, не само очекувајте од здруженијата за заштита да направат нешто, тоа е на целокупна Македонија проблем, не само на политичарите и здруженијата.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Се гледа зашто сакаш кучиња Пумо. Али ај, да бев куче пак ќе те сакав.
Пошто на кучето и да му речеш дека е глупо нема да сфати и ќе трчка по тебе.

Сега дискутираш на форум, со луѓе, со правила. За вакви изјави се добива бан на неколку дена. Ако не можеш да си ги држиш живците in check, подобро не дискутирај со луѓе кои те нервираат. За твое добро, не за доброто на кучињата.

П.с. еве ти линк кој е за темава

http://www.vecer.com.mk/?ItemID=9D5C82E233862648BD69F335F6317493
Ако треба да добијам бан, ќе го добијам од тој што има привилегии да ми го даде. Не се секирај, тебе никој не те прашува за мислење.

Твоите проценки за психичката стабилност на оние кои зборувале со кучињата, се базирани на што? На така ти текна? Од кога си ти компетентен да зборуваш кој е луд, а кој не е?

И да, децата не се криви. Ама крив си ти и сите останати кои мижите пред проблемот.

Дали Вардариште ти го реши проблемот со масакрот што го врши? Ајде де, кажи дали ти е поарно? Нема ли скитници? Сеуште ли сопственици фрлаат кучиња по улица? Дојде до некакво решение?

Убаво ти е кога ти перат ТВОИ пари?

Kajgana Shop

На врв Bottom