Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Запнале сте како пијан за плот со тој Спидтест... Еден куп фактори има за брзината на интернетот, што многу пати е кажано во темата
se razbiram, ama preku cel den (normalen den od 15h-02h) koga sum doma i sakam da sedam na net jas imam brzina okolu 0,5 mbps a so toa nemozam ni youtube da gledam sfakas ti ili ne? barem 5-6 mbps da bide ali celo vreme konstanten sto ke mi e 8-9 od 3 saat sabajle i celo utro koj normalen togas sedi na net? kazav poveke pati ne bese vaka porano bise 7 (eventaulno 6) do 8 pa i 9 mps i toa po cel den, bese stabilen i super bese, nemoze 2-3 meseca da se zalime i nikoj da ne go sredi problemot. Verojatno ne sum samo jas znam deka samo od moja zgrada 2-3 reagiraat sigurno i od drugite zgradi, taka da koga sum imal trpenie mnogu vreme do sega
--- надополнето: 21 ноември 2012 во 21:19 ---
Кое мерење е најмеродавно? Каков тест е најдобро да се направи?
ako ti otvara fb znaci dobar e :P

Запнале сте како пијан за плот со тој Спидтест... Еден куп фактори има за брзината на интернетот, што многу пати е кажано во темата
Работава е многу едноставна - јас сум реален, ти си пристрасен.

ako ti otvara fb znaci dobar e :P
Остај човекот нека одговори. Како што се мери напон со волтметар така се мери и интернет со некаков метар. Многу ме интересира кое мерење е најточно.

Остај човекот нека одговори. Како што се мери напон со волтметар така се мери и интернет со некаков метар. Многу ме интересира кое мерење е најточно.

А како тоа мене на Спидтест некогаш (иако многу ретко) ми давало по 4 мегабита, а на торент ми одело со 900кб/с ???

А како тоа мене на Спидтест некогаш (иако многу ретко) ми давало по 4 мегабита, а на торент ми одело со 900кб/с ???
Мене ми дава 7.8 спид тест а на торент 900 исто. Е сега дали торентот е меродавен?

Се те сфаќам, ама објасни ми како на Спидтест може да даде пола брзина, а на торент ја вади фул?
--- надополнето: 21 ноември 2012 во 21:44 ---
Трафик шејпинг по конекциски стејт, на пример.

Бла бла.... Стејт мејт...

Се те сфаќам, ама објасни ми како на Спидтест може да даде пола брзина, а на торент ја вади фул?
Најверојатно разни протоколи, портови и сл.
Но стварно ме интересира кој е најдобар тест. Еве на пример торент не ми треба, користам прелистувач и remote desktop. Ова второво ми е попотребно за поголема брзина него ли некаков торент.
Затоа прашувам кој е најдобар тест да се напреави.

Koe е најдобро гориво? Од Лук Оил, од Макпетрол, од некоја маалска бензинска? Се е релативно, најдобар тест е користење на Интернет ден-два од ист компјутер, од ист модем, БЕЗ рутер, па ќе си процениш дали имаш слаб интернет или не.
Еве кај ceasar има дефинитивно проблем што треба да се отстрани, а зошто на Спидтест ми дава пола брзина за да после некоја минута ми вади макс на торент е друго прашање

Koe е најдобро гориво? Од Лук Оил, од Макпетрол, од некоја маалска бензинска? Се е релативно, најдобар тест е користење на Интернет ден-два од ист компјутер, од ист модем, БЕЗ рутер, па ќе си процениш дали имаш слаб интернет или не.
Еве кај ceasar има дефинитивно проблем што треба да се отстрани, а зошто на Спидтест ми дава пола брзина за да после некоја минута ми вади макс на торент е друго прашање
Ама интернетот е мерна работа не е реклама со бренд. Мене за тоа што ми треба ми служи не можам да се пожалам. Не би ми вршел работа ако торент е 900кб/с а некоја страна со прелистувач да не можам да ја отворам или да спуштам некој фајл со очајна брзина преку некој http сервис. Затоа треба да се има некоја единица мерка нели? Некаков тест.

Да, ама брзината е таа, ама или ја има или ја нема. Нема логика ако торент оди макс, а некој фајл или некоја веб страна не ја отвара како што треба....
А за тест... торент (барем според мене)

Во просек добар е кај мене телекабел, иако чат пат знае да падне и да не стане и типците од техничка изиграваат будали со кратко помнење.
И кај мене е покачен аплоудот на 1, ама наместо да го покачуваат аплоудот подобро ќе беше даунлоадот да го покачат за уште 2-4 мегабита, малку е 8 бре.

Sent from my HTC Pyramid

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom