Џиновските албански знамиња во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата ГОЦ-К.О
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Какви граници на етничка Македониjа бре, вие освет ли сте да учите децата на Голема Македониja? Затова има воjни на Балканот- Голема Бугариjа, Голема Македониja, Голема Албаниjа, Голема Србиja и така натаму. До кога бре, до кога ке се учат децата на тие големи држави, докато се истепаме сите ли?
Епа Македониja сака да е во ЕУ и НАТО а црта етнички карти дека не са и вистина.
Албаниja(Албанците) ке цртат карти по училиштата оти Македонците и владата им дозволуват! Оти кога во Бугариjа се создаде споменик на турскиjо воjн беше кренат моментално, па нека има 600 000 турци(бугарск имуслимани дека се турчеат) во Бугариjа. Да нема етнички тензии, требе силна влада и работешта икономика...

Еве како се дејствува, веднаж институциите да се сработат.
http://www.blitz.bg/news/article/165191

Makedonija ne saka vo EU i NATO tuku ja prisiluvaat da vleze tatar glupav , edno znam deka i na vas i na grcite ke ve stasa bozjiot sud !

Може... како и да е, го вратив насловот.
Патем, дискутирајте си слободно само не се навредувајте врз етнички основ.
ако, важно си покушал, ќе ти се брои у кауза-карма :pos:

Училиштата во Чаир се загубени. Помирете со тоа и краj. Законски незаконски НЕМА МАКЕДОНСКИ ДЕЦА ВО НИВ или има 1 македонска паралелка од 18 души (10 македонци, 4 бошњаци, 4 турци/роми) наспроти 8 албански паралелки со 35 души. Уште jас кога бев во Раjко пред 6 години, имаше само 2 македонски паралелки наспроти 6-7 албански.
Логиката на здравиот разум вели: кога 95% се албанци зошто училиштето би носело македонско име? Колку и да не ми се допаѓа тоа.. реалноста е таа, македонските семеjства во Чаир децата ги запишуваат во Центар а албанските семеjства од Арачиново, Чаир и сите околни албански места децата ги запишуваат во основните во Чаир.
Simple as that!

Dardan а што е ова бе
68227_518357234841255_2045482338_n.jpg

Алоооо луѓе освестите се ова е МАКЕДОНИЈА!!!!

Cekaj be policija ima tamu koja ja plakjame od nas dzeb ?

Alal im vera ! Nekni vo strumica se veeja jugoslovenski znaminja i se peese pesnata druze tito mi te se kunemo ... epa decki dodeka nie patriotite makedonski ne zememe stapovi vo race i ne udrime asalno po site koi ni ja zagorcuvaat sudbinata nema da imame salam drzava , vo nas e greskata , sedime pred kompjuter i cukame po tastaturata namesto da formirame drustva koi ke gi kaznuva ovie devijantni pojavi niz Makedonija , ovie sto se so petokraka na celo se vekje otideni i ne ocekuvajte nisto od niv nitu pak od vladata bidejki e vlada na kompromis ! Nie treba da se kreneme , ako ne ke si gledame slobodno kako ni tone drzavata !
Добро бе да му ебам мајката пред 100 години пешки и со коњи идеа со денови од едно до друго место само информација да пренесат а да не зборувам за востанија кога се дигале пред тоа колку пешки требале пат да поминат додека се организираат и сл. Сега во 21 век сите имаме компјутери интернет а не знаеме да се органзираме за да искочиме на протест и да речеме доста е. Нашите предци заслужуваа да имаат своја држава а ние што живееме во ова време на независна македонија не заслужуваме да имаме своја држава.

Добро бе да му ебам мајката пред 100 години пешки и со коњи идеа со денови од едно до друго место само информација да пренесат а да не зборувам за востанија кога се дигале пред тоа колку пешки требале пат да поминат додека се организираат и сл. Сега во 21 век сите имаме компјутери интернет а не знаеме да се органзираме за да искочиме на протест и да речеме доста е. Нашите предци заслужуваа да имаат своја држава а ние што живееме во ова време на независна македонија не заслужуваме да имаме своја држава.

Pa sto uste cekame ?

Pa sto uste cekame ?
Очигледно некој друг да ја заврши работата за нас ,а ние да си гледаме преку телевизија или преку интернет сеир. Само проблемот ако нас Македонците не заболе таквото за државава , Американците или Французите уште помалку ги заболе за нас. Ако сака Македонија да опстане како држава треба да го примене Израелскиот модел, нема друга алтернатива. А ниеден Рамковвен ителектуалец не осудел некој за говор на омраза кај рамковните, а кај нас а некој пројави малку патриотски чуства одма најчевска , сорос, пол волот, ни маваат шамари. Абе ова е луда работа:ROFLMAO:

Во основното училиште Григор Прличев во Охрид каде учат од сите националности , во една училница има таква мапа :

hartaa.jpg
Си учат децата историја поткрепена со факти карти и со што уште не, а вие сакате да учите иднина...епа таков предмет не постои, може само да имате влажни соништа.

Makedonija ne saka vo EU i NATO tuku ja prisiluvaat da vleze tatar glupav , edno znam deka i na vas i na grcite ke ve stasa bozjiot sud !
:facepalm: и коj ви присилува бре, па никоj не ви сака во ЕУ и НАТО, вие сами се бутате во тие организации. Божнио суд......леле маjко.
Барем пиши да Кирилица да разбере човек патриоту....:icon_mrgr:

Какви граници на етничка Македониjа бре, вие освет ли сте да учите децата на Голема Македониja? Затова има воjни на Балканот- Голема Бугариjа, Голема Македониja, Голема Албаниjа, Голема Србиja и така натаму. До кога бре, до кога ке се учат децата на тие големи држави, докато се истепаме сите ли?
Епа Македониja сака да е во ЕУ и НАТО а црта етнички карти дека не са и вистина.
Албаниja(Албанците) ке цртат карти по училиштата оти Македонците и владата им дозволуват! Оти кога во Бугариjа се создаде споменик на турскиjо воjн беше кренат моментално, па нека има 600 000 турци(бугарск имуслимани дека се турчеат) во Бугариjа. Да нема етнички тензии, требе силна влада и работешта икономика...

Еве како се дејствува, веднаж институциите да се сработат.
http://www.blitz.bg/news/article/165191
Што си право во право си, инаку шефе да имавме 25% турци лесно ќе искочевме на крај со нив, абе ти не знаеш рамковните како се обединети човече секој има цел арсенал оружје дома, полиција тешко патролира кај што се они а не па закон да спроведе, закони таму не важат кај што се мнозинство. Што да кажувам држава во држава се и се ептен сложни. Треба во некое рамковна 100% општина да те пратиме на едномесечен престој па да видиш дали во теорија или прака е исто. Лесно е од 300 км од тука од таму да солиш памет, не си осетал како изгледаат масовни тепачки по автобуси, да ти летааат камења покрај тебе. Џабе ти објаснувам не можеш да разбереш додека не видиш со свој очи.

Си учат децата историја поткрепена со факти карти и со што уште не, а вие сакате да учите иднина...епа таков предмет не постои, може само да имате влажни соништа.

Нашите учат географија , конкретно демографија.
Тоа е мапа која кажува за распространетоста на албанците и албанскиот јазик.

Младите не знаат каде све има албанци , а преку таа мапа подобро професорот ќе им објасни.

Ми веруваш нели.

Можам много убаво да разберам, али ти не сакаш да разбереш дека проблемот кон македонската влада и народ. Дека Македонците требе да побарат от владата строги мерки. А тоjа рамковен ке ви изеде главата......
И во циганското гето во Софиjа или Пловдив не се улази, ама знаеш што стана минатата година во Катуница, сега циганинот убиец ке лежи 17г. во затвор. А "цар" Киро е финански и секако сосипан....
Хората са го казали- кучето рипа спрема тоjагата.

Уште од мали ги учат,а после сакаме да нема насилство. Прва играчка им е пластичен пиштол или пушка АК-47..прва книга им е историја а на прва страна им е Скендербег,прв цртеж у блокче им е карта на вељика аљбаниа,прва стихотворба им е некоја националистичка...

Нашите учат географија , конкретно демографија.
Тоа е мапа која кажува за распространетоста на албанците и албанскиот јазик.

Младите не знаат каде све има албанци , а преку таа мапа подобро професорот ќе им објасни.

Ми веруваш нели.

Ќе научите вие и демографија и географија за многу брзо, верувај ми на збор.

Ќе научите вие и демографија и географија за многу брзо, верувај ми на збор.

Ваквите теми ги искористувате за да се испразните од општото незадоволство. Не се албанците главните и единствените виновници за изгледот на државата.

Дај да те послужам со некои бројки:

Во Македонија има 322 училишта во кои се учи на албански јазик.
Има 4315 паралелки на албански јазик.

Од овие 4315 паралелки , во една имало исцртано мапа на етничка Албанија. Во проценти тоа е 0,023%.

Вреди ли толку омраза ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom