M
Moon Child
Гостин
Пуштете Јанко јади гомна и слушајте 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Очигледно е дека употребуваме две спротивставени идеологии во дискусијава. Ти десничарската конзервативна, а јас левичарска либерална и милтикултурализам за кој јас верувам дека е можен. Можеме да ја тераме до сто и една дискусијава и во ништо нема да се сложиме. Плус и офтопик ќе одиме. So let's agree to disagree. Едноставно идеологија е во прашање и чувства некакви си.Не. И затоа Македонија не е во сите сојузи. И име и сојузи не оди заедно. Истата аналогија треба да важи и за Турците во Германија. Ако сакаат да бидат големи Турци и да не менуваат ништо, ете им ја Турција.
На просечниот интелектуалец баш го заболе. Тој гледа да си ја сработи работата, да земе плата за да нахрани фамилијата и тоа е се. Но го нервира кога некој го ебе во здрав мозок заради име, презиме, братучеди, баџанаци и вујни и стрини.Не правиме овде муабет за судови. И ти сакаш да ми кажеш дека тие Турци интелектуалци на ја оправдуваат или барем пробуваат да ја стават во логички рамки високата стапка на криминал на нивните турски сонародници?
Очигледно е дека употребуваме две спротивставени идеологии во дискусијава. Ти десничарската конзервативна, а јас некаква си левичарска либерална и милтикултурализам за кој јас верувам дека е можен. Можеме да ја тераме до сто и една дискусијава и во ништо нема да се сложиме. Плус и офтопик ќе одиме. So let's agree to disagree. Едноставно идеологија е во прашање и чувства некакви си.
Јас сметам дека секој си има право на вероисповест, национална припадност, име какво што му е кеиф. Тоа не го загрозува и не му штети на некого. Мене воопшто не му штети некој да оди во црква или во џамија. Негово право, ако тоа го прави посреќен нека практикува каква сака религија мене не ми смета. И нека има какво сака име.
Пуштете Јанко јади гомна и слушајте![]()
Да, мулти културизмот е можен кога тотално ќе ја снема белата раса и Европа ќе биде потопена со паразити.Кога Европа ќе биде 100%нивна тогаш нема да имаат проблеми со никого.Очигледно е дека употребуваме две спротивставени идеологии во дискусијава. Ти десничарската конзервативна, а јас левичарска либерална и милтикултурализам за кој јас верувам дека е можен. Можеме да ја тераме до сто и една дискусијава и во ништо нема да се сложиме. Плус и офтопик ќе одиме. So let's agree to disagree. Едноставно идеологија е во прашање и чувства некакви си.
Јас сметам дека секој си има право на вероисповест, национална припадност, име какво што му е кеиф. Тоа не го загрозува и не му штети на некого. Мене воопшто не му штети некој да оди во црква или во џамија. Негово право, ако тоа го прави посреќен нека практикува каква сака религија мене не ми смета. И нека има какво сака име. Ако човекот тоа го прави среќен и задоволен нека тера така, убаво е тоа.
На просечниот интелектуалец баш го заболе. Тој гледа да си ја сработи работата, да земе плата за да нахрани фамилијата и тоа е се. Но го нервира кога некој го ебе во здрав мозок заради име, презиме, братучеди, баџанаци и вујни и стрини.
Е сега ако зборуваме за статии во весници повторно навлегуваме во некои идеолошки дискусии. Секој има право да си се определува како левица, десница или центар.
Во ред, само пази кога ќе се саморазнесува некаде да не му бидеш во близина, а како што ми стои работава набрзо тој филм тука ќе го гледаме.Јас сметам дека секој си има право на вероисповест, национална припадност, име какво што му е кеиф. Тоа не го загрозува и не му штети на некого. Мене воопшто не му штети некој да оди во црква или во џамија. Негово право, ако тоа го прави посреќен нека практикува каква сака религија мене не ми смета. И нека има какво сака име. Ако човекот тоа го прави среќен и задоволен нека тера така, убаво е тоа.
И како тоа ќе исчезнам со либерализмот. Така што ќе сум способен да соработувам со луѓе кои имаат различни убедувања.И јас сум за тоа. Секој вахабист нека си прави што сака, во Саудиска Арабија. Ниту некој го барал во Европа, ниту сакал да го види.
Исламот е единствената идеологија во моментот која е експанзионистичка. Таа идеологија не им вели на другите правете си вие што сакате, туку ќе правите сите како мене. Во такви услови твојот либерализам е предтекст за катастрофа и исчезнување.
А Брејвик чиј беше?Во ред, само пази кога ќе се саморазнесува некаде да не му бидеш во близина, а како што ми стои работава набрзо тој филм тука ќе го гледаме.
И како тоа ќе усчезнам со либерализмот. Така што ќе сум способен да соработувам со луѓе кои имаат различни убедувања.
А на скинер ако му цитираш кант што ќе се случи. Истото. Има секакви секаде, сам одбираш со кого ќе се дружиш.Без навреда, но верглаш напразно. Можеш да соработуваш со некој кој слуша аргументи. Исламот не слуша аргументи.
Јас сум прв за соработка и разбирање. Но со оние кои се способни за истата. Ти му го цитираш Кант на вахбист, тој ти псуе мајката.
Оди, соработувај да те видам...
Тие Турци интелектуалци што живеат во Германија се баш најголемо лоби група на Турција и исламот воопшто.Тие детски муабети дека интелектуалецот само семејството го интересира на друг можеш да ги продаваш.Во Германија 30 пати повеќе забулени Турчинки ќе видиш отколку во Истанбул.Се држат како црева во Германија.На секој петти ден читаш во дневник како нападнале некој Германец и го претепале.Значи тие кога тепаат Германец тоа го прават само затоа што биле дискриминирани, а Германец кога тепа Турчин тоа е “национализам“ и “расизам“?Очигледно е дека употребуваме две спротивставени идеологии во дискусијава. Ти десничарската конзервативна, а јас левичарска либерална и милтикултурализам за кој јас верувам дека е можен. Можеме да ја тераме до сто и една дискусијава и во ништо нема да се сложиме. Плус и офтопик ќе одиме. So let's agree to disagree. Едноставно идеологија е во прашање и чувства некакви си.
Јас сметам дека секој си има право на вероисповест, национална припадност, име какво што му е кеиф. Тоа не го загрозува и не му штети на некого. Мене воопшто не му штети некој да оди во црква или во џамија. Негово право, ако тоа го прави посреќен нека практикува каква сака религија мене не ми смета. И нека има какво сака име. Ако човекот тоа го прави среќен и задоволен нека тера така, убаво е тоа.
На просечниот интелектуалец баш го заболе. Тој гледа да си ја сработи работата, да земе плата за да нахрани фамилијата и тоа е се. Но го нервира кога некој го ебе во здрав мозок заради име, презиме, братучеди, баџанаци и вујни и стрини.
Е сега ако зборуваме за статии во весници повторно навлегуваме во некои идеолошки дискусии. Секој има право да си се определува како левица, десница или центар.
А Брејвик чиј беше?
А на скинер ако му цитираш кант што ќе се случи. Истото. Има секакви секаде, сам одбираш со кого ќе се дружиш.
Брејвик првин расчистувал со предавниците на неговата култура, раса и нација.Ќе го слават за херој после 50 години.Брејвик е реакција на болен ум на очигледната и неминовната пропаст на неговата култура.
Има нешто чисто кај Брејвик, колку монструозно и да звучи ова...
--- надополнето: 20 ноември 2012 во 23:41 ---
Џабе. Оди поживеј во Гостивар една година, и потоа врати се со либерализмот.
--- надополнето: 20 ноември 2012 во 17:10 ---
Овие Грци денес немаат ништо со тие античките Грци.Се се тоа Семити православни коишто се доселени во Грција.
Многу филмови гледаш. Твојот либерализам за којшто трубиш на темава не е возможен во Македонија. Ние неможеме да живееме заедно сложно со нив, исто како што неможат Србите со Босанците, Турците со Грците итн. И јас мислев дека соживотот и помирувањето се единственото реално решение, ама многу сум се излажала, некој сакаше да убива деца на Велигден. Поголема закана од тоа, нема, јас несакам моите деца да израснат со нивни потенцијални убијци. И разберете сите вие либерали дека тоа знаме не е знаме на малцинство за да го поставуваат кај што ќе им прдне, тоа е знаме на туѓа држава. Во ред ако сака да се идентификува со нешто, кога веќе несака тоа да биде македонското државно знаме, нека си измислат знаме на малцинство и нека ми го стават и во дворов ако сакаат, ама местење знаме на туѓа држава наведува на нешто друго, нема ништо наивно во таа работа. Само ајде кога веќе сте запнале уште ќе мижиме и ќе глумиме дека ни е убаво. Како еден имбецил што се јави кај Јанко, вика: Е арно де, го наместиле знамето, секое чудо за три денаИ како тоа ќе исчезнам со либерализмот. Така што ќе сум способен да соработувам со луѓе кои имаат различни убедувања.
--- надополнето: 20 ноември 2012 во 23:38 ---
А Брејвик чиј беше?
Види, јас иако сум конзервативец, мислам дека за една држава да остане здрава би било добро социјално конзервативните и либералните да се менуваат на власт и никој да не го чепка функционирањето на правната држава. Но, оваа наезда на доселеници што сакаат да ги сменат сите принципи на кои се темели западната цивилизација ќе ја однесе Европа во радикализам. Тука ќе настрадаат и некои кои не го заслужиле тоа, точно. Според мене, мултикултурализмот е мртов, но тие на кои им беше од корист го убија, не европјаните.