Џиновските албански знамиња во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата ГОЦ-К.О
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако дојде дозвола од големиот брат да се симнат знамињата тие ќе се симнат и тоа мижејќи. Случајов не зависи ни од македонци ни од албанци и затоа не се јачајте.
Во врска со тоа дали со Албанија имаме отворени прашања, не имаат ли признаено под уставно име ???

Ако дојде дозвола од големиот брат да се симнат знамињата тие ќе се симнат и тоа мижејќи. Случајов не зависи ни од македонци ни од албанци и затоа не се јачајте.
Во врска со тоа дали со Албанија имаме отворени прашања, не имаат ли признаено под уставно име ???
НЕ!

знаме....парче шарено платно под кое и за кое сиромашните и будалите гинат....а благородниците го зголемуваат својот имот и привилегии

се кладам дека чичко Али неможе да постави знаме кое ќе се гледа од Марс

There is hopeful symbolism in the fact that flags do not wave in a vacuum.
Артур Ц. Кларк

П.С. Знамињата имаат конечна димензија....глупоста е бесконечна

edinstveno so Albanija nemate otvoreni prasanje, pak ne ja sakate. Grcite sakaat da ve jadat zivi a vie pak na more vo grcija. Bugarija se gordee so spomenicite vo Skopje a Srbite uste vi kazaat deka ste srbi so govorna mana vie pak so niv ste podobri otkolku so albanija. izgleda deka ste primetile deka mora edna opcija da se prifati (da se proglasite srbi ili bugari)

Сите фрки во Југославија ги почнуваа радикални исламисти од Косово и после се прашуваш зошто никој не ве сака на Балканов?

1. Нека не се чуди зошто му топи неговиот рејтинг и рејтингот на неговата партија
Преку куров више од тој рејтинг негов да му го напикам у тоа рејтингоџанката.
Тоа што им го пуши на али и другарите и не е толку страшно колку што е страшна полтронизацијата и пасивизацијата на Македонскиот народ која ја спроведе за овие 6-7 години.
Не дека и предходно немало обиди за дисциплинирање на Македонскиот народ ама овој маме еба на тој план.Во сите пори на општеството го спроведе тоа,уништувајки го и она малку здраво ткиво кое можеше да покрене некаква иницијатива,да се спротистави,да покрене некаква реакција.

Така не доведе во ситуација -куд мујо,там сви турци - а мујо нема појма на каде да тргне..

Сите фрки во Југославија ги почнуваа радикални исламисти од Косово и после се прашуваш зошто никој не ве сака на Балканов?

Se gleda deka vas ve sakaat mnogu

ФОРМИРАНА "ТРОЈКА" ПРОТИВ МАКЕДОНСКИТЕ ЕВРОИНТЕГРАЦИИ

И Романија против членството на Македонија во ЕУ

5B6D3FC98CC71740BEAD2F541E91984E.jpg
Романија е новиот сојузник на Грција и Бугарија, кој ќе се спротивстави на влезот на Македонија во Европската унија. Бугарските медиуми известија дека министрите за надворешни работи на земјите кои ја формираат оваа нова тројка" пред неколку дена се состанале во Софија за да подготват заедничка стратегија, да ги испеглаат разликите и да ги усогласат позициите во однос на земјите од Западен Балкан, вклучувајќи ја и Македонија. Кури де Балкан" известува дека и покрај позитивниот извештај на Европската комисија за Македонија, на земјата можеби ќе треба да почека за започнувањето на преговорите за пристапување кон Европската унија.
- Грција, која традиционално ја блокира Македонија, може и да е во незавидна позиција поради кризата, но заедно со Бугарија и Романија Атина формира тројкаа, која може да го забави европските амбиции на Македонија. 20 години несогласувања за името со Грција, долгогодишни спорови со Бугарија за историското минато и ништо конкретно со Романија - така накратко може да се опишат односите на Македонија со трите соседни земји, пишува весникот.
Познатиот грчки став во последно време се повеќе го промовира и нашиот источен сосед. Со бугарскиот официјален став дека Македонија не е подготвена за почеток на преговорите", беше запознаен и европскиот комесар за проширување Штефан Филе при неговата посета на Софија на почетокот на месецов. Нејасни се причините за ваквата позиција на Букурешт, којшто секогаш бил поддржувач на македонските евроинтеграции.

edinstveno so Albanija nemate otvoreni prasanje, pak ne ja sakate. Grcite sakaat da ve jadat zivi a vie pak na more vo grcija. Bugarija se gordee so spomenicite vo Skopje a Srbite uste vi kazaat deka ste srbi so govorna mana vie pak so niv ste podobri otkolku so albanija. izgleda deka ste primetile deka mora edna opcija da se prifati (da se proglasite srbi ili bugari)
Уште куќата на дедо ми и уште многу куќи на дедовци на други луѓе се останати таму....останати се луѓе на кои струја им немаат пуштено и за кои тоа државата ваша затуцана неќе ни да чуе дека се живи, а вие овде ко у лој живеете и малку ви е.....да ви се (едитирано од модератор)

Makedonija nema da go smeni samo imeto, tuku i prezimeto ;)

Презимето ќе биде Македонија - земја на кремирани орли.
--- надополнето: 20 ноември 2012 во 10:17 ---

Албанија има отворено прашање со нас - колку државна територија да лапне оти нели, Албанија не е цела без делови од сите нејзини соседи. Зошто Али секој ноември зборува како албанците треба да си ја исполнат светата мисија, а изгледа тоа не е рамковниот договор.

Интересно како кога се случува нешто вакво и Албанците и Македонците забораваат на празните маси и џебови и сиромаштијата која се посилно ги притиска.​
И едните и другите се покажуваме како целосно неспособни да сфатиме што се се крчка во позадина.​
Една држава не се уништува со вакви провокации. Но, кога економски ќе ја кутнете на колена, можете да и правите што сакате, па и да ја поделите ако треба.​
Важно знамиња и споменици за извоз имаме...тоа што сме гладни и бедни не е битно, нели? Та само од патриотизам се живее.​

Сум приметил по форуми и дневни весници кои дозволуваат коментирање.Само на Вечер има од тие "Браво Премиере,ти си најдобар,најубав,најсветол итн.Да живее Македонија,за век и векови Амин,со господ напред Исус Христос,поздрав од убавото Битуше...итн..."На другиве све е критикување.На фејсбук страната негова,имаш само мој до мојега,случаеви кои чекаат работно место негде,па сега му пишуваат на страната колку е он најдобар војвода итн.Тие се редовни ко државна плата.Од кај го вади човеков неговиот рејтинг јас незнам,али дефинитивно е фиктивен.Не верувам дека и на СДСМ рејтингот е голем,напротив народот нејке ни да гласа веќе се изгоре многу пати.Ебати рејтинг листите кога 1/3 од народот нејќе да гласа за никој.Ако издржи нивнава коалиција,ваква каква што е,со овие ставови и тртења на Коле,го јадевме зајакот.

Нормално ударна вест е дека некој тип ОРАВ од ебанана Естонија,не нарекол Славомакедонци,тоа е сега најбитно.

Se gleda deka vas ve sakaat mnogu

ФОРМИРАНА "ТРОЈКА" ПРОТИВ МАКЕДОНСКИТЕ ЕВРОИНТЕГРАЦИИ

И Романија против членството на Македонија во ЕУ

5B6D3FC98CC71740BEAD2F541E91984E.jpg
Романија е новиот сојузник на Грција и Бугарија, кој ќе се спротивстави на влезот на Македонија во Европската унија. Бугарските медиуми известија дека министрите за надворешни работи на земјите кои ја формираат оваа нова тројка" пред неколку дена се состанале во Софија за да подготват заедничка стратегија, да ги испеглаат разликите и да ги усогласат позициите во однос на земјите од Западен Балкан, вклучувајќи ја и Македонија. Кури де Балкан" известува дека и покрај позитивниот извештај на Европската комисија за Македонија, на земјата можеби ќе треба да почека за започнувањето на преговорите за пристапување кон Европската унија.
- Грција, која традиционално ја блокира Македонија, може и да е во незавидна позиција поради кризата, но заедно со Бугарија и Романија Атина формира тројкаа, која може да го забави европските амбиции на Македонија. 20 години несогласувања за името со Грција, долгогодишни спорови со Бугарија за историското минато и ништо конкретно со Романија - така накратко може да се опишат односите на Македонија со трите соседни земји, пишува весникот.
Познатиот грчки став во последно време се повеќе го промовира и нашиот источен сосед. Со бугарскиот официјален став дека Македонија не е подготвена за почеток на преговорите", беше запознаен и европскиот комесар за проширување Штефан Филе при неговата посета на Софија на почетокот на месецов. Нејасни се причините за ваквата позиција на Букурешт, којшто секогаш бил поддржувач на македонските евроинтеграции.

Ирелевантно на темата е кој има повеќе поддржувачи. Причините во случајот на Македонија се делумно неосновани и делумно непознати. Од друга страна вашата сорта е синоним за калашников и кашикара. Па сега ти види.

Од кај го вади човеков неговиот рејтинг јас незнам,али дефинитивно е фиктивен.Не верувам дека и на СДСМ рејтингот е голем,напротив народот нејке ни да гласа веќе се изгоре многу пати.Ебати рејтинг листите кога 1/3 од народот нејќе да гласа за никој.
Ако си забележал рејтинг анкетите направени од Павел Шатев, а објавени во јавноста од Сител и Вечер секогаш убедливо водат неопределените а после нив доаѓа рејтингот на премиерот и неговата партија, па дури на трето место се СДСМ. Тоа е битно да се знае дека најголемиот дел од граѓаните не ги подржува двете политички опции ако они се куропецаат со повисок рејтинг од опозицијата. Народот нејќе да ги гласа нит опозиција , нит позиција само работaтa е во тоа што народот не гласа на избори иако ни потплакнуваат секојдневно мозок дека бира народот, НЕ БИРА. На избори гласа гласачкото тело, а владата си го има совладано оној дел од гласачкото тело што им е доволен за да победат во наредните неколку изборни циклуси, затоа Влатко Ѓорчев на денот на изборите уште во 10 саат знае со колкав процент победиле .

DA. Edna od prvite drzavi koja ve priznala pod ustavno ime i edinstvena vo regionot sto vi se obraka so Rep.Macedonia i osven toa imate podrska okolu problemot so imeto (oti grcija ni e zaednicki neprijatel)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom