Инсталирање повеќе RAM меморија од "дозволеното"

• Креатор на темата Креатор на темата Брзии
  • Време на започнување Време на започнување

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Здраво. Сакам да дознаам дали има некој начин да инсталирам повеќе рам меморија од таа што ми ја подржува матичната. Имам матична MSI P31 Neo што подржува само 4GB рам. Можам ли да ставам повеќе?

Јас така направив на постара машина (пентиум 3) и несакаше да подигне. Покажува The amount of installed RAM exceeds motherboard memory limit. (не беше баш вака али не е многу битно).
Кај тебе МОЖЕБИ ќе може да подигне но во никој случај нема да можеш да го искористиш тој рам. Не фрлај џабе пари.

Здраво. Сакам да дознаам дали има некој начин да инсталирам повеќе рам меморија од таа што ми ја подржува матичната. Имам матична MSI P31 Neo што подржува само 4GB рам. Можам ли да ставам повеќе?

Муабетов ти е

Имам фичо сакам 250 км/ч да оди ...... прај шо прајш пак е фичо

Која е поентата да имаш појќе од 4 гига рам на shit плоча и гарант слаб процесор

Муабетов ти е

Имам фичо сакам 250 км/ч да оди ...... прај шо прајш пак е фичо

Која е поентата да имаш појќе од 4 гига рам на shit плоча и гарант слаб процесор
Планирав да OC процесор и графичката, и да ставам повеќе рам, затоа шо неам девизи за нов компјутер :(

Планирав да OC процесор и графичката, и да ставам повеќе рам, затоа шо неам девизи за нов компјутер :(

и Core 2 Extreme да ставиш на таа плоча, и до 4 ghz да го дотераш (што на p31 чипсет е НЕИЗВОДЛИВО дури ни со течен азот) нема да ти помогне. i5 2300 е појак од било кој клокнат процесор на 775 сокет. А за графичката, чисто ме интересира каква ти е? (бренд/модел?)

Значи поставуваш прашање а во истото ти се состои и одговорот. Ако твојата матична плоча подржува до 2 гига РАМ нема шанси да и ставиш 4 и да работи... @G e G o ти дал добар пример... :)))

и Core 2 Extreme да ставиш на таа плоча, и до 4 ghz да го дотераш (што на p31 чипсет е НЕИЗВОДЛИВО дури ни со течен азот) нема да ти помогне. i5 2300 е појак од било кој клокнат процесор на 775 сокет. А за графичката, чисто ме интересира каква ти е? (бренд/модел?)
nvidia 8600gtx

охоо. Многу ти е застарена конфигурацијата братче. Џабе ти е и рам и оверклок. Кога ќе собереш пари ќе правиме муабет, вака џабе.
И кога ќе замислиш дека работам After Effects на конфигурацијава....

Братче јас зголемив и рам ставив и асална графичка али па сега процесорот ми ја кочи работата со значи може да се упгрејдуваш али кога е стара машина има итекако граница...ново си е ново

Ако знаеше да клокаш процесор и графичка, немаше да го поставиш прашањево на форум

и кога ќе замислам дека се потребни 2 саати рендер за видео од 2 секунди...
Хахаахахахаа.. Вчера рендерирав видео во 1920x1080, 29 секунди со blur и разни други ефекти и за околу 1 час се изрендерира :)
--- надополнето: 20 ноември 2012 во 12:08 ---
Ако знаеше да клокаш процесор и графичка, немаше да го поставиш прашањево на форум
Знам да клокам, него сакам рамот да го зголемам...

Смени си матична прво, па после рам. Да ја правиш работата како што треба :D

Не треба да смени матична, треба да смени КОНФИГУРАЦИЈА.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom