Јас како што пишав погоре задоволен сум и со копијата има се што ми треба дури има и повеке апликации од оригиналот и плус кинескиот мобилен што е идентичен на iPhone има ТВ можеш и да го снимиш тоа што го гледаш на тв преку моб. ... можеш да си симнеш и да му инсталираш софтвер. Се што е ЈАВА може да се инсталира, игри, програми, глупости. И за разлика од iPhonot оригинал, за овие не мораш да плаќаш за секоја инсталација и download.
Сите што ги познавам и што имаат оригинал iPhone кажуваат дека се многу незадоволни поради тоа што мораат да плаќаат дополнително за се, инсталации, download, па дури и за поправки на телефонот што треба да подлежат на гаранција ама не подлежат нели зошто тоа е iPhone па му се може.Сите само се жалат дека не можат ништо да му инсталираат без да платат.
За првото болдирано: Запознаен си со информацијата дека ајфон ја достигна бројката од НАД милион апликации достапни за него?? Сакаш да кажиш дека на твојот "iphone" има повеќе од милион достапни апликации??
За второто: Каков црн софтвер можеш да инсталираш (мек,линукс,симбиан....каков?)
Понатаму: Сакаш 16гига (4 двд цедиња) полни со апликации за ајфон,а ниедна да не е со пари? А уствари во ајтјунс да се плаќаат?
До сега сум ги имал скоро сите must have и НАЈпопуларни апликации за ајфон и за ниедна не сум дал ни еден денар!
Еве пример за една од хит апликациите во последно време:
Повели стави ја апликацијава кај тебе на твојот "ајфон"
Сега ќе има уште понови модели. Секоја следна е се подобра реплика. Кинезите се луди. За некое време ќе сфатат сите дека се е кинеско уствари, само плаќаме за име. :salut:
Кина работи за цел свет АМА ПО ЛИЦЕНЦА на: Америка,Германија,Јапонија....затоа што ја има најевтината работна рака и затоа што повеќе му се исплати на секој производител на квалитетна роба деловите да му ги состави кинез одколку работник од матичната земја на фирмата.И се што е произведено од кај нив треба да го има она ASSEMBLED за да се утврди дека производот е оригинален.А се што лично кинеско производство,сето тоа е PURE CHINESE SHIT! Еве прост пример: Кина почна да го произведува HUMMER.Мислиш дека ќе има некаква разлика во квалитетот,доколку на секоj HUMMER фино лепо си пишува Made in China,assembled in U.S.A ?
Барам да купам I Phone 2g.
Би било фино да има и гаранција, али не е проблем да нема.
z_deliulanov@yahoo.com
Не можеш да најдеш 2g со гаранција пошто последната серија беше произведена негде на стартот од 2008 (не ме држи за збор).
иначе јас продавам, за цена кажи си сам,најискрено не знам колку би ти го дал.Ако ми е прифатливо арно,ако не,пак арно :smir: