Не бива ни вака. Преку хром си има звук константно ама се слуша како звучниците кога се издувани а преку Мозила си е океј ама повремено снемува звук на секунда.Инсталирај драјвери за графичката ако веќе го немаш сторено тоа. Ако сецка на сите страни кај што има flash содржина тогаш пробај симни постара верзија на flash.
Ај види која верзија на хромот ја имаш (chrome://chrome/), и каква графичка имаш во компујтерот. И пробај пушти некое видео од јутуб преку ИЕ, па види дали ќе ги имаш истите проблеми.Не бива ни вака. Преку хром си има звук константно ама се слуша како звучниците кога се издувани а преку Мозила си е океј ама повремено снемува звук на секунда.
Инаку ако немам инсталирано драјвери нема ли да ме зеза звукот нон стоп и за филм,музика преку лаптоп?
Version 23.0.1271.64 m на ChromeАј види која верзија на хромот ја имаш (chrome://chrome/), и каква графичка имаш во компујтерот. И пробај пушти некое видео од јутуб преку ИЕ, па види дали ќе ги имаш истите проблеми.
Така и мислев, исто се случува и кај мене, на ИЕ видеата летаат, а со најновата верзија на хромот многу споро се вчитуваат. Тоа се должи на фактот што Гугл полека го исфрлаат флеш плеерот (ако не е и целосно исфрлен од хромот) и се ориентираат кон html5 платформата.Version 23.0.1271.64 m на Chrome
а за графичката што треба да видам поточно?
ако е тоа Name кај што пишува - Mobile Intel (R) 915GM/GMS,910GML Express. (ако треба нешто друго да видам пиши пошто стварно не се разбирам у ова )
Инаку пробав преку IE и не кочи супер си иде звукот (јес да цел лап топ ми заглави додека го уклучам ама битно звукот е добар)
Windows Xp имам ама што и да бараш ја искрено немам појма како се инсталираат драјвери .Така и мислев, исто се случува и кај мене, на ИЕ видеата летаат, а со најновата верзија на хромот многу споро се вчитуваат. Тоа се должи на фактот што Гугл полека го исфрлаат флеш плеерот (ако не е и целосно исфрлен од хромот) и се ориентираат кон html5 платформата.
Инаку, тоа е тоа што си видела, имаш интегрирана графичка на лаптопот. Ако сакаш ќе побарам некои понови драјвери за неа (само прво кажи ми каков ОС користиш), макар што не верувам дека тоа ќе го реши проблемот. Би можела да пробаш со инсталирање на некоја постара верзија на Гугл Хром.
Control Panel > Regional and Language > Language for non-Unicode programs > избери Macedonian... може некој да ми објасни зошто после направениот формат, ниеден можен плеер и кодек не ми помага при вчитувањето на преводи, каде што е застапена кирилицата?
Го пробав и тоа. Неќе.Control Panel > Regional and Language > Language for non-Unicode programs > избери Macedonian.
Тоа.Не знам точно што му значи "вчитување на преводи" , дали воопшто не се појавува или покажува рандом знаци место букви од кирилица..
Еве ти со FFDShow....Субтитлес од лево МОРА да е штиклирано, а лево под Font за Charset мењаш Central European за српски/хрв...Cyrilic за Македонски т.е. кирилично.Го пробав и тоа. Неќе.