Илуминати

Член од
10 ноември 2012
Мислења
7
Поени од реакции
7
Па ниту верувам ниту не. Вака, може постојат луѓе кои самите веруваат дека припаѓаат на илуминатите а од друга страна премногу ги зголемуваме работиве. Не ми е јасно само што би имале илуминатите ако денес активно дејствуваат? Главно тие ја поддржувале науката кога уште не била развиена. Црквата ги убивала и тие сакале да ја уништат. Па и денес да постојат, нешто ме тера да мислам дека нема да го прават тоа што го има по научно фантастичните филмови...Се живо и диво поврзуваат со илуминатите, тотално се, ми личи на претерување.

Член од
7 февруари 2011
Мислења
211
Поени од реакции
105
И сега....што викаш, постојат или не?
--- надополнето: 10 ноември 2012 во 17:22 ---

Кога ќе размислиш подобро, не им треба чипови....еве ти функционираш перфектно и без чип :eek:
:)
Ме заинтересира - јас не се замарам со нив, ако сите луѓе се трудат да бидат подобри и се стремат кон духовни вредности не гледам како некои си илуминати ти можат нешто.
Елаборирај те молам.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
:)
Ме заинтересира - јас не се замарам со нив, ако сите луѓе се трудат да бидат подобри и се стремат кон духовни вредности не гледам како некои си илуминати ти можат нешто.
Елаборирај те молам.
Подобри?
Што значи тоа да бидат подобри?
Јас мислам дека не можеш да бидеш ни подобар ни полош од тоа што си.....еве илуминатите те натерале да мислиш дека можеш да бидеш подобар. :)
--- надополнето: 10 ноември 2012 во 17:43 ---
Па ниту верувам ниту не. Вака, може постојат луѓе кои самите веруваат дека припаѓаат на илуминатите а од друга страна премногу ги зголемуваме работиве. Не ми е јасно само што би имале илуминатите ако денес активно дејствуваат? Главно тие ја поддржувале науката кога уште не била развиена. Црквата ги убивала и тие сакале да ја уништат. Па и денес да постојат, нешто ме тера да мислам дека нема да го прават тоа што го има по научно фантастичните филмови...Се живо и диво поврзуваат со илуминатите, тотално се, ми личи на претерување.
Не е лошо да се информираш прво поубаво па да се вратиш на темава.

Член од
10 ноември 2012
Мислења
7
Поени од реакции
7
За разлика од многу луѓе сум подобро информирана за тајните здруженија. Мој личен избор е да не верувам во глупостите што ги измислуваат во врска со „ако ја држиш чашата со лева рака тоа е раката на ѓаволот и ти си ваков ти си таков“..Нема логика, ако не ја држам чашата со лева рака или еве десна, со што ќе ја држам? Аман од такви глупости, моја поента беше дека СЕ се поврзува со нив што е ПРЕТЕРУВАЊЕ. :) Тоа дека сеуште постојат не е докажано. Може група луѓе и автори мислат дека се кријат во сенка на Масоните ама тоа не е доказ дека утре ќе не уништат. А не ја ниту исклучив можноста дека се кријат од тоа што сите го гледаат. Дека светска слава Лејди Гага или не знам кој таму добил преку Илуминатите е главно нешто што сите го прочитале и ги пуштаат песните од назад па слушаат некои скриени пораки и слично, а тоа, повторно кажувам сопствено мислење, е апсурдно. Темата како што веќе кажав е многу деликатна, а тоа што сите имаат различни мислења е друго. Во овој случај ниту јас ниту било кој друг можеме да пресудиме што е точно а што не е. :)

Член од
7 февруари 2011
Мислења
211
Поени од реакции
105
Подобри?
Што значи тоа да бидат подобри?
Јас мислам дека не можеш да бидеш ни подобар ни полош од тоа што си.....еве илуминатите те натерале да мислиш дека можеш да бидеш подобар. :)
:D
Друже немој со вакви ефтини психолошки финти :)
Значи прво - Јас не се замарам со нешто што не можам да го сменам - тоа што го претходно пишав за глобалното уништување на популацијата е точно како и средствата кои што се употребуваат НО еден човек не може да смени ништо. Така да ако мислиш дека ТИ МОЖЕШ слободно те охрабрувам :) Но сепак мислам дека ако станеш експерт во својата професија на пример, сметам дека ќе придонесеш кон општо добро на средината или можеби ете ТИ конкретно ќе станеш првенец или ќе измислиш
НОВА топла вода :)
Второ
Подобри во смисла какви вредности ќе пренесеш на твоите деца. Дали ќе ги оставиш да ти дремат на компјутер,да закачат дијабет и да се дебелеат седејќи и јадејќи брза храна оти еманципираната ти сопруга те оставила ти да направиш ручек а ти си го загорел :) -Или отишла на кафица со колегите или колешките од работа на "деловен ручек"..
тоа што го реков за балансирани патријахални вредности овде мислам дека ќе го сфатиш.
Да не ме погрешно сфатат припадничките од привилегираниот и понежниот пол - Јас сум за поделување на обврските а не за еманципација.
Трето
Духовни вредности и душевна хармонија..
Тоа кој го има знае кој не - илуминатите се тука.. :P

T

Tetro

Гостин
"It's so secret we can't talk about it."
- President George W. Bush on Meet the Press TV Show, February 8, 2004

When members of Lodge 322 of the Order of the Skull & Bones are questioned about their membership, they are under strict instruction to leave their seat, get up and walk out the room. Lodge 322 of the Skull & Bones society at Yale University is just one of very many Witch Covens and Masonic organisations which the Royal-Aristocratic and Political Elite are members of. This introduction to Simon's book is not fictitious - even though it may read like a 'spy novel' from John LeCarre - it is the absolute truth - condensed and presented in a digestible form, so that readers of Simon Treselyan's ORDER OF THE NEPHILIM can see that the themes within Simon's plot are based on very real rituals, seances, characters and historical events which have shaped world history and influence our present day world.
Gathering information on the families who are members of Lodge 322 of the Skull & Bones, and who are members of high ranking Masonic and Magical Fraternities is no easy task. Even when questioned on primetime television, in front of millions, George W. Bush was unable to utter a single word about his membership. Why? Because he has undergone a strong and long lasting series of rituals that have imprinted onto his mind that should he ever betray the secrets of his fellow members - who are known as 'Bonesmen' - he would be ritually sliced across his throat, his tongue torn out and his heart pierced by a sword.
Elements of this Bonesman oath have gradually leaked out. In the late 19th century a break-in at the Lodge's headquarters revealed many interesting aspects to this cabal. On September 29th, 1876, a group calling itself "The Order of File and Claw" broke into the Skull and Bones 'Tomb' headquarters. This Tomb was described as the 'Holy of Holies' - simply because by this time the Order of Skull & Bones had already seeded positions of power in the American Establishment. Inside the "Tomb" they found lodge-room 324 "fitted up in black velvet, even the walls being covered with the material". Upstairs was lodge-room 322, which they described as the 'sanctum sanctorium' of the Bonesmen… The room was furnished in red velvet, with a pentagram on the wall. The Pentagram is an ancient symbol which, in its inverted form, has been used by occultists and also the Mormon Church of Latter Day Saints, to denote powers of destruction and chaos.
In the hallway of the Tomb, they discovered "pictures of the founders of Bones at Yale, and of members of the Society in Germany, when the chapter was established here in (the USA) 1832".
The Order of the File & Claw raiding party found another interesting scene in the parlour next to room 322. In the report published by the burglars, they state "On the west wall, hung an old engraving (of) an open burial vault, in which, on a stone slab, rest four human skulls, grouped about a fools cap and bells, an open book, several mathematical instruments, a beggar's scrip, and a royal crown. On the arched wall above the vault are the explanatory words, in Roman letters, 'We War Der Thor, Wer Weiser, Wer Bettler Oder, Kaiser?' and below the vault is engraved, in German characters, the sentence; 'Ob Arm, Ob Beich, im Tode gleich.' The picture is accompanied by a card on which is written, 'From the German Chapter. Presented by D. C. Gilman of D. 50'."
Daniel Coit Gilman (who was initiated, or 'tapped' into the Bonesmen in 1852), along with two other "Bonesmen," formed a trinity of political & economic power which still influences American life today. Soon after their initiation into the Order of Skull and Bones, Daniel Gilman, Timothy Dwight (initiated 1849) and Andrew Dickinson White (initiated 1853) went to study philosophy in Europe at the University of Berlin. Gilman returned from Europe and incorporated Skull and Bones as the Russell Trust, in 1856, with himself as Treasurer and William H. Russell as President of the 'Order'.

The Skull & Bones oath is formed from and therefore resembles blood curdling oaths which are sworn on pain of death at thousands of Masonic lodges around the world. It is a stricter and more punishing oath than that which is sworn by the Mormon hierarchy. It is more stern and binding than the oaths of the Freemasons who attain the 33rd ritual degree qualification within the Scottish Rite. The oath of the 'Skulls' absolves the Bonesmen from any allegiance to any nation or king or government or constitution. It puts them on a pedestal, above all laws, above all allegiance to the American Constitution. No wonder George W. Bush and John Kerry refused to discuss their membership!
The oath of Skull & Bones is taken at the entry initiation ritual to the Bonesmens' Order, and it includes the negating of any subsequent oaths of allegiance which they may be required to take. The Bonesmen swear allegiance only to the Order and its goal of creating a 'New World Order'.

George W. Bush, his father George Herbert Walker Bush, Senator John Kerry, Bankers Prescott Bush (grandfather to George W. Bush) and Jonathan Bush (George W. Bush's uncle) are therefore not loyal citizens of the United States. They are traitors to the Constitution.
Their oath of loyalty to Lodge 322 of the Order of Skull & Bones is paramount and supercedes even their responsibilities to their families. Upon swearing the oath of the Order, members take on new names - secret names - which are only used in the company of other Lodge 322 members.
In addition to these new occult names, which label their new life as members of the Order, members are assigned nicknames too. The monicker "Long Devil" is assigned to the tallest member; "Boaz" (one of the names of the twin pillars standing outside the ancient temple of Solomon in Jerusalem) goes to any member who is a varsity football captain. Many of the chosen names are drawn from literature, religion and from mythologies - especially the works of Plato and other Greek alumni.
Several Bonesmen have breached their vow of silence and given myself and other fellow authors such as Alexandra Robbins snippets of information allowing us to piece together the shrouded history which has gone on inside their 'Tomb'. The banker Lewis Lapham actually admitted passing on his nickname of "Sancho Panza" to fellow Bonesman, Tex McCrary (political spin doctor). Industrialist Averell Harriman was known as the Norse god of thunder, "Thor", and, interestingly, Henry Luce was named after one of the four demon princes of Hell; "Lord Baal" - it is Baal who is the central demonic entity found in many medieval and pre-medieval texts of black magic. Baal appears in the mind's eye of magicians, or sometimes manipulates incense smoke to make his face apparent. Baal is often accompanied by three female spirit 'muses'. Baal is the central demonic deity of the Book of Shadows, otherwise known as the Goetia, and is foremost in many manuscripts held in Royal libraries at Windsor Castle, Buckingham Palace and the National Library of Dresden in Germany. Baal is mentioned in some versions of Le Dragon Rouge - the Red Dragon - a black magic manuscript describing how to give up your soul to the Devil (who is portrayed as a red dragon, or dragon-like serpent).
When George H. W. Bush (who would go on to be director of the CIA and President of the United States) was initiated, his occult name became "Magog".
In the Book of Revelations, Magog is clearly defined as a Demonic Entity who is in cahoots with Satan - a demon who will "go out to deceive the world's nations, and gather them together in battle" - this pretty much has been what George Bush Senior's major role has been in the political world - he has formed coalitions and deceived them into fighting battles so that his fellow Bonesmen and business partners can profit from the pillaging of oil and opium assets in Iraq & Afghanistan.
I am not a Christian and have little faith in the accuracy of the translations of the New Testament - but the Book of Revelation (a channelled manuscript received by Saint John while he lay with his head in a niche in a cave on the island of Patmos) has a provenance better than that of many other scriptures…

(Book of Revelations 20: 1 -10):

1 And I saw an angel come down from heaven, having the key of the bottomless pit and a great chain in his hand.

2 And he laid hold on the dragon, that old serpent, which is the Devil, and Satan, and bound him a thousand years,

3 And cast him into the bottomless pit, and shut him up, and set a seal upon him, that he should deceive the nations no more, till the thousand years should be fulfilled: and after that he must be loosed a little season.

4 And I saw thrones, and they sat upon them, and judgment was given unto them: and I saw the souls of them that were beheaded for the witness of Jesus, and for the word of God, and which had not worshipped the beast, neither his image, neither had received his mark upon their foreheads, or in their hands; and they lived and reigned with Christ a thousand years.

5 But the rest of the dead lived not again until the thousand years were finished. This is the first resurrection.

6 Blessed and holy is he that hath part in the first resurrection: on such the second death hath no power, but they shall be priests of God and of Christ, and shall reign with him a thousand years.

7 And when the thousand years are expired, Satan shall be loosed out of prison,

8 And shall go out to deceive the nations which are in the four quarters of the earth, Gog and Magog, to gather them together to battle: the number of whom is as the sand of the sea.

1 И видов ангел, како слегува од небото, кој имаше во својата рака: клуч од Бездната и голема верига.
2 Тој го фати змевот, старата змија која е ѓаволот и сатаната, и го врза за илјада години,
3 и го фрли во Бездната и го заклучи, ја запечати над него, за да не ги заведува народите, додека не се навршат илјада години; потоа треба да биде одврзан за малку време.
4 И видов престоли; и на оние, кои седеа на нив, им беше дадено да судат; и душите, чии глави беа исечени заради сведоштвото за Исуса и за Божјото слово, кои не му се поклонија на Ѕверот ни на неговиот лик, и кои не ја примија ознаката на своето чело и на својата рака; тие оживеаја и царуваа со Христа илјада години.
5 А другите мртовци не оживеаја, додека не се навршија илјада години. Тоа е првото воскресение.
6 Блажен и свет е оној, кој има дел во првото воскресение; над овие втората смрт нема власт, туку ќе бидат Божји и Христови свештеници и ќе царуваат со Него илјада години.
7 А кога ќе се навршат илјадата години, сатаната ќе биде пуштен од својот затвор,
8 и ќе излезе да ги заведува народите по четирите краишта на земјата, Гога и Магога, и да ги собере за војна, чиј број е како морскиот песок.

In the 2004 U.S. Presidential election, both the Democratic and Republican nominees were alumni of Lodge 322 of the Order of Skull & Bones. George W. Bush wrote in his autobiography, "[In my] senior year I joined Skull and Bones, a secret society; so secret, I can't say anything more"… When asked what it meant that he and Bush were both Bonesmen, former Presidential candidate John Kerry said, "Not much, because it's a secret".

illu.jpg

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Сигурно е некоја тајна организација. Зошто доларот кога ќе го звиткаш добиваш слика како се рушат близначките. Исто така и во картите илуминати има карта на која се рушак кулите близначки, а се излезени околу 10 години пред да се урнат
Во Илуминатите наводно членуваат најмноќни луѓе на свет. Зошто мислиш дека тие би се замарале со изгледот на некоја си банкнота откако ќе ја свиткаш на не знам каков начин?? Што добиваат од тоа?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Во Илуминатите наводно членуваат најмноќни луѓе на свет. Зошто мислиш дека тие би се замарале со изгледот на некоја си банкнота откако ќе ја свиткаш на не знам каков начин?? Што добиваат од тоа?
Дозвола за да продолжат со е**** во здрав мозок. Од наивни луѓето преминуваат во идиоти....очигледно дозволено им е само на идиотите да им го прават тоа што го прават.

M

Muranyi

Гостин
За Илуминатите можеме само да нагаѓаме кои се и што се и кои се нивните цели.Ако воопшто постојат денес,секако.Ионака целиот материјал за нив на интернет е несериозен и навлегува во теории на заговор.
Според мене Илуминатите биле уште едно езотерично друштво со тајни,налик на масоните кои во мрачната ера на Инквизицијата морале да се кријат за да не завршат запалени на клада како што завршувале сите неистомисленици на Црквата.И мислам дека повеќе воопшто не постојат,барем според мене.
Навистина ми е глупаво да верувам дека тоа се група на луѓе со огромно богатство и моќ кои тајно се состануваат и пијат човечка крв,го величаат Ѓаволот,оргијаат или принесуваат невини девојки како жртви и слично.Да бев 5.одделение,можеби и ќе ми беа верни такви приказни.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
За Илуминатите можеме само да нагаѓаме кои се и што се и кои се нивните цели.Ако воопшто постојат денес,секако.Ионака целиот материјал за нив на интернет е несериозен и навлегува во теории на заговор.
Според мене Илуминатите биле уште едно езотерично друштво со тајни,налик на масоните кои во мрачната ера на Инквизицијата морале да се кријат за да не завршат запалени на клада како што завршувале сите неистомисленици на Црквата.И мислам дека повеќе воопшто не постојат,барем според мене.
Навистина ми е глупаво да верувам дека тоа се група на луѓе со огромно богатство и моќ кои тајно се состануваат и пијат човечка крв,го величаат Ѓаволот,оргијаат или принесуваат невини девојки како жртви и слично.Да бев 5.одделение,можеби и ќе ми беа верни такви приказни.
Ти како да го имаш целиот материјал за нив обработено :)
Да ти кажам нешто....мислам дека не се должи твојот став на материјалите што ги имаш или немаш прочитано.
Инаку интернетот како медиум само ги врзува сите до сега познати медиуми за информирање(и како додаток го има контактот, комуникација)...појди од книги, видео материјали(телевизии), слики и што уште не. Така да и негативниот став спрема интернетот како средство за да се искористи за знаење ти е некако ....ај чуден да кажам.
Тоа што постојат милијарди сајтови од кои 99% се дезинформации не менува ништо, тоа е општо земено така за се.

M

Muranyi

Гостин
Ти како да го имаш целиот материјал за нив обработено :)
Да ти кажам нешто....мислам дека не се должи твојот став на материјалите што ги имаш или немаш прочитано.
Инаку интернетот како медиум само ги врзува сите до сега познати медиуми за информирање(и како додаток го има контактот, комуникација)...појди од книги, видео материјали(телевизии), слики и што уште не. Така да и негативниот став спрема интернетот како средство за да се искористи за знаење ти е некако ....ај чуден да кажам.
Тоа што постојат милијарди сајтови од кои 99% се дезинформации не менува ништо, тоа е општо земено така за се.
Не тврдам дека сум го прочитал целиот материјал за Илуминатите,малку ми е овој живот за тоа да го направам.
Јас само постирав мои претпоставки,кои не мора да значи дека се вистинити.Сепак,мене ми звучи смешно кога некој тврди дека луѓе со огромна моќ,како што се вели за Илуминатите,дека се собираат и изведуваат некакви пагански ритуали или пак го обожаваат Луцифер.Ако некој верува и го обожава Луцифер,тогаш тој очигледно би требало да верува и во Бог од друга страна,па според ова само кретен или некој несозреан и исфрустриран би го величел противникот на семоќниот Бог.Пази,не зборуваме за тинејџери сатанисти и слично,говориме за луѓе за кои се тврди дека имаат огромно влијание во светот на секое поле.
Второ,нереална е идејата да мислиш дека една група или една организација може да го владее целиот свет.Како ќе ја владеат една Кина на пример?Светот станува мултиполарно место,со постоење на повеќе центри на моќ.
Сепак,стравот од Илуминатите е оправдан,таква е човечката природа,да се плаши и да шири невистини за работи кои не му се познати.
Боди,сериозно,гледам слики некои со пентаграми,слики од американскиот долар и слично.За се има објаснување.Јас колку што знам,пирамидата претставува симбол на човековиот стремеж кон просветлувањето,на воздигнување на човекот кон својата боженствена природа.Таа пирамида не значи дека постои група која сака да го направи модерниот човек роб,веќе ти споменав,сите ние сме веќе робови бидејќи им робуваме на парите.Добро,не баш сите,има луѓе кои ја сфатиле смислата и суштината на животот,дека не е се во тие проклети хартивчиња.
Како и да е,не тврдам дека јас знам се,не тврдам дека знам било што,само се трудам да бидам скептик и колку можам да бидам рационален.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не тврдам дека сум го прочитал целиот материјал за Илуминатите,малку ми е овој живот за тоа да го направам.
Јас само постирав мои претпоставки,кои не мора да значи дека се вистинити.Сепак,мене ми звучи смешно кога некој тврди дека луѓе со огромна моќ,како што се вели за Илуминатите,дека се собираат и изведуваат некакви пагански ритуали или пак го обожаваат Луцифер.Ако некој верува и го обожава Луцифер,тогаш тој очигледно би требало да верува и во Бог од друга страна,па според ова само кретен или некој несозреан и исфрустриран би го величел противникот на семоќниот Бог.Пази,не зборуваме за тинејџери сатанисти и слично,говориме за луѓе за кои се тврди дека имаат огромно влијание во светот на секое поле.
Второ,нереална е идејата да мислиш дека една група или една организација може да го владее целиот свет.Како ќе ја владеат една Кина на пример?Светот станува мултиполарно место,со постоење на повеќе центри на моќ.
Сепак,стравот од Илуминатите е оправдан,таква е човечката природа,да се плаши и да шири невистини за работи кои не му се познати.
Боди,сериозно,гледам слики некои со пентаграми,слики од американскиот долар и слично.За се има објаснување.Јас колку што знам,пирамидата претставува симбол на човековиот стремеж кон просветлувањето,на воздигнување на човекот кон својата боженствена природа.Таа пирамида не значи дека постои група која сака да го направи модерниот човек роб,веќе ти споменав,сите ние сме веќе робови бидејќи им робуваме на парите.Добро,не баш сите,има луѓе кои ја сфатиле смислата и суштината на животот,дека не е се во тие проклети хартивчиња.
Како и да е,не тврдам дека јас знам се,не тврдам дека знам било што,само се трудам да бидам скептик и колку можам да бидам рационален.
Што ти значи тоа да бидеш скептик?

Ја еве сум скептик по повод мејнстрим сваќањата, разбирања и т.н. на работите. Ти викаш си скептик за алтернативните извори. Тоа скептицизмоте сличен на тврдоглавоста. Ако му речеш на некого дека е тврдоглав автоматски си признаваш дека и ти ја делиш истата особина.
Како и да е, не е лошо да се потроши време за да се осознае нешто....скептицизмот(од било која страна гледано) не е од помош.
--- надополнето: 18 ноември 2012 во 19:25 ---
Кога сме веќе на темава ................... <- еве нешто што не е лошо како за старт.....бидете скептични, проверете ја секоја информација па донесете одлука.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Што праите моабет со овој секташ, кој појма нема од животот.
Мисли дека се знае, а незнае ништо зошто мозокот му е испран.
А покрај тоа што паѓа во бездна сака и другите да ги повлече со себе.
Валидноста за тоа кој и што знае ја прават изнесените аргументи, а во таа област ти со твоите неверојатни две мислења си во прилично незавидна ситуација. Нападот не е секогаш најдобра одбрана, многу почесто како во твојов случај е само очајна.
Повели демантирај ме и докажи колку знаеш за Илуминатите.

Kajgana Shop

На врв Bottom